Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πάρε νίκες και τρέχα

Πάρε νίκες και τρέχα
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 - 11:36
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Η νίκη με την Αντβέρπ ήταν δύσκολη αλλά ήρθε. Η νίκη στη Λαμία ήταν δύσκολη αλλά ήρθε. Στη φάση που βρίσκεται ο Ολυμπιακός η λογική είναι απλή: πάρε τις νίκες αν μπορείς και... τρέχα. Το δεύτερο πολύ απαιτητικό κομμάτι της σεζόν είναι αυτό που διανύει η ομάδα με τα συνολικά 7 ματς σε 21 μέρες από την προηγούμενη μέχρι την επόμενη διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων. Όσο περισσότερες νίκες έχει τόσο περισσότερο χρόνο θα... αγοράσει η ομάδα που τον έχει ανάγκη.

Το αυριανό ματς με τον Απόλλωνα στο Γ.Καραϊσκάκης μοιάζει, με διαφορά, το πιο εύκολο απ' όσα υπήρχαν και υπάρχουν σ' αυτό το πρόγραμμα των 21 ημερών. Και λέω μοιάζει γιατί τον είδα τον Απόλλωνα στην πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό και το σκορ ήταν μια ξεκάθαρα μαγική εικόνα που αδίκησε κατάφωρα τους φιλοξενούμενους και υπερ-τίμησε τους γηπεδούχους. Αυτά τα 90 λεπτά νομίζω είναι πολύτιμα στο δρόμο προς το ρολάρισμα της ομάδας τόσο ως σύνολο όσο και ως μονάδες. Το ένα εξάλλου εξαρτάται από το άλλο. Υπάρχουν παίκτες που είχαν ανάγκη το off (π.χ. Ελ Αραμπί και Εμβιλά έστω και λίγο αναγκαστικό) και άλλοι που έχουν ανάγκη λεπτά στα πόδια τους.

Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα ότι περιμένω να δω τον Ολυμπιακό να παίζει μπαλάρα κόντρα στον Απόλλωνα. Περιμένω, ενδεχομένως, ένα καλό διάστημα όπως π.χ. το τελευταίο ημίωρο κόντρα στον Ατρόμητο. Όμως μπαλάρα δεν περιμένω γιατί δεν είναι έτοιμος ακόμα. Κούρασε να συζητάμε το αυτονόητο που βλέπουμε όλοι. Το σημαντικό στο θέμα της ανετοιμότητας είναι το «γιατί» και το «πότε θα δούμε έτοιμο τον Ολυμπιακό». Η χθεσινή συνέντευξη του προπονητή στη Nova ήταν κατατοπιστική και έλυσε απορίες νομίζω, για όποιον τουλάχιστον θέλει να ανοίξει μυαλό και αυτιά και δεν... ταμπουρώνεται πίσω από μια πάγια γνώμη.

ΥΓ: Στην Ισπανία συμπαθώ τη Μπαρτσελόνα αλλά ειλικρινά πόσο γουστάρω όλο αυτό που της συμβαίνει. Πληρώνει τις δικές της αμαρτίες και τις παρανοϊκές επιλογές της. Πίστεψε ότι είναι τόσο σπουδαία που πρέπει κάθε χρόνο να πηγαίνει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και να το κατακτά ενώ η κατάκτηση του πρωταθλήματος της φαίνονταν... λίγη. Και έδιωξε τον Βαλβέρδε που είχε 2 στα 2 πρωταθλήματα επειδή αποκλείστηκε (με οδυνηρό τρόπο) σε προημιτελικά και ημιτελικά. Ποδοσφαιρική δικαιοσύνη είναι αυτό που βεβήλωσε κανόνες του αθλήματος. Νομίζω δεν θα συνέλθει εύκολα....

Διαβάστε επίσης

Σκληρή μάχη

Σκληρή μάχη

Ο Σπύρος Γρομητσάρης γράφει για το ματς του Ολυμπιακού στη Λαμία...