Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ελ Αραμπί vs Μπεργκ: 33 γκολ διαφορά

Ελ Αραμπί vs Μπεργκ: 33 γκολ διαφορά
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

ΟΚ, ας αρχίσουμε από το βασικό. Ο Μάρκους Μπεργκ έχει αποδείξει ότι είναι ένας αληθινά ικανός επιθετικός. Προσωπικά δε μου αρέσει να μηδενίζω ανθρώπους ειδικά όταν εκείνοι έχουν αποδείξει πράγματα. Από την άλλη, προσωπικά, όταν είχε τεθεί προ δύο καλοκαιριών το ζήτημα απόκτησης του πρώην παίκτη του ΠΑΟ ομολογώ ότι δεν ήμουν ζεστός. Όχι γιατί ήταν πρώην παίκτης του ΠΑΟ. Με ενοχλούσε η συμπεριφορά του (προς τον Ολυμπιακό) ως πρώην παίκτης του ΠΑΟ και θεωρούσα ότι ο Ολυμπιακός μπορούσε να βρει άλλες ισάξιες ή καλύτερες λύσεις από τον Σουηδό και να αποφύγει τις μουρμούρες.

Πλέον η ιστορία έχει γράψει. Ο Ολυμπιακός βρήκε άλλη λύση. Και τι λύση! Γιουσέφ Ελ Αραμπί λέμε και δεν κλαίμε. Οι άλλοι κλαίνε κάθε φορά που τον συναντούν. Τα θυμήθηκα όλα αυτά με αφορμή μια απίθανη χαμένη ευκαιρία του Μπεργκ στο χθεσινό Ισπανία-Σουηδία για το Euro. Με blooper έμοιαζε αφού όντως ο Μπεργκ έδειξε να αιφνιδιάζεται (μάλλον δεν πίστευε ότι θα περάσει ο συμπαίκτης του ή ότι θα περάσει η πάσα του) και από τη μικρή περιοχή έκανε... τσαφ και πλάσαρε άουτ.

Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός πηγαίνοντας στη λύση του Μαροκινού φορ μόνο ζημιωμένος δεν βγήκε. Πήρε έναν παίκτη (έστω και ελαφρώς) μικρότερο αφού ο Μαροκινός έχει γεννηθεί 3/2/1987 και ο Σουηδός 17/8/1986. Πήρε επίσης έναν παίκτη που έχει βάλει σε μια 2ετία πάνω από τα διπλά γκολ. Ο Μπεργκ μετράει 22 γκολ σε δύο χρόνια και 9 ασίστ και ο Ελ Αραμπί 55 γκολ και 15 ασίστ. Τι άλλο χρειάζεται να προσθέσει κανείς; Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους.

ΥΓ: Χάζευα ένα βίντεο από συνέντευξη Τύπου της Πορτογαλίας όπου παραβρέθηκε ο Κριστιάνο δίπλα στον Φερνάντο Σάντος. Μπροστά τους υπήρχαν τοποθετημένα μπουκάλια του πιο γνωστού (και γευστικού βεβαίως βεβαίως) παγκοσμίως αναψυκτικού. Ο Ρονάλντο ως... αρρωστάκι της σκληρής δουλειάς και της υγιεινής διατροφής έδειξε τη δυσφορία του. Πήρε τα μπουκάλια που ήταν μπροστά του και τα έβαλε στην άκρη δείχνοντας ένα ποτήρι νερό και ουσιαστικά προτρέποντας τους παρευρισκόμενους να προτιμούν το νερό για να ξεδιψάσουν. Για κάποιους αυτό ήταν απλά ένα αστείο βιντεάκι. Για μένα αυτό το βίντεο πρέπει να παίζει κάθε μέρα σε παιδιά που αρχίζουν το ποδόσφαιρο για το ποια πρέπει να είναι η στάση τους. Όχι κόντρα στο αναψυκτικό. Κόντρα στις μη επαγγελματικές επιλογές κάθε είδους. Η αφοσίωση του Κριστιάνο σ' αυτό που κάνει είναι πέρα από κάθε φαντασία. Γι' αυτό είναι αυτός που είναι. Αν υπήρχε μια εγχείρηση που μπορούσα να κάνω στους Έλληνες παίκτες (τους περισσότερους, όχι όλους) αυτή θα ήταν τρόπου σκέψης ανάλογου με του Κριστιάνο.

Διαβάστε επίσης