Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Και μη ρωτάς που πάμε

Και μη ρωτάς που πάμε
Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 - 14:14
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Να 'μαστε πάλι σε μια μέρα απ' αυτές που περιμένει με λαχτάρα κανείς. Απ' αυτές που ξυπνάς μ' ένα χαμόγελο δίχως προφανή λόγο. Απ' αυτές που συνεχίζεις να ονειρεύεσαι. Που συνεχίζεις να ταξιδεύεις. Αρχίζει απόψε ένα ακόμα ταξίδι για τον Ολυμπιακό. Τον Ολυμπιακό που αποτέλεσε και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα στηρίγματα της δοκιμασμένης ψυχολογίας μας σε δύσκολους καιρούς.

Γιατί όποιος πει ότι αυτός ο Ολυμπιακός, της τρέχουσας 3ετίας προς 4ετίας, δεν ήταν στήριγμα και αφορμή για λίγες στάλες χαράς θα είναι αχάριστος. Αυτός ο Ολυμπιακός λοιπόν αρχίζει από το Γ.Καραϊσκάκης ένα ακόμα ταξίδι. Ένα ταξίδι που ελπίζουν όσοι τον αγαπούν να είναι πιο μακρινό από το περσινό. Όσο πιο μακρινό γίνεται και «φορτωμένο» με υπέροχες αναμνήσεις.

Δεν ξέρω τι θα επιλέξει ο Μαρτίνς και δε με νοιάζει. Είμαι βέβαιος ότι ξέρει καλύτερα. Δεν ξέρω ποιοί θα είναι οι βασικοί 11 και δε με νοιάζει. Είμαι βέβαιος ότι όσοι μπουν στο γήπεδο θα δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν. Θα κάνουν σωστά θα κάνουν και λάθη. Θα παλέψουν όμως όσο μπορούν. Για τους εαυτούς τους, για την ομάδα, για εσάς που θα είστε στην κερκίδα και θα φωνάζετε ή εσάς που θα βλέπετε από μακριά και θα αγωνιάτε το ίδιο. Αυτό που ξέρω είναι πως πρέπει να εκτιμάμε ό,τι έχουμε. Και για μία ακόμη χρονιά έχουμε ταξίδι.

Ο Ολυμπιακός παραμένει μία από τις πιο συνεπείς πανευρωπαϊκά ομάδες στα ταξίδια. Γεμίζει διαρκώς το άλμπουμ με τις αναμνήσεις. Κοντά στα μεσάνυχτα θα ξέρουμε αν η ανάμνηση αυτής της βραδιάς με την Άντβερπ θα μπει στη λίστα με τις πολλές ευχάριστες ή τις λιγότερες δυσάρεστες. Θα είναι σίγουρα μια ακόμα Ολυμπιακή ανάμνηση γεμάτη έντονα συναίσθημα. Απολαύστε το, το αξίζετε.

ΥΓ: Η Άντβερπ, να θυμίσω, έχει 60 εκατ.ευρώ χρηματιστηριακή αξία όση ο ΠΑΟΚ και σημαντικά μεγαλύτερη από την ΑΕΚ που... σκότωσε το θηρίο του Ιωνικού και παρουσιάζεται σαν την Μπαρτσελόνα την... παλιά γιατί η τωρινή, αφήστε το καλύτερα...

ΥΓ2: Ο Ολυμπιακός έχει πάλι απουσίες. Ναι, τι; Η είδηση ποια είναι; Μαθημένα τα βουνά στα χιόνια που λένε.

ΥΓ3: Δεν ξέρω γιατί αλλά από το πρωί σήμερα μου έχει καρφωθεί ένα τραγούδι του Πάριου στο μυαλό:

«Βαραίνουν το μυαλό μου τόσες σκέψεις
τα έχω μα την πίστη μου χαμένα
ποιόν άνθρωπο στ' αλήθεια να πιστέψεις
βουλιάξαμε, χαθήκαμε στο ψέμα.

Γι αυτό σου λέω πάμε, πάμε να φύγουμε από δω
και μη ρωτάς που πάμε, πάμε
γι αυτό σου λέω πάμε, πάμε να φύγουμε από δω
και μη ρωτάς που πάμε, πάμε».

Διαβάστε επίσης

Και μη ρωτάς που πάμε (part2)

Και μη ρωτάς που πάμε (part2)

Ο Σπύρος Γρομητσάρης γράφει στο gavros.gr, αναλύοντας το Ολυμπιακός-Αντβέρπ, στον απόηχο της μεγάλης νίκης!

Με αρετή και τόλμη

Με αρετή και τόλμη

Η υπομονή στη ζωή, όχι μόνο το ποδόσφαιρο, συνιστά ένα από τα μεγαλύτερα προτερήματα που μπορεί να έχει κανείς. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.