Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ένας μεγάλος στόχος που δεν είναι τίτλος

Ένας μεγάλος στόχος που δεν είναι τίτλος
Τρίτη, 1 Μαρτίου 2022 - 15:41
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ο αποκλεισμός από την Αταλάντα ήταν λογικό να πίκρανε όλους όσοι αγαπούν ειλικρινά τον Ολυμπιακό. Από την άλλη (ευτυχώς) η ζωή συνεχίζεται. Κι όσο σου δίνεται «αύριο» η ευκαιρία να προσπαθήσεις να τα καταφέρεις εκεί που δεν τα κατάφερες «σήμερα» θα υπάρχει ελπίδα. Το σίγουρο είναι πως η σεζόν δεν τελείωσε για τους ερυθρόλευκους. Το βασικό που έχουν να κάνουν ως το τέλος είναι να κατακτήσουν και μαθηματικά το πρωτάθλημα όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Εξίσου βασικό είναι πως μέχρι το φινάλε των αγώνων της σεζόν η ομάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει την αξιολόγησή της. Να δει που είναι καλή και που πρέπει να βελτιωθεί ώστε του χρόνου να είναι ακόμα καλύτερη. Μπορεί ο εγχώριος ανταγωνισμός να κάνει ό,τι μπορεί ώστε να... τραβήξει προς τα κάτω τους πρωταθλητές, ωστόσο στο μεγάλο λιμάνι δεν έχει κανείς διάθεση να τους κάνει τη χάρη. Αντιθέτως στον Ολυμπιακό θέλουν όλοι να συνεχίσουν να κοιτάνε μόνο προς τα πάνω.

Κάθε αγώνας από δω και στο εξής θα είναι μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία. Ευκαιρία για τον προπονητή προκειμένου να σχηματίσει ολοκληρωμένη γνώμη για το σύνολο και φυσικά τις μονάδες. Να καταλήξει τι μπορεί και τι δεν μπορεί ο καθένας και αν πρέπει ή όχι να βρίσκεται στο ρόστερ και τη νέα σεζόν. Υπάρχουν ουκ ολίγοι παίκτες, όπως ο Βρουσάι, όπως ο Φαντιγκά, όπως ο Κίτσος που περίμεναν καρτερικά τη σειρά τους. Και τώρα αρχίζουν να παίρνουν ευκαιρίες. Ιδού το γήπεδο, ιδού η ευκαιρία να δείξουν τι αξίζουν...

ΥΓ: Ο Πέδρο Μαρτίνς δήλωσε δημοσίως ότι θα είναι καλό ο ΠΑΟΚ να συνεχίσει να δίνει βαθμούς στην Ελλάδα ώστε να ανέβουμε στο ranking της UEFA. Όπως δηλαδή έχουν κάνει άπειρες φορές όλοι στον οργανισμό ΠΑΟΚ για τον Ολυμπιακό που... ξεπροβοδίζουν στους αγώνες του στην Ευρώπη με χιλιάδες «ευχές». Έλα, δεν ακούγεστε, πάρτε το μηδέν.

ΥΓ2: Ο Κίτσος, επειδή για πολλοστή φορά σε ανάλογες περιπτώσεις στην Ελλάδα γράφτηκαν και ειπώθηκαν αδιανόητες υπερβολές, ΔΕΝ είναι έτοιμος για να μονιμοποιηθεί στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Ας κουλάρουμε λίγο όλοι γιατί μόνο ζημιά μπορούμε να του κάνουμε. Και ο Τσιμίκας δεν ήταν αμέσως ο βασικός του Ολυμπιακού ούτε ο παιχταράς που διαπρέπει στη Λίβερπουλ. Κάποτε η απαίτηση του κοινού δεν ήταν να παίζει βασικός στον Ολυμπιακό αλλά να φύγει άμεσα με συνέπεια να οδηγηθεί σε δανεισμό 1,5 έτους... Να τα θυμόμαστε όλα, έτσι...;

Διαβάστε επίσης

Θρύλε βάλτο στο... rewind

Θρύλε βάλτο στο... rewind

Γράφει για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, ο Σπύρος Γρομητσάρης. Και ένα ΥΓ. για μπασκετάκι…

Το rewind και η... μεταγραφή άνοιξης

Το rewind και η... μεταγραφή άνοιξης

Πέρα από τον Ματιέ, τον οποίο ξέρουμε πολύ καλά βεβαίως και δεν τον μάθαμε φέτος, άξια αναφοράς είναι η απόδοση του Μάριου Βρουσάι. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.