Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ματς αποδείξεων #not

Ματς αποδείξεων #not
Κυριακή, 7 Ιουνίου 2020 - 09:57
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι αληθινό. Μετά από 87 μέρες θα δούμε τον Ολυμπιακό να αγωνίζεται ξανά. Ήταν Πέμπτη 12 Μαρτίου όταν υποδέχθηκε τη Γουλβς στο άδειο Γ. Καραϊσκάκης στην αρχή της μεγάλης αυτής υγειονομικής περιπέτειας. Και σήμερα, 7 Ιουνίου, οι ερυθρόλευκοι φιλοξενούνται στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα των πλέι οφ σ' ένα από τα πιο ιδιαίτερα και περίεργα ματς που έχουν δώσει στην ιστορία τους.

Τι είναι για τον Πέδρο Μαρτίνς και τους παίκτες του αυτό το ματς; Ας αρχίσω με το τι ΔΕΝ είναι. Δεν είναι (σε αντίθεση μ' αυτό που λέγεται και γράφεται κλισεδόρικα) ματς αποδείξεων. Τι άλλο πρέπει ν' αποδείξει ο Ολυμπιακός; Τι δεν μας έχει δώσει να καταλάβουμε ο ΠΑΟΚ; Πρέπει να κερδίσει και σήμερα ο Ολυμπιακός για να αποδείξει ότι είναι καλύτερος; Σ' αυτό το ματς, προσωπικά, δεν περιμένω καμία απόδειξη. Αντιθέτως, η λογική λέει ότι θα υπάρξουν δυσλειτουργίες. Μούδιασμα από την τεράστια και ασυνήθιστη αποχή. Σ' αυτό το ματς λοιπόν δεν θα κρίνω τον Ολυμπιακό. Έχει κριθεί προ πολλού και άγγιξε το άριστα.

Δηλαδή αν κερδίσει ο ΠΑΟΚ αυτό τι θα σημαίνει; Ότι είναι καλύτερος; Δεν είδαμε ποιός είναι ο ΠΑΟΚ όλη τη σεζόν; Δεν κατέστησε σαφές ότι είναι μια μέτρια ομάδα; Σ' ένα ματς ΔΕΝ αποδεικνύεται τίποτα. Σε μια σειρά αγώνων, σε ολόκληρο το πρωτάθλημα, σε ολόκληρη σεζόν «κόβονται» οι αποδείξεις. Απλά σε ένα ματς όπως το αποψινό, το μόνο που δικαιούσαι να απαιτείς, είναι να δεις επιθυμία. Επιθυμία και μαχητική διάθεση για ό,τι καλύτερο. Το ό,τι καλύτερο που δεν στο εγγυάται τίποτα και κανείς. Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη τις... κορόνες και τις κλισεδούρες και ας φέρουμε το μυαλό μας στην πραγματικότητα και τον ρεαλισμό.

Ματς σαν και το αποψινό, με τόσο ιδιαίτερες και πρωτόγνωρες συνθήκες, συνήθως δεν ευνοούν τον καλύτερο αλλά εκείνον που ψάχνει με αγωνία τη χαρά του ενός ματς για να κάνει το... κομμάτι του. Όχι, δεν προσπαθώ να πω ότι είναι χαμένος ο Ολυμπιακός, κάθε άλλο. Αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και συγκρατημένοι. Να έχουμε λογικές απαιτήσεις και να ξέρουμε τι θα πρέπει να περιμένουμε και τι όχι.

Προσωπικά εκτιμώ ότι θα είναι πολύ μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να συνεχίσει, ποδοσφαιρικά, από 'κει που σταμάτησε προ πανδημίας. Η λογική λέει ότι δεν θα έχει ρυθμό μήτε τη συνοχή που είχε τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Προφανώς, βεβαίως, δεν θα την έχει και ο ΠΑΟΚ που ούτως ή άλλως δεν την είχε.

Διαβάστε επίσης

A state of (Olympiacos champions) mind

A state of (Olympiacos champions) mind

Η χθεσινή εμφάνιση που ήρθε ως συνέχεια πολλών κατορθωμάτων της τρέχουσας διετίας αποθεώνει τη δουλειά όλων στο Ρέντη. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...