Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ξενέ-rotation

Ξενέ-rotation
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2019 - 11:30
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Τώρα εγώ «πρέπει» να αραδιάσω «λάθη» και ονόματα «ενόχων» για το 3-1 στο Βελιγράδι. Ο Μαρτίνς και το rotation που κάνει ή δεν κάνει, ο Μεριά που είναι ντεφορμέ, ο Σεμέδο που ναι μεν αλλά, ο Μπενζιά που... κρέμασε την ομάδα, ο Μπουχαλάκης, μπλα μπλα μπλα. Η λίστα είναι μεγάλη. Πάντα όταν δεν κερδίζει, ή ακόμα χειρότερα χάνει, ο Ολυμπιακός υπάρχουν «λάθη» και «ένοχοι».

Να σας πω κάτι με πάσα ειλικρίνεια; Ξενε-rotation. Όχι για την ομάδα, για όλο αυτό που γίνεται κάθε φορά και είναι τόσο προβλέψιμο και τόσο βαρετό. Έλεος κάπου. Ρίξτε μια ματιά γύρω σας, στην προηγμένη ποδοσφαιρικά Ευρώπη να δείτε τί γίνεται. Βλέπετε πως «πατάει» η Ρεάλ και η Μπάρτσα του Ερνέστο; Είδατε τί έπαθε η Τότεναμ από τη Μπάγερν ή η Ίντερ από τη Σλάβια Πράγας στην πρεμιέρα; Βλέπετε πως τα πάει (και πόσο χάλια παίζει τελευταία) στο Καμπιονάτο η Γιουβέντους; Και τόσα άλλα παραδείγματα. Γιατί ο Ολυμπιακός «απαγορεύεται» να γκελάρει ή να βρεθεί σε κακή βραδιά;

Ο Ολυμπιακός, σε περίπτωση που το ξεχνάμε, είναι 1ος στη μάχη του βασικού του στόχου, του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός, σε περίπτωση που επίσης το ξεχνάμε, έκανε για δεύτερο στη σειρά καλοκαίρι ΥΠΕΡΒΑΣΗ μπαίνοντας σε ευρωπαϊκό όμιλο. Και οι δύο είχαν υψηλό βαθμό δυσκολίας, για διαφορετικούς λόγους η καθεμιά. Πέρυσι επειδή η ομάδα χτίζονταν από το μηδέν και φέτος επειδή μιλάμε για Τσάμπιονς Λιγκ και είχε τρεις γύρους μπροστά του.

Ο Ολυμπιακός, και με rotation, πήγαινε για ένα «διπλό» περίπατο στο Βελιγράδι. Και συνέβησαν τα απίθανα. By the way, για τις διαιτησίες στην Ελλάδα όλοι είναι υπερ-ευαίσθητοι. Ψάχνουμε και την... τρίχα. Γιατί την αποβολή-ανέκδοτο του Μπενζιά την περνάμε στο... ντούκου; Για μένα και η πρώτη υπερβολική ήταν. Ακόμα κι έτσι λοιπόν, ο Ολυμπιακός ήταν ένα πλασέ μακριά από το 2πλο στο 86' αλλά βρέθηκε ο λάθος άνθρωπος (Μεριά) στη λάθος θέση (μικρή περιοχή).

Ο Ολυμπιακός λοιπόν ήλεγχε το ματς απόλυτα στα πρώτα 45'. Δεν εντυπωσίαζε αλλά δεν χρειάζονταν κιόλας. «Δεν ήταν καλός ο Αστέρας», λένε κάποιοι. Δηλαδή ο αντίπαλος δεν έχει ευθύνη για το πως παίζει ο άλλος; Ο Ολυμπιακός δεν... ευθύνονταν για το πώς έπαιξε ο Αστέρας στο α'; Αν ο Ολυμπιακός το «επέτρεπε» ο Αστέρας θα έπαιζε καλύτερα και στο α' ημίχρονο.

Ήρθε λοιπόν η αποβολή και οι ερυθρόλευκοι έχασαν τον έλεγχο. «Να έμπαινε ο Γκιλιέρμε μετά την αποβολή», λένε άλλοι. Ο Γκιλιέρμε Με (τον οποίο όπως έχω γράψει κατ' επανάληψη θεωρώ Νο1 παίκτη του Ολυμπιακού) όπως δείχνει στα τελευταία ματς, δεν εγγυάται κάτι θα πω εγώ. Μπορεί να έμπαινε και να ήταν σούπερ. Μπορεί... Σίγουρος ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι. Με παίκτη λιγότερο λοιπόν για τόσο μεγάλο διάστημα ο Ολυμπιακός έχασε έλεγχο, μέτρα, συγκέντρωση και έγινε ό,τι έγινε. Θα μπορούσε να μη γίνει. Έγινε όπως συμβαίνει και στις καλύτερες ποδοσφαιρικές οικογένειες.

Προσωπικά τα «μεγάλα» συμπεράσματα γι' αυτή την ομάδα (που είναι η συνέχεια της περυσινής) τα έχω βγάλει, δεν περιμένω το ματς με τον Αστέρα, τον Παναθηναϊκό ή την Τότεναμ. Και με «γεμίζει» πολύ αυτή η ομάδα από κάθε πλευρά.

ΥΓ: Δεν λέω, ντε και καλά, ότι δεν έχουν γίνει λάθη. Λογικά θα έχουν γίνει, υπάρχουν πιο αρμόδιοι από μένα να τα κρίνουν. Όπως, στον αντίποδα, έχουν γίνει και πάρα πολλά σωστά. Όμως δεν αντέχω τις κριτικές με βάση, μόνο, το αποτέλεσμα. Υπόθεση εργασίας: φανταστείτε ο Μεριά να σκόραρε στο 86' και ο Ολυμπιακός να κέρδιζε 2-1 με 10 παίκτες επί 35 λεπτά; Φαντάζεστε τί κριτικές (διθυράμβους περί λιονταριού που άντεξε με αριθμητικό μειονέκτημα και θριάμβευσε) θα διαβάζαμε / κάναμε τότε; Άσπρο-μαύρο, 5 λεπτά δρόμος...

Διαβάστε επίσης

Ματς της κατηγορίας: Πρέπει

Ματς της κατηγορίας: Πρέπει

Τώρα που κάθισε η «σκόνη» από το ματς του Βελιγραδίου ας μιλήσουμε για το ματς που έρχεται με τον Άρη και «ζυγίζει» πολλά κιλά. - Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Πόλεμος και ειρήνη

Πόλεμος και ειρήνη

Εύκολο; Δεν έχει «γεννηθεί» ακόμα τέτοιο ευρωπαϊκό ματς, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ματς ομίλου Τσάμπιονς Λιγκ με μια ομάδα που μεταμορφώνεται προς το εντυπωσιακά καλύτερο όταν παίζει στην έδρα της. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...