Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα βασικά και η έμπνευση στο ranking

Τα βασικά και η έμπνευση στο ranking
Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022 - 12:55
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Μία σημαντική ευρωπαϊκή βραδιά έρχεται για τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό. Μια βραδιά που ελπίζουμε το φινάλε της να βρει την ομάδα με την πρόκριση για τα πλέι οφ του Europa League. Το ματς στη Μπρατισλάβα προφανώς θα είναι δύσκολο. Και ισχύει αυτό για μια σειρά από λόγους. Λόγους ουσιαστικούς, δηλαδή τις σημαντικές απουσίες που θα έχει ξανά ο Ολυμπιακός. Και λόγους ψυχολογικούς αφού είναι λογικό οι ερυθρόλευκοι να αισθάνονται ανασφάλεια και αμφιβολία για την ικανότητά τους και την αποτελεσματικότητά τους.

Αν θέλουν να βρουν έμπνευση, ας ρίξουν μια ματιά στο ranking των συλλόγων που τηρεί η UEFA. Ο Ολυμπιακός είναι στο Νο40 με 41.000 βαθμούς και η Σλόβαν 113η με 13.000. Μπορεί ουσιαστικά και πρακτικά αυτή τη στιγμή να μη χωρίζει τις δύο ομάδες τόσο μεγάλο κενό. Και πάλι ωστόσο οι Πειραιώτες παραμένουν μια αρκετά καλύτερη ομάδα. Και πρέπει επιτέλους να το δείξουν και στο γήπεδο. Δεν ξέρω τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει ο Κάρλος Κορμπεράν για να καλύψει τις απουσίες. Ούτε μπορώ να ξέρω ποιό θα είναι το πλάνο του. Ξέρω, όπως έλεγα διαρκώς και με τον προηγούμενο προπονητή και θα λέω και με τον επόμενο και τον μεθεπόμενο, ότι ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ μικρές προσωπικές υπερβάσεις των ποδοσφαιριστών.

Αν οι παίκτες δεν κάνουν τα βασικά, ακόμα και το πιο ευφυές πλάνο ενός προπονητή θα πάει στράφι. Και τελευταία παίκτες που ξέραμε ότι μπορούν να κάνουν αρκετά περισσότερα από τα βασικά, πια δεν κάνουν ούτε τα βασικά. Πλέον πρέπει να αναλάβουν τη δική τους ευθύνη. Να παίξουν αυτό που ξέρουν και αυτό για το οποίο πληρώνονται. Δίχως δικαιολογίες. Τα απλά, τα βασικά καλούνται όλοι όσοι αγωνιστούν να κάνουν, όχι κάτι σούπερ.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

ΥΓ: Προσωπικά πολύ μου άρεσε που άκουσα τον Κορμπεράν, ο οποίος είναι προπονητής κανονικός όχι σαν τους χιλιάδες που «φυτρώνουν» παντού και έχουν γνώμη για όλα, που δεν συμμερίστηκε στον απόλυτο βαθμό τη γνώμη πέρι ιδανικού πλάνου του Ολυμπιακού στο φινάλε του 1ου αγώνα με τη Σλόβαν στο Γ.Καραϊσκάκης. Για όλους τους υπόλοιπους τα πάντα φαίνονται εύκολα και προφανή. Ένας κανονικός προπονητής εξετάζει τα πάντα. Και όπως υπογράμμισε ο Ισπανός τεχνικός, μπορεί ο Ολυμπιακός να έβαλε γκολ και να απείλησε αλλά αυτό είχε και το... τίμημα του να αφήσει ακόμα περισσότερα κενά πίσω κι αν δεν Βατσλίκ δεν έσωζε στο 89' το αποτέλεσμα θα ήταν 1-2 και οι ερυθρόλευκοι θα είχαν κάνει μια... τρύπα στο νερό και θα κυνηγούσαν απόψε κάτι ακόμα πιο δύσκολο.

Διαβάστε επίσης

Κάτι παραπάνω από ένα ματς

Κάτι παραπάνω από ένα ματς

Η ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Σλόβαν στη Μπρατισλάβα δεν είναι απλά το 4ο επίσημο ματς της νέας σεζόν. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.