Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κάτι... χρωστάει ο Θεός

Κάτι... χρωστάει ο Θεός
Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2020 - 09:37
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Λοιπόν, βάλτε πλήρη εξοπλισμό και ξεκινάμε. Το απόγευμα ο Ολυμπιακός πάει στο Περιστέρι για το ματς με τον πάντα ζόρικο Ατρόμητο. Στα μισά της εβδομάδας έρχεται η Λαμία στο Γ. Καραϊσκάκης για τη μπελαλίδικη ρεβάνς Κυπέλλου. Ακολουθεί η επίσκεψη του Πανιωνίου (ομάδα που στέρησε δύο βαθμούς από τον Ολυμπιακό στον α' γύρο) και μετά Άρσεναλ εντός, ΠΑΟΚ εκτός, Άρσεναλ εκτός.

Λες και συνωμοτεί το σύμπαν κάθε Φλεβάρης να είναι... γδάρτης (και όχι ο Μάρτης που έχει τη χάρη) για τον Ολυμπιακό. Μόνο που φέτος ο Ολυμπιακός θέλει ο Φλεβάρης να μην είναι ο μήνας που έχασε τα πάντα όπως πέρυσι. Τότε που στον ίδιο μήνα αποκλείστηκε από τη Λαμία στο κύπελλο, αποκλείστηκε από τη Ντιναμό Κιέβου στο Γιουρόπα Λιγκ και ηττήθηκε 3-1 στην Τούμπα και, ουσιαστικά, απώλεσε οριστικά τον τίτλο του πρωταθλητή αφού δεν υπήρχαν πλέι οφ όπως φέτος.

Όπως και να 'χει, αρχίζουν τα πολύ δύσκολα για τον Ολυμπιακό που πληρώνει το τίμημα να είναι... Ολυμπιακός. Να είναι δηλαδή αυτή η σπουδαία ομάδα που κυνηγάει τα πάντα. Και όσο κυνηγάς τα πάντα τόσο τα ζόρια θα μεγαλώνουν και θα σε... κυνηγάνε και οι καταστάσεις, που καλείσαι ν' αντιμετωπίσεις.

Έχω σε πολύ μεγάλη (τη μέγιστη για να είμαι ακριβής) εκτίμηση όλο αυτό που συμβαίνει τον τελευταίο 1,5 χρόνο στον Ολυμπιακό. Αυτό το ποδοσφαιρικά σωστό που συμβαίνει στην ομάδα και μας έχει κάνει να μη θέλουμε να ξεκολλήσουμε τα μάτια μας από πάνω της. Και μου φαίνεται πια σαν μακρινός εφιάλτης (κι όμως, είναι τόσο κοντά) αυτό που είδαμε τη σεζόν που άρχισε με προπονητή τον Χάσι.

Αν υπάρχει ποδοσφαιρικός Θεός και είναι δίκαιος, χρωστάει κάτι σ' αυτό το έξοχο ποδοσφαιρικό παρεάκι που έχει δημιουργηθεί στο Ρέντη τον τελευταίο 1,5 χρόνο και έχει δουλέψει πάρα πολύ σκληρά. Δεν είναι τέλειο (υπάρχει τέτοιο πουθενά;) αλλά είναι ποδοσφαιρικά αγαπημένο. Είναι, όπως έχω γράψει πολλάκις, ποδοσφαιρικά σωστό. Όμως, πέρα από ικανότητα, θέλει και τύχη. Ας έχει και λίγη απ' αυτή ο Ολυμπιακός μέχρι τέλος του μήνα, δεν ζητάμε πολλά...

ΥΓ: Στείλτε θετική ενέργεια στην ομάδα και στηρίξτε τη. Μόνο αυτό (και όχι επαναλαμβανόμενες επικρίσεις και διαρκή μουρμούρα) έχει ανάγκη τώρα που μπαίνει η σεζόν στην τελική της ευθεία. Αν δεν μπορείς να το κάνεις, κάτι πάει λάθος και με σένα, όχι μόνο με την ομάδα που λογικό είναι να είναι... θνητή.

Διαβάστε επίσης