Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα χιλιοειπωμένα κι αυτό που μέτραγε πιο πολύ

Τα χιλιοειπωμένα κι αυτό που μέτραγε πιο πολύ
Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022 - 14:03
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Σε μια βραδιά που ξαναειπώθηκαν τα χιλιοειπωμένα, εγώ θα πω ότι τη μεγαλύτερη σημασία απ' όλα έχει το εξής: ο Ολυμπιακός προκρίθηκε. Όχι, δεν είναι και αφορμή για να βγούμε στις πλατείες και τους δρόμους. Τηρουμένων των αναλογιών ωστόσο, με δεδομένη την κακή συγκυρία στην οποία βρίσκεται η ομάδα, η πρόκριση στη Μπρατισλάβα επί της Σλόβαν έχει μεγάλη αξία. Πολύ μεγαλύτερη απ' αυτή που νομίζουμε. Και την περιέγραψε ο Γιώργος Μασούρας στις δηλώσεις του αμέσως μετά. Δεν ήθελε καν να φανταστεί τι θα συνέβαινε αν αποκλείονταν ο Ολυμπιακός και προφανώς δεν ήταν ο μόνος... Θα ήταν καταστροφικό για τον Ολυμπιακό να αποκλειστεί στη Μπρατισλάβα και μετά να θέσει σε αμφιβολία ακόμα και την παρουσία του σε όμιλο στο Conference league για το οποίο θα έπρεπε να παλέψει. Τουλάχιστον τώρα ξέρει ότι αυτό είναι το μίνιμουμ που θα έχει, δηλαδή ένα εισιτήριο για όμιλο του Conference. Βεβαίως οι ερυθρόλευκοι θέλουν το μάξιμουμ, δηλαδή να προκριθούν κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού και να είναι σε όμιλο του Europa.

Έγραφα χθες πριν από τη σέντρα ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού θα έπρεπε να βγουν μπροστά και να κάνουν το αυτονόητο. Έγραφα επίσης ότι, παρά τα πολλά και σοβαρά προβλήματα, θα έπρεπε να βρουν την έμπνευση ρίχνοντας μια ματιά στη χαώδη διαφορά που τους χώριζε και τους χωρίζει στο ranking (ακόμα και τη διαφορά μισθών τους με τους συναδέλφους τους της Σλόβαν...). Στο Νο40 οι ερυθρόλευκοι, στο 113 οι Σλοβάκοι. Τι να λέμε τώρα; Η πρόκριση ήταν υποχρέωση και έστω στα πέναλτι, ήρθε. Ο Ολυμπιακός δεν μένει άλλο σ' αυτό, είναι υποχρεωμένος να πάει παρακάτω. Το παρακάτω λέει Απόλλωνας Λεμεσού και φυσικά λέει βελτίωση.

Προπονητής και παίκτες έκαναν λόγο για περισσότερη σκληρή δουλειά ώστε να διορθωθούν όσα πρέπει. Κι αυτό ακριβώς πρέπει να κάνουν, να δουλέψουν σκληρά. Και φυσικά να ολοκληρωθούν οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ προκειμένου η ομάδα να αυξήσει την ποιότητα και τη δημιουργικότητά της και παράλληλα να μειώσει τα μειονεκτήματα στην αμυντική της σκέψη. Δεν είναι εύκολη διαδικασία ούτε γίνεται από τη μία στιγμή στην άλλη. Απαιτείται χρόνος, πέρα από την σκληρή δουλειά που ανέφεραν άπαντες.

Μου άρεσε δίχως αμφιβολία που είδα άπαντες στο φινάλε να δίνουν ό,τι έχουν σωματικά και πνευματικά για την πρόκριση. Μου άρεσε που συμπεριφέρθηκαν ως σύνολο γιατί έδειχνε κάποιες στιγμές να έχει χαθεί αυτό στο πρόσφατο παρελθόν. Μου άρεσε που είδα τους πολλούς να γίνονται ένα και να αγκαλιάζονται. Σε αντίθεση με τους περισσότερους που δεν μιλούν γι' αυτό και στέκονται μόνο στα καθαρά αγωνιστικά, κατά την ταπεινή μου γνώμη η βάση μιας καλής ομάδας είναι η υγεία στα αποδυτήρια.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Κάτι παραπάνω από ένα ματς

Κάτι παραπάνω από ένα ματς

Η ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Σλόβαν στη Μπρατισλάβα δεν είναι απλά το 4ο επίσημο ματς της νέας σεζόν. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.