Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο ανταγωνισμός και τα διαβατήρια

Ο ανταγωνισμός και τα διαβατήρια
Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019 - 12:03
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Τα όσα λέγονται μετά την επιστολή του Ολυμπιακού στον κ. Αυγενάκη έχουν πλάκα. Μεγάλη πλάκα. Η διοίκηση του δικεφάλου αλλά και επίσημες ή εξαρτημένες φωνές ανακυκλώνουν (τάχα ακλόνητα) επιχειρήματα τα οποία... ξεβρακώνει αναζήτηση 30 δευτερολέπτων στη Google. Ειρωνείες για τα περί σκέψης αποχώρησης από το πρωτάθλημα και το κορυφαίο... ανέκδοτο της επίσημης επικοινωνίας του ΠΑΟΚ ότι ο ανταγωνισμός «χαλάει» τον Ολυμπιακό.

Ας αρχίσουμε από το τελευταίο. Υπάρχει άραγε μεγαλύτερη και πιο ξεκάθαρη απόδειξη του ποιος αντέχει τον ανταγωνισμό από τα αποτελέσματα στην Ευρώπη; Σε ποιόν πρέπει να πάρουν τα... διαβατήρια; Ποιος έχει δώσει χαρά σε κάθε χωριό της Σουηδίας, της Σλοβακίας, της Ουγγαρίας και της Λευκορωσίας; Παντού έχουν μια ευχάριστη ανάμνηση από τον δικέφαλο. DVD στις μπουτίκ τους έχουν βγάλει όλοι αυτοί, «δείτε πως αποκλείσαμε τον ΠΑΟΚ». Ξέρουν όλοι (κι αν δεν ξέρουν ας επισκεφθούν το link ΑΥΤΟ για να μάθουν) ποιος δίνει μόνος του στην Ελλάδα περίπου όσους βαθμούς δίνουν όλοι οι άλλοι μαζί, όταν συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Όσον αφορά στα περί αποχώρησης, είπαμε, να 'ναι καλά η Google.

Στις 15/3/2013, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ (guess what) απειλούσε με αποχώρηση από το πρωτάθλημα ύστερα από τιμωρία στον Σαλπιγγίδη (!).

Στις 13/1/2015 η ΠΑΕ ΠΑΟΚ (έλα, εύκολο είναι) απειλούσε με αποχώρηση από το πρωτάθλημα, αν δεν διευρυνόταν η εκλογική βάση, εν όψει των εκλογών της ΕΠΟ και ζητούσε παρέμβαση του κράτους στο ποδόσφαιρο.

Στις 23/4/2018, όταν ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι χάνει το πρωτάθλημα από την ΑΕΚ, ο Γιώργος Σαββίδης, με ανάρτησή του (πού αλλού;) στο Instagram απείλησε (ναι, το' χεις) με μη συμμετοχή του δικεφάλου στον τελικό Κυπέλλου.

ΥΓ: Υπάρχουν και ειρωνείες και υπονοούμενα για τον υφυπουργό αθλητισμού που αντέδρασε σαββατιάτικα στην επιστολή του Ολυμπιακού και σύμφωνα με τη λογική τους θα... έπρεπε να λειτουργήσει ως δημόσιο και να έχει πέσει για ύπνο. Βεβαίως, οι ίδιοι άνθρωποι δεν αντιδρούσαν όταν δικαστήριο λειτουργούσε ως... afterάδικο για να εκδώσει ξημερώματα απόφαση υπέρ του δικεφάλου και να παίξει με τον κόσμο του κόντρα στην ΑΕΚ. Ούτε απορούσαν όταν προηγούμενος υφυπουργός τραπέζωνε εκπροσώπους συγκεκριμένων ΜΜΕ, στα οποία προαναγγέλλονταν οι κινήσεις ή δηλώσεις που έκανε μετά...

ΥΓ2: Φαντάσου να ψάξει κανείς ένα… διωράκι τι θα βρει, από την επί σειρά ετών αστεία επιχειρηματολογία και πράξη του ΠΑΟΚ.

ΥΓ3: Καλά για το «πριν» και το «μετά» επικοινωνίας και πεπραγμένων της ΕΠΟ δε χρειάζεται καν η βοήθεια της Google. Ό,τι κατήγγειλαν στο παρελθόν, το έκαναν... δικό τους και το έχουν... τερματίσει πια.

Διαβάστε επίσης

Προσδεθείτε!

Προσδεθείτε!

Ο μήνας-Γολγοθάς και η κουβέντα που κρατάω από τις δηλώσεις Μαρινάκη-Κόκκαλη. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.