Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με αρετή και τόλμη

Με αρετή και τόλμη
Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 - 16:33
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Η υπομονή στη ζωή, όχι μόνο το ποδόσφαιρο, συνιστά ένα από τα μεγαλύτερα προτερήματα που μπορεί να έχει κανείς. Σε στιγμές που βλέπεις ότι μια σκληρή προσπάθεια που κάνεις δεν αποδίδει και σε παίρνει από κάτω, γίνεται ένα μαγικό και... Στην πραγματικότητα δεν είναι μαγικό. Είναι οι νόμοι της φύσης.Φυτεύεις σήμερα κάτι στον κήπο και πρέπει να έχεις υπομονή και να δείξεις επιμέλεια στη φροντίδα ώστε να φας αργότερα έναν καρπό που θα σου φαίνεται ο πιο γλυκός του κόσμου γιατί τον δημιούργησες εσύ. Είναι μεγάλη υπομονή η αρετή λοιπόν.

Κάποιος μου είπε πριν από μερικά χρόνια ότι η ζωή μοιάζει συχνά με παρτίδα χαρτιά. Τα τραπουλόχαρτα έχουν την τάση να έρχονται μαζεμένα. Και τα κακά και τα καλά, η ρέντα που λέμε. Ο Ολυμπιακός από την αρχή της χρονιάς, με τα ευρωπαϊκά προκριματικά, τραβάει κακά χαρτιά. Σύντομα νομίζω θ' αρχίσει να τραβάει καλά... Τα έχουμε ξαναπεί. Σοβαρή και ισχυρή διοίκηση έχει. Εξαιρετικό προπονητή έχει. Πολύ καλό ρόστερ έχει. Τεχνογνωσία έχει. Τι λείπει; Τίποτα.

Αυτή η αρετή που έχει ο Ολυμπιακός σε συνδυασμό με την τόλμη που απαιτείται για να προχωρήσει μπροστά σε μια ακόμα δύσκολη σεζόν μπορούν να του δώσουν τους καλύτερους «καρπούς» και φέτος. Ένα ακόμα πρωτάθλημα, το 3ο στη σειρά, και μια ακόμα καλή πορεία στην Ευρώπη. Τα καλοκαιρινά προκριματικά ανήκουν στο παρελθόν. Πλέον αρχίζει ένα νέο κεφάλαιο για τους πρωταθλητές. Το κεφάλαιο Γιουρόπα Λιγκ. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε έναν... ροκ όμιλο. Έναν όμιλο που μοιάζει με όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ μετά τις αλλαγές που έκανε η ΟΥΕΦΑ και τη γέννηση μιας ακόμα διοργάνωσης, του Κόνφερενς Λιγκ. Την Πέμπτη ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Άντβερπ και χρειάζεται αυτό που προανέφερα. Τόλμη. Δεν είναι απόλυτα έτοιμος αλλά αυτό δε σημαίνει πως οφείλει να φοβάται κάτι.

Τόλμη θέλει. Σαν κι αυτή που είχε με τη Μίλαν. Σαν κι αυτή που είχε με την Άρσεναλ. Σαν κι αυτή που είχε με τη Μπέρνλι τότε που μόλις είχε αρχίσει να δημιουργείται αυτή η υπέροχη ομάδα.

ΥΓ: Νομίζω πως αρκετά στόματα που άνοιξαν πολύ αυτές τις μέρες ομαδικά για τον Ολυμπιακό και ατομικά για παίκτες του, θα κλείσουν απότομα σύντομα. Πότε ακριβώς δεν είμαι σίγουρος αλλά θα συμβεί.

Διαβάστε επίσης

Πλήρης... διάθεσης

Πλήρης... διάθεσης

Έτσι πρέπει να μπει ο Ολυμπιακός απόψε, στο Καραϊσκάκη. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.