Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αν νομίζεις...

Αν νομίζεις...
Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018 - 18:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αν νομίζεις ότι ο Ολυμπιακός περίμενε το σημερινό φιλικό με τη Γκενκ για να διαπιστώσει τις αδυναμίες του, γελιέσαι.

Αν νομίζεις ότι ο Ολυμπιακός θα έλεγε «είμαστε σούπερ, μένουμε όπως είμαστε» εφόσον κέρδιζε σήμερα, άλλαξε πλευρό.

Αν νομίζεις ότι «βλέπεις» περισσότερη μπάλα απ' αυτούς που είναι μέσα στην ομάδα και παρακολουθούν ΟΛΕΣ τις προπονήσεις από κοντά, κούνα το κεφάλι σου δεξιά και αριστερά.

Αν νομίζεις ότι εσένα σε... πονάει περισσότερο η κάθε δική τους άστοχη επιλογή η οποία, εκτός όλων των άλλων, στοιχίζει και στην τσέπη τους, μη φας, έχει γλαρόσουπα.

Αν νομίζεις ότι η διαδρομή από την περυσινή δυσλειτουργική και (συχνά) αποκρουστική ομάδα στην κανονικότητα θα ήταν «ενός μηνός προετοιμασία δρόμος», κόψε το «manager» και το «playstation» γιατί το αληθινό ποδόσφαιρο δεν είναι εκεί μέσα.

Ξέρω, σε «χαλάνε» αυτά που διαβάζεις. Ναι, θα πεις, τα έχω διαβάσει ξανά. Αρκετά με τα «θα» και τα «θα». Προφανώς τώρα θα με... στολίζεις και με διάφορα «κοσμητικά» επίθετα με πιο απαλό όλων το «τσάτσος». Να με συμπαθάς, αλλά δε με νοιάζει. Όχι γιατί δεν εκτιμώ τη γνώμη σου ή επειδή σε υποτιμώ. Όμως οφείλω να σου πω ότι δεν είμαι εδώ για να σου γράφω αυτά που ΠΟΘΕΙΣ να διαβάσεις. Είμαι εδώ για να σου γράφω αυτά που πιστεύω. Αυτά που μου υπαγορεύει η κούτρα μου.

ΟΚ, μπορεί και να είναι εντελώς λανθασμένα. Δεν διεκδίκησα ποτέ το αλάθητο, ούτε τον τίτλο του ειδικού. Σε αντίθεση με σένα που... εξερράγης σήμερα μετά το 4-0 από τη Γκενκ, όπως σημείωσα και στο blog μετά το αμέσως προηγούμενο ματς, δεν περιμένω ο Ολυμπιακός να πάει στα επίσημα μ' αυτόν τον άξονα και μ' αυτό το κέντρο της άμυνας. Αναμένω και σημαντικές προσθέσεις αλλά και αφαιρέσεις. Συνεπώς, στο σημερινό δίνω τη σημασία που πρέπει. Τόση, όση. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Για να καταλήξουμε, τις αδυναμίες που είδα κι εγώ, κι εσύ και ο άλλος σήμερα, τις γνωρίζαμε πριν από αυτό το ματς. Απλά όταν ένα σύνολο που βρίσκεται στη μέση της προετοιμασίας του και προσπαθεί να γίνει ξανά κανονική ομάδα αντιμετωπίζει μια πιο έτοιμη και πιο κοντά στο κανονική, αυτές οι αδυναμίες, θα μπουν στον... μεγεθυντικό φακό.

ΥΓ: Έχουμε 21 Ιουλίου, μην το ξεχνάς. Καμία ομάδα της Ευρώπης δεν είναι απολύτως έτοιμη, ούτε η Γκενκ που παίζει πρωτάθλημα σε ελάχιστες μέρες.

Διαβάστε επίσης

Θα 'θελα...

Θα 'θελα...

Καληνύχτα και καλή τύχη, θα τη χρειαστούμε όλοι μας. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης