Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πασχαλινή ραστώνη εισαγγελέων για την Τούμπα

Πασχαλινή ραστώνη εισαγγελέων για την Τούμπα
Τετάρτη, 8 Μαΐου 2024 - 16:22

*** Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ! ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΗΛΙΘΙΟΙ ! ***

*** Διαβάζω : «Η Θύρα 13 ανακοίνωσε συλλαλητήριο κατά του Αλαφούζου ΠΡΙΝ από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό»

  • Πολύ σωστά. Διότι αν ήταν ΜΕΤΑ τον αγώνα, δεν θα ήταν «συλλαλητήριο». Συλλυπητήριο θα ήταν ! ***

*** Ώστε λοιπόν τον έφαγε τον Μπάλντοκ ο Αλαφούζος. Μέσα απ' τα χέρια της Αεκ, πού νόμιζε ότι τον είχε σίγουρο, στο τσεπάκι της ! Όταν όμως έψαξε στο τσεπάκι της, το μόνο πού βρήκε ήταν ένα αμελέτητο.

*** Και να σας πω και το άλλο ; Μήνυμα έστειλε ο κυρ Γιάννης, στον Τζάμπα. Ένα μήνυμα πού έλεγε ότι ... «ο Τζάμπας πέθανε» ! Και πως από δω και πέρα, όποιον πας να πάρεις, θα τον ελέγχω και αν μου κάνει, θα τον αγοράζω ! ***

*** Και σε άλλα νέα, ο κυρ Γιάννης ετοιμάζεται να φέρει τον Μπουλούτ στην ομάδα του. Το οποίον έχει και διαφορετική ανάγνωση : Ότι Φατίχ Τερίμ ... πάπαλα ! Κανείς όμως δεν το γράφει αυτό, δεν ξέρω γιατί. Νόμος της φύσεως είναι ρε παιδιά ! Όταν φεύγει κάποιος, έρχεται άλλος στη θέση του *** Και κάτι ακόμα, σχετικό. Ο Μπουλούτ, λένε, θα φέρει μαζί του και άλλους Ελληνες παίκτες, πού τους έχει τώρα στην Κάρντιφ : Τον Μανώλη τον Σιώπη και τον Γούτα ! Και Ελληνες και διεθνείς και στο ίδιο γραφείο μάνατζερ ***

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΡΑΣΤΩΝΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ «ΣΥΜΦΩΝΙΑ» ( Η ... «ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ» ; ) ΑΕΚ ΚΑΙ ΠΑΟΚ :

«ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΑΛΜΕΪΔΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ» !

ΕΝΩΜΕΝΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ;

*** Λένε ότι το Πάσχα είναι γιορτή της Ελπίδας, της Αισιοδοξίας, της Αγνότητας, της Κάθαρσης και της Ανάτασης του Ανθρώπου στην προσπάθειά του να εξισωθεί με το Θείον ! Κάποιοι συμφωνούν με αυτές τις παπαρούπες. Εγώ, όχι. Ως λόγια όλα αυτά έχουν αξία. Ως πράξεις, είναι εκτός πραγματικότητας.

*** Ο χώρος του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι ο ιδανικός για την απόδειξη της ουτοπίας. Είναι ο χώρος όπου όχι μόνο κυριαρχούν η ανομία, η δόλια καταπάτηση της εφαρμογής των κανόνων ηθικής και δεοντολογίας, η κατακρήμνιση των αθλητικών ιδεωδών, αλλά επιβραβεύονται κι' όλας, με την μέθοδο της σκόπιμης αδιαφορίας, της δήθεν «άγνοιας» των γεγονότων, της επιλεκτικής αντιμετώπισης ή μη, των πραγμάτων

*** Πιο πρόσφατο, αλλά χαρακτηριστικότατο, το γεγονός της ουσιαστικής μη λογοδοσίας του προπονητή της Αεκ Αλμέϊδα, για το ΒΙΑΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ πού είχε με αξιωματικό της αστυνομίας – και δη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας πού είναι αρμόδια και για την αθλητική βία. Σ' αυτό το επεισόδιο, πού είδαν εκατομμύρια τηλεθεατές σ' όλο τον κόσμο, ο Αλμέϊδα εμφανίζεται να επιτίθεται μανιασμένος εναντίον πολλών ατόμων πού προέρχονταν από τη μεριά του πάγκου του Πάοκ και να πιάνει από τον λαιμό τον αστυνομικό πού προαναφέραμε.

*** Τελικά, βέβαια, δεν τον ... καρύδωσε τον άνθρωπο, αλλά αυτό οφείλεται στην παρέμβαση άλλων ατόμων, εξ ών ορισμένοι ... χωρίς σβέρκο, οι οποίοι τον απομάκρυναν. Ο παθών αξιωματικός της Ασφάλειας, αρχικά εμφανίζονταν να έχει καταθέσει ... «προφορική μήνυση» κατά του Αλμέϊδα, γρήγορα όμως η «διαρροή» αυτή αποσύρθηκε. Υποθέτω ότι ο άνθρωπος «θυσίασε» την πληγείσα επαγγελματική του αξιοπρέπεια, στο βωμό κάποιας «άνωθεν εντολής».

*** Πάμε παρακάτω. Από πλευράς Αεκ η συμπαράταξη με το ... «δίκιο του Αλμέϊδα» έγινε εμφανέστατη από το πρώτο λεπτό. Η δικαιολογία ήταν ότι δέχτηκε πρώτος επίθεση, πού μάλιστα δεν προέρχονταν από κάποιον ανώνυμο χουλιγκάνο της φυλής των μαυροντυμένων Ούρκ, αλλά από την αντιπρόεδρο της Παε Πάοκ και δεξί χέρι του Ρώσου ολιγάρχη Ιβάν Σαμπίντι, τον Μάκη Γκαγκάτση, γιό του παλιού Βασίλη, ο οποίος μάλιστα φέρεται ως πιθανός υποψήφιος για τη θέση του νέου προέδρου της Επο ! Κάτι πού για να συμβεί, θα πρέπει ... «να τα βρούν η Αεκ με τον Πάοκ μέχρι τις εκλογές» για να ... «μη χαλάσει η συμμαχία» !

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟ ΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΟΥ, ΓΙΝΕΤΑΙ ;

*** Επειδή λοιπόν το ερώτημα «πως είναι δυνατόν ένας υποψήφιος για πρόεδρος στην κορυφαία θεσμική αρχή του ελληνικού ποδοσφαίρου, να ενεργεί σαν κοινός χουλιγκάνος και μάλιστα εντός αγωνιστικού χώρου» θα προκύψει μοιραία ως τις εκλογές, είναι προφανές ότι «οι δύο πλευρές τα βρήκαν και συμφώνησαν να μη δοθεί έκταση στο επεισόδιο» !

*** Συλλογιστικά, μπορώ να υποθέσω ότι ο Πάοκ συμφώνησε να μην κατατεθεί μήνυση ή καταγγελία και από την πλευρά της η Αεκ να δέχτηκε να μη δοθεί συνέχεια στην αναφορά για ανάμιξη του Γκαγκατσάκου στην αρχή του επεισοδίου. Με αυτό τον τρόπο, ούτε ... γάτα, ούτε ζημιά ! Και για τον αθλητικό εισαγγελέα, η ... καλύτερή του ! Και έχει ένα δίκιο, εδώ πού τα λέμε. Αντε τώρα, χρονιάρες μέρες, να ξύνει κανείς τέτοιες πληγές

*** Είπαμε, Πάσχα είναι και η Ανάσταση του Θεανθρώπου πρέπει να μας οδηγεί σε άλλα μονοπάτια, όπως η Αγάπη, η Συγχώρεση, η Κατανόηση, η Αφεση Αμαρτιών. Για τον Αλμέϊδα όμως, φαίνεται ότι τα παραπάνω Πασχαλινά μηνύματα δεν είναι κάτι ... πρωτόγνωρο. Η έκρηξη του θυμού με τη μορφή μανίας, είναι χαρακτηριστικό της συμπεριφοράς του, ειδικά όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά για τον ίδιο και την ομάδα του.

Η... «ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ» ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΑΛΜΕΪΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ

*** Η στήλη αυτή είχε παρουσιάσει, ΠΡΩΤΗ και ΜΟΝΗ τον πραγματικό χαρακτήρα του Αργεντίνου προπονητή εδώ και ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ και συγκεκριμένα, στο φύλλο της εφημερίδας μας της Πέμπτης, 20 Απριλίου 2023. Τότε κάποια ΑΡΔοΜέσα της συμμορίας είχαν επιτεθεί στον ... Γκατούζο και τον είχαν χαρακτηρίσει για τον χαρακτήρα του, με αφορμή κάποιες φήμες πού τον ήθελαν να συζητάει με τον Ολυμπιακό

*** Εκείνη λοιπόν την ημέρα, γράφαμε σχετικά : «Πάει ένας χρόνος πού ο Ματίας Αλμέϊδα ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ από την ομάδα των «Σαν Χοσέ Ερθκουϊκς» του αμερικάνικου MLS. Και γιατί απολύθηκε ; Διαβάζω : «Ο 48χρονος προπονητής πλήρωσε το μάρμαρο των άσχημων εμφανίσεων και της τραγικής βαθμολογικής συγκομιδής, με τους Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς να βρίσκονται στην τελευταία θέση της Δύσης, έχοντας μόλις 3 βαθμούς, με 3 ισοπαλίες και 4 ήττες σε 7 αναμετρήσεις».

*** Κορυφαίο γεγονός όμως, πού «δικαιολόγησε» την απόλυση Αλμέϊδα, ήταν αυτό πού συνέβη λίγες ώρες πριν το παιχνίδι με το Νάσβιλ για το MLS (2-2). Eνας οπαδός των Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας του ημιχρόνου επιτέθηκε φραστικά στον Αργεντινό, με τον Αλμέιδα να βγαίνει εκτός εαυτού και να κινείται απειλητικά προς το μέρος του εξαγριωμένου οπαδού, που τον έβριζε συνεχώς

*** «Πουτ... γιε» και άλλα... γαλλικά βγήκαν από το στόμα του οπαδού των Έρθκουεϊκς, με τον υποψήφιο τεχνικό της ΑΕΚ να τον κυνηγάει, προκαλώντας την οργή των παρευρισκόμενων, που έβλεπαν τον Αργεντινό προπονητή να επιτίθεται σε έναν συνοπαδό τους. Και όταν τον έφτασε, τον χτύπησε με το γόνατο στο κεφάλι !

*** Λίγες μέρες μετά, ο Αλμέϊδα συμφώνησε με την Αεκούλα μας και ήρθε στη χώρα μας μετανιωμένος, α λα Μαρία Μαγδαληνή. Από κεί και πέρα, ο ... Γκατούζο είναι αυτός πού φοβούνται τα Μέσα της συμμορίας, ότι θα δημιουργήσει εντάσεις. Λογικό είναι, κατά την άποψή μου, γιατί η θητεία του στον ΟΦΗ, «σημαδεύτηκε» από μία ΣΟΦΗ φράση πού είχε απευθύνει σε δημοσιογράφους. Ηταν το περίφημο ... «everyday m@l@kia"

*** Ακριβώς ! EVERYDAY, ανελλιπώς ... ***

Διαβάστε επίσης