Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ποδοσφαιρίλα σε κάθε του κύτταρο

Ποδοσφαιρίλα σε κάθε του κύτταρο
Τρίτη, 9 Ιουνίου 2020 - 09:33
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αλήθεια έχουμε καταλάβει από τι «υλικά» αποτελείται αυτό το παρεάκι που έκανε για δεύτερη φορά φέτος περίπατο στην Τούμπα και αγκαλιάζοντας το 45ο πρωτάθλημα; Αυτός ο Ολυμπιακός έχει μπει στην καρδιά όλων όχι, μόνο, επειδή παίζει καλά και παίρνει αποτελέσματα. Τον λατρεύουμε επειδή από κάθε κύτταρό του αναβλύζει ποδοσφαιρίλα.

Την καλή vintage ποδοσφαιρίλα που μας έκανε να λατρέψουμε το ίδιο το άθλημα. Απ' αυτή που, μερικές φορές, δίνονται αφορμές και για ταινίες. Ο Ολυμπιακός δεν πήγε να πάρει τον Μουρίνιο, τον Μέσι και τον Κριστιάνο για να πετύχει. Πήρε έναν σχετικά άσημο (τότε) Πορτογάλο προπονητή δίχως παραστάσεις πρωταθλητισμού ή ευρωπαϊκών επιτυχιών και μαζί του διάλεξε τα «υλικά» για να χτίσει από το σχεδόν μηδέν τη νέα ομάδα. Τι «υλικά» ήταν αυτά; Ας θυμηθούμε μαζί ποιοί ήταν πριν από τον Ολυμπιακό οι 11 που παρατάχθηκαν στην Τούμπα.

- Ο Σα πριν έρθει στον Ολυμπιακό ήταν μεταξύ 11άδας και πάγκου στην Πόρτο κι επειδή δεν κρίνονταν απαραίτητος δανείστηκε στον Ολυμπιακό ο οποίος και τον αγόρασε.

- Ο Τσιμίκας έκανε... αγροτικό εκτός Ελλάδας ώστε να δυναμώσει σωματικά και, κυρίως, πνευματικά.

- Ο Ομάρ, το μακρινό 2014, αποκτήθηκε από την άσημη Μπράουνσβαϊγκ κι αφού δοκίμασε για λίγο την τύχη του στην Πρέμιερ και τη Χαλ (και λόγω τραυματισμού δεν τα κατάφερε), βρήκε το ρόλο που άξιζε στον Πειραιά.

- Ο Σεμέντο θα μπορούσε ν' αποτελέσει αφορμή για βιβλίο και εδώ βρήκε τη σταθερότητα που του έλειπε αρχίζοντας να βάζει ξανά σε ανοδική πορεία την καριέρα του.

- Ο Μπα, αν και δεν είναι πολύ μικρός (στα 24), μέχρι και πέρυσι αγωνίζονταν στη β' κατηγορία της Γαλλίας.

- Ο Γκιλιέρμε αποκτήθηκε από το ισπανικό πρωτάθλημα και την Κορούνια αλλά σε μια σεζόν που μόλις είχε υποβιβαστεί στη β' κατηγορία.

- Ο Καμαρά, όπως και ο Μπα, από τη β' κατηγορία της Γαλλίας ήρθε για να γίνει παίκτης για τον οποίο συζητούν ευρωπαϊκές ομάδες.

- Ο Μπουχαλάκης αποτελούσε πάντα μια εναλλακτική λύση στον Ολυμπιακό και τη Νότιγχαμ όπου δοκίμασε την τύχη του και σ' αυτόν τον Ολυμπιακό έγινε βασικότατος.

- Ο Μασούρας ήρθε ως ένας φιλότιμος παίκτης από τον Πανιώνιο.

- Ο Βαλμπουενά ήρθε στα 35 του από την Τουρκία και τη Φενέρ αλλά ελάχιστοι, πλην Ολυμπιακού, πίστευαν ότι αντέχει σ' αυτή την ηλικία να γίνει απόλυτος ηγέτης.

- Ο Ελ Αραμπί είχε δώσει σε όλη την καριέρα του διαπιστευτήρια ικανότητας στο σκοράρισμα, όμως ήρθε στα 32,5 του στον Ολυμπιακό και μετά από 3ετία στο Κατάρ...

Καταλάβατε τι ακριβώς έχει συμβεί...;

Διαβάστε επίσης

A state of (Olympiacos champions) mind

A state of (Olympiacos champions) mind

Η χθεσινή εμφάνιση που ήρθε ως συνέχεια πολλών κατορθωμάτων της τρέχουσας διετίας αποθεώνει τη δουλειά όλων στο Ρέντη. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...

Ματς αποδείξεων #not

Ματς αποδείξεων #not

Τι είναι και τι δεν είναι το αποψινό με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...