Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Παρί γιατί μας το 'κανες αυτό;

Παρί γιατί μας το 'κανες αυτό;
Παρασκευή, 1 Μαΐου 2020 - 10:34
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Και πάνω που ακούς «βίαιο φινάλε στη σεζόν η Γαλλία» και χαίρεσαι ελπίζοντας σε παύλα, έρχεται μετά η επικύρωση της μέχρι τώρα βαθμολογίας με την ανάδειξη πρωταθλητή (Παρί), ευρωπαϊκών θέσεων και υποβιβασμών και το γέλιο γίνεται... κλάμα. Και (νόμιζες ότι) ήσουν τόσο κοντά... Κρίμα... Αυτή η ομάδα πυροτέχνημα του ΠΑΟΚ κατάφερε να πείσει και τον πλέον αφελή με τα όσα έχει κάνει επί περίπου τρία χρόνια ότι το μόνο που τον ένοιαζε ήταν: να κερδίσω με κάθε τρόπο.

Στο κάθε τρόπο, όπως αποδείχθηκε από τα δικαστήρια, δεν εξαιρέθηκε ο πολυϊδιοκτησιακός ή ο υπερδανειστικός. Πλήρης είναι η αδιαφορία του για το ποδόσφαιρο, το κανονικό. Γι' αυτό και εδώ και μερικές εβδομάδες φωνάζει για βίαιο τέλος στη σεζόν ελπίζοντας πως ο τίτλος δεν θα καταλήξει πουθενά, αφού δεν θα είναι δικός του.

Ο Ολυμπιακός πάντως παίρνει σχεδόν άριστα στον τρόπο που έχει χειριστεί όλον αυτόν τον καιρό τον ΠΑΟΚ και τις φωνές του. Στην πραγματικότητα δεν άνοιξε ποτέ διάλογο μαζί του κι ας προκαλεί η άλλη πλευρά διαρκώς με τους επίσημους (τέως και νυν) επικεφαλής επικοινωνίας (μόνο σε μένα μοιάζουν ολόιδιοι και πως χρησιμοποιούν κάθε φορά καμιά 20αριά συγκεκριμένες λέξεις αλλάζοντας λίγο τη σειρά;) αλλά και τους ανεπίσημους που γράφουν σε σάιτ ή έκαναν... ιστορικές εμφανίσεις στο ΠΑΟΚ tv αλλά η «επανάσταση» ήταν στρακαστρούκα. Χάσιμο χρόνου είναι. Αντιθέτως ο Ολυμπιακός ξοδεύει την ενέργειά του ώστε να μιλάει όπως πρέπει εκεί που πρέπει και, οσονούπω, στο ανώτατο δικαστήριο που λέγεται CAS.

Και, επιτέλους, πλέον θα ξοδευτεί ενέργεια και στις προπονήσεις αφού άναψε το πράσινο φως η Κυβέρνηση και ανακοινώθηκε από το στόμα του Υφυπουργού αθλητισμού κ.Αυγενάκη. Έστω και σε πιο μικρά γκρουπ στην αρχή αλλά, σιγά σιγά, φαίνεται πως θα επιστρέψουμε σε κάποια κανονικότητα. Την κανονικότητα την θέλει αυτός που είναι κανονική ομάδα και κάνει ό,τι μπορεί να αποφύγει η ομάδα πυροτέχνημα, η... φούσκα. Λογικό...

Διαβάστε επίσης

Ο Θρύλος στην pole position

Ο Θρύλος στην pole position

Η δεύτερη ανάγνωση της διαφαινόμενης ανανέωσης Μαρτίνς σ' ένα ιδιαίτερο καλοκαίρι. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...

Το CAS και το cash

Το CAS και το cash

Η χαώδης διαφορά της θεωρίας με την πράξη. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.