Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Συμφωνούμε στο προφανές, όχι στην εξήγηση

Συμφωνούμε στο προφανές, όχι στην εξήγηση
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 - 11:49
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

«Τόλμησα» να γράψω κάτι χθες στο facebook, μετά το ματς του Ολυμπιακού στη Λαμία, θυμίζοντας πόσο ζορίζονται ως τώρα σχεδόν όλες οι πρωταθλήτριες των σημαντικών πρωταθλημάτων της Ευρώπης (Λιλ, Ατλέτικο, Μαν.Σίτι ή μη πρωταθλήτριες όπως η Γιουβέντους) και υπήρξε κόσμος (ευτυχώς μειοψηφία απ' όλους όσοι διάβασαν το ποστ) που σχολίασε με σιγουριά πως αυτές είναι φθηνές δικαιολογίες.

Να σας πω την αλήθεια, ούτε προπονητής είμαι ούτε παίκτης, ούτε τεχνικός διευθυντής ούτε πρόεδρος του Ολυμπιακού. Άρα δεν έχω και καμία ιδιαίτερη πρεμούρα να δικαιολογηθώ, δεν κρίνεται η δική μου δουλειά. Από την άλλη, αισθάνομαι την υποχρέωση να γράψω αυτό που νομίζω και πιστεύω με βάση την όποια ενημέρωση είμαι σε θέση να πάρω παρακολουθώντας το ρεπορτάζ της ομάδας. Δεν λέει κανείς, ούτε εγώ προφανώς, ότι ο Ολυμπιακός εντυπωσιάζει στο ξεκίνημα της σεζόν.

Φυσικά και δεν συμβαίνει αυτό, δεν έχω βαλθεί να τρελάνω κανέναν. Αυτό που λέω ωστόσο είναι ότι ο Ολυμπιακός, είναι ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ και ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ανέτοιμος εξαιτίας των όσων σοβαρών τράβηξε Ιούλη και Αύγουστο (και τραβάει ακόμα, απόντες στη Λαμία ήταν λόγω μικρο-τραυματισμών κομβικοί παίκτες όπως ο Εμβιλά και ο Ελ Αραμπί και δεν έπαιξε ο ανέτοιμος Μασούρας) λόγω covid-19.

Και πέρυσι στην αρχή της σεζόν, να θυμίσω, για τα χαμένα πρώτα ημίχρονα συζητάγαμε. Γενικώς έχω δυνατή μνήμη και θα μπορούσα να φέρνω άπειρα παραδείγματα αλλά δεν υπάρχει λόγος. Αν κάποιος δεν έχει διάθεση να ακούσει και την άλλη πλευρά θα παραμείνει βιδωμένος στη θέση / άποψή του και ό,τι λέω εγώ ή ο... Θεός ο ίδιος στο βρόντο θα πάει.

Όσον αφορά στο ματς αυτό καθαυτό της Λαμίας, αν υπήρξε κάτι που με χάλασε πολύ ήταν η ευκολία με την οποία ο Ολυμπιακός παραχώρησε περισσότερα κόρνερ στον αντίπαλο, σχεδόν τα διπλά. Κι αν συνέβαινε πρώτη φορά θα έλεγα, ΟΚ, σύμπτωση. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με την Αντβέρπ που επίσης είχε τα διπλά. Μια περισσότερη προσοχή χρειάζεται λοιπόν σ' αυτόν τον τομέα ώστε να μη φέρνει ο Ολυμπιακός εαυτόν σε θέση άμυνας.

Με χάλασε επίσης και το ολοκληρωτικό... σβήσιμο της απόδοσης στο φινάλε παρότι λόγω κούρασης (ο Ολυμπιακός έπαιζε ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και ταξίδεψε στη Λαμία η οποία αντιθέτως ήταν ξεκούραστη) κι αυτό αναμενόμενο ήταν. Ο Τικίνιο δεν τροφοδοτήθηκε αλλά χάρηκα που είδα ότι, πια, έχει τη φυσική κατάσταση που πρέπει. Έτρεξε να πιέσει και έδωσε μάχες συνήθως ένας εναντίον δύο ή και παραπάνω. Παίκτες της κλάσης τους ΔΕΝ τους φοβάμαι. Θέμα χρόνου, ή για την ακρίβεια ενός γκολ, είναι το ξέσπασμα.

Διαβάστε επίσης

Πάρε νίκες και τρέχα

Πάρε νίκες και τρέχα

Ο Σπύρος Γρομητσάρης γράφει στο gavros.gr: «Όσο περισσότερες νίκες έχει τόσο περισσότερο χρόνο θα... αγοράσει η ομάδα που τον έχει ανάγκη»...

Σκληρή μάχη

Σκληρή μάχη

Ο Σπύρος Γρομητσάρης γράφει για το ματς του Ολυμπιακού στη Λαμία...