Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτό θίγει τον Ολυμπιακό

Αυτό θίγει τον Ολυμπιακό
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 - 12:41
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Πρωταθλητής στις αποχωρήσεις, λέει, ο Ολυμπιακός. Κι αυτό, νομίζουν, θίγει τον Ολυμπιακό. Υπάρχει κάτι που όντως θίγει τον Ολυμπιακό αλλά δεν είναι αυτό που νομίζουν. Θίγει τον Ολυμπιακό ότι δεν έφυγε από το γήπεδο σε δεκάδες περιπτώσεις που έπρεπε να το κάνει στο πρόσφατο ή το μακρινό παρελθόν.

Όταν π.χ. δέχθηκε το μπουκάλι στην πλάτη ο Μάρκο Σίλβα στην Τούμπα (με το σκορ υπέρ του Ολυμπιακού εκείνη την ώρα) αλλά κάκιστα συνέχισαν οι ερυθρόλευκοι μη τυχόν και τους πουν... κότες, λες και «κατέβαιναν» σε αγώνα πάλης. Και στο φινάλε του ματς βρέθηκαν και κατηγορούμενοι οι Πειραιώτες. Καλά να πάθουν.

Όπως έπρεπε να φύγει όταν ο Τσόρι δέχονταν σίδερο στην πλάτη. Όταν ο Τζόρτζεβιτς δέχονταν «βροχή» αντικειμένων στο κόρνερ μπροστά στη Θ4 και πήγαινε ο Νικοπολίδης να κάνει την ανθρώπινη ομπρέλα για να τον προστατέψει. Όταν (στο μπάσκετ) ο Χάινς «έτρωγε» φωτοβολίδα στο κεφάλι στην προθέρμανση ή στο κλειστό του ΟΑΚΑ καίγονταν (κυριολεκτικά) παίκτες και συνεργάτες παλαιότερων τεχνικών ηγεσιών. Όταν στη Λεωφόρο συνέβαιναν θηριωδίες επί σειρά ετών. Όταν, όταν, όταν. Είναι τόσα τα «όταν».

Ο Ολυμπιακός δεν έφευγε. Δεν έχω κρατήσει τεφτέρι αν είναι πρωταθλητής, όπως γράφτηκε, στις αποχωρήσεις. Το σίγουρο είναι ότι ΕΠΡΕΠΕ να έχει αποχωρήσει άπειρες φορές. Όπως έπρεπε προχθές ν' αποχωρήσει στο 5'. Έπρεπε να καταστήσει σαφές ότι δεν ΑΝΕΧΕΤΑΙ τις ζούγκλες που ήταν και παραμένει το βασικό «όπλο» των αντιπάλων του να τους σταματήσει. Αυτά θίγουν τον Ολυμπιακό. Που επέτρεψε να συμβαίνουν και να τα έχουν υποστεί τόσοι αθλητές, προπονητές, συνεργάτες, διοικητικοί και άλλοι επί σειρά ετών.

ΥΓ: Αν ο Ολυμπιακός αποχωρούσε όταν έπρεπε όλοι αυτοί που πουλάνε φθηνό χιουμοράκι τώρα, που είναι κάθε φορά όπου φυσάει ο... άνεμος (ή τα ρούβλια), θα έγραφαν για ομάδες που θα είχαν περάσει και από άλλες κατηγορίες και σίγουρα θα ήταν πολύ χαμηλότερα τώρα. Αλλά ας είναι καλά ο Ολυμπιακός που τα «επέτρεψε»...

Διαβάστε επίσης

Το μάθημα του 1-4

Το μάθημα του 1-4

Το «εγώ» και το «εμείς» σε μία ομάδα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.