Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Την ιστορία την γράφει μόνο ένας ΘΡΥΛΟΣ!

Την ιστορία την γράφει μόνο ένας ΘΡΥΛΟΣ!
Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019 - 12:24
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Σε αυτά τα ματς δεν μετρούν μονάχα οι αγωνιστικές ικανότητες και η απόδοση των ομάδων... Μετρούν κι άλλη πράγματα. Η καρδιά και η ψυχή είναι ένα από αυτά. Κανείς δεν αμφισβητεί πώς η Τρεντίνο είναι μια ομάδα παγκόσμιας κλάσης που ανήκει στην ελίτ του ευρωπαϊκού βόλεϊ. Μια ομάδα που δύσκολα την κερδίζει κανείς! Κι αυτό είναι η αλήθεια. Αλλά σε τέτοια ματς όπως είναι ο αποψινός, πρώτος ημιτελικός, δεν μετρούν μόνοι οι αθλητικές ικανότητες και επιδόσεις. Υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες. Ένας εξ αυτών είναι η φιλοδοξία. Αυτή που έχουν οι παίκτες του Ολυμπιακού για να γράψουν ιστορία. Και μπορούν. Διότι την ιστορία την γράφουν μόνο οι Θρύλοι!

Η τεράστια θέληση για την υπέρβαση, η μεγάλη δίψα για να κοντράρουν στα ίσα έναν τόσο σπουδαίο αντίπαλο. Δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό! Τη δυναμική των Ιταλών. Αλλά πόσες φορές έχει συμβεί στον αθλητικό ο «Δαβίδ» να αναδεικνύεται νικητής στη μονομαχία με τον «Γολιάθ»! Δεν είναι έτσι ακριβώς οι ισορροπίες απόψε, αλλά όπως και να το κάνουμε, η Τρεντίνο είναι ομάδα άλλης δυναμικής. Με πολλαπλάσιο μπάτζετ από τον Ολυμπιακό, που αγωνίζεται στο κορυφαίο, ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αυτό της Ιταλίας, όπου πρωταγωνιστεί.

Βόλεϊ δεν ξέρω τόσο καλά, για να αναλύσω τεχνικές λεπτομέρειες. Αλλά το πάθος θα είναι καταλυτικό για να δώσει στον Ολυμπιακό ένα σημαντικό αβαντάζ. Μαζί με τον κόσμο του. Πρέπει να είναι κατάμεστο το «Μελίνα Μερκούρη». Ο κόσμος να δώσει στήριξη και ώθηση στον Φερνάντο και τους παίκτες του.

Αυτά τα δύο θα κάνουν τη διαφορά και θα βοηθήσουν, όσο περισσότερο γίνεται, για να μπορέσουν οι «ερυθρόλευκοι» να είναι ανταγωνιστικοί, να «κυνηγήσουν» την υπέρβαση, να γράψουν ιστορία. Το θέλουν πολύ να το κάνουν και μακάρι να το πετύχουν. Όταν το πιστεύεις πολύ, τίποτα δεν είναι απίθανο!

Διαβάστε επίσης

Ο βασιλιάς της Ευρώπης είναι ΕΔΩ!

Ο βασιλιάς της Ευρώπης είναι ΕΔΩ!

Ο Παύλος Σαχτούρης γράφει για τον Ολυμπιακό που για δεύτερη σερί χρονιά φτάνει στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης και καταξιώνεται ακόμα περισσότερο.

Αυτές οι... λεπτομέρειες!

Αυτές οι... λεπτομέρειες!

Ο Παύλος Σαχτούρης εξηγεί τί… έγινε στα δύο ματς του Ολυμπιακού με την Ντιναμό Κιέβου και περιγράφει την επόμενη ημέρα των «ερυθρολεύκων».

Βάλε πρώτος γκολ και όλα γίνονται!

Βάλε πρώτος γκολ και όλα γίνονται!

Ο Ολυμπιακός δεν θα βιαστεί, αλλά θα αναζητήσει να πάρει... κεφάλι στο σκορ για να μεταφέρει την πίεση στους Ουκρανούς. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.