Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα όχι και τα ναι

Τα όχι και τα ναι
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021 - 13:32
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Η Μπάγερν Μονάχου, η κανονική Μπάγερν Μονάχου, με Λεβαντόφσκι, Μίλερ, Νόιερ, Σανέ, Γκνάμπρι, Κίμιχ στην 11άδα, συνετρίβη 5-0 από την 12η της βαθμολογίας Γκλάντμπαχ για το γερμανικό κύπελλο. Η Μάντσεστερ Σίτι αποκλείστηκε στον 4ο γύρο του Λιγκ Καπ (ήταν 4 σερί χρονιές κάτοχος του τροπαίου!) από τη Γουέστ Χαμ. Η Ρεάλ έμεινε στο 0-0 εντός έδρας με την Οσασούνα κι αυτή ήταν η 3η ισοπαλία της (έχει και 1 ήττα) σε 10 αγωνιστικές στο ισπανικό πρωτάθλημα. Η πρωταθλήτρια Ατλέτικο παραπαίει ενώ για τη Μπαρτσελόνα δε χρειάζεται καν να μιλάμε πια. Την κέρδισε (1-0) για πρώτη φορά μετά από περίπου 20 χρόνια η Ράγιο Βαγεκάνο και οδήγησε στην απόλυση του Κούμαν.

Θα μπορούσα να γράφω για ώρα ακόμα για να αποδείξω κάτι που, για μένα, είναι προφανές. Κάτι που έχω ξαναγράψει και θα συνεχίσω να το γράφω όσο και αν είναι αντι-εμπορικό και αντι-δημοφιλές για μένα. Στο ποδόσφαιρο (όπως και στη ζωή) τίποτα δεν είναι σίγουρο ή εγγυημένο. Καμία επιτυχία δεν μπορεί να στην εγγυηθεί κανείς. Όποιος στην εγγυηθεί εκ των προτέρων σε κοροϊδεύει κατάμουτρα. Σου λέει αυτά που λαχταράς ν' ακούσεις.

Ποιός παίκτης ή ποιός προπονητής σου εγγυάται την επιτυχία; Ο Κριστιάνο στη Γιουνάιτεντ που «έφαγε» τάληρο στο ρελαντί από τη Λίβερπουλ εντός έδρας; Ή μήπως ο πολύς Μουρίνιο που διασύρθηκε με 6-1 από τη Μπόντο Γκλιμτ και στο Καμπιονάτο είναι ήδη στο -9β. από την κορυφή μετά από μόλις 10 αγωνιστικές; Γι' αυτό λέω ξανά και ξανά, κουλάρετε και δείτε το αλλιώς. Δεν υπάρχει εγγυημένη επιτυχία.

Και δεν υπάρχει ακόμα περισσότερο σε καιρούς πανδημίας που μετακινήθηκαν σεζόν, που ασθένησαν παίκτες και επηρεάστηκαν οι σωματικοί τους δείκτες και που οι ομοσπονδίες συνεχίζουν να φορτώνουν ματς στα καλεντάρια και οι παίκτες ταξιδεύουν διαρκώς για συλλόγους και εθνικές. Ένας θρίαμβος από μια ήττα μπορεί να απέχει ελάχιστα 24ωρα. Ένα ματς μπορεί να σου... βγει και το άλλο όχι.

Ο Ολυμπιακός, για μένα, μια χαρά τα έχει πάει ως τώρα. Με λίγη τύχη (π.χ. στο ματς με τον Ατρόμητο) θα μπορούσε να έχει περισσότερους βαθμούς στο πρωτάθλημα και να έχει προκριθεί (αν δεν τον είχε... ξεκάνει η πανδημία) εις βάρος της Λουντογκόρετς. Και θα είχε παίξει και καλύτερα σε κάποια ματς αν δεν είχαν συμβεί όλα τα παραπάνω. Θα έρθει κι αυτό αν είναι τυχερός και παραμείνουν οι παίκτες του υγιείς και βρουν ρυθμό και χημεία με την ομάδα κάποιοι από τους καινούργιους που δεν το έχουν καταφέρει ακόμα.

Διαβάστε επίσης

Ο απόλυτος μετρητής μιας ομάδας

Ο απόλυτος μετρητής μιας ομάδας

Βλέποντας κανείς το σχεδόν γεμάτο ΣΕΦ κόντρα στη Φενέρ δεν είχε παρά να αισθάνεται πραγματικά ωραία! Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Προσοχή, παγίδα

Προσοχή, παγίδα

Από έδρες σαν και του Αγρινίου «περνούν» τα πρωταθλήματα. Γράφει για το σημαντικό αποψινό ματς, ο Σπύρος Γρομητσάρης!