Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τι έδειξε ο Ολυμπιακός και τι οι άλλοι που λένε: πρωτάθλημα

Τι έδειξε ο Ολυμπιακός και τι οι άλλοι που λένε: πρωτάθλημα
Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2022 - 13:23
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Είδα σχεδόν όλο το ματς της ΑΕΚ στη Λαμία. Είδα σχεδόν όλο το ματς του ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό. Χάζεψα το μεγαλύτερο μέρος του ματς του Παναθηναϊκού με τον Ιωνικό μέχρι να κάνει σέντρα ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΣ. Η ΑΕΚ ήταν τυχερή και δε βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 33' αφού ο Ντε Βινσέντι έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι από την άσπρη βούλα. Μετά έφτασε στο 3-0 κόντρα στον ελλιπή αντίπαλό της. Ο ΠΑΟΚ έβαλε ένα πολύ γρήγορο γκολ (7') και μετά έδειξε από λίγα έως καθόλου πράγματα. Ο Παναθηναϊκός ήταν διπλά τυχερός (και ικανός ο τερματοφύλακάς του καθώς απέκρουσε) αφού και κοντά στο να μείνει πίσω στο σκορ βρέθηκε στο 21' σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ που είχε ο Ιωνικός με τον Μάντζη και προηγήθηκε με πέναλτι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου που έμελλε να είναι το μοναδικό γκολ.

Αυτή συνοπτικά ήταν η ιστορία των ομάδων που λένε ότι θα πάρουν φέτος το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό. Όσο για τον Ολυμπιακό, που μόνο για προβλήματα ακούς και διαβάζεις παντού, με μια πολύ αλλαγμένη 11άδα και δεδομένη την έλλειψη συνοχής, είχε ένα εξαιρετικό 20λεπτο που δικαιούνταν τουλάχιστον ένα γκολ. Έβαλε δύο γκολ στο β' ημίχρονο. Κινδύνεψε ελάχιστα έως καθόλου από τον ΠΑΣ και έφτασε στη νίκη και τους πρώτους τρεις βαθμούς. Ενθουσιασμός; Προφανώς και δε γίνεται να υπάρχει ενθουσιασμός που κέρδισε ο Ολυμπιακός τον ΠΑΣ στο Καραϊσκάκη με ένα πολύ καλό 20λεπτο και ύστερα στιγμές.

Όμως το πρωτάθλημα θα το κερδίσει ο πιο ουσιαστικός και αποτελεσματικός και εκείνος που θα έχει μεγαλύτερες αντοχές σε βάθος χρόνου, σωματικές και πνευματικές. Όπως έγραφα και χθες, καμία ομάδα αυτή τη στιγμή σε όλη την Ευρώπη δεν είναι έτοιμη. Είδα και τη Σίτι κόντρα στη Νιούκαστλ. Έμεινε στην ισοπαλία. Προηγήθηκε νωρίς, ύστερα βρέθηκε να χάνει 3-1. Ισοφάρισε, μπορούσε να βάλει και γκολ νίκης. Είδα και την Τσέλσι που διασύρθηκε με 3-0 από τη Λιντς.

Μπείτε και δείτε τι έκανε στο πρώτο γκολ της Λιντς ένας τερματοφύλακας (Μεντί) για τον οποίο πλήρωσε 24 εκατ.ευρώ η Τσέλσι στη Ρεν. Μπείτε και δείτε πόσο βλακωδώς αποβλήθηκε ο Κουλιμπαλί (στο τέλος του ματς κι ενώ το σκορ ήταν 3-0 και το ματς χαμένο) για τον οποίο δόθηκαν 38 εκατ.ευρώ. Μπείτε και δείτε σέντρες και τελειώματα του αριστερού μπακ Κουκουρέγια για τον οποίο έδωσε 65 εκατ.ευρώ η Τσέλσι για να τον πάρει από τη Μπράιτον. Μπείτε και δείτε τα όλα αυτά. Θα βοηθήσουν να καθαρίσετε λίγο το μυαλό σας και να μην απαιτείτε την τελειότητα Αύγουστο μήνα. Ήταν η 3η αγωνιστική της Πρέμιερ να θυμίσω, όχι η πρώτη...

Για να μην το κουράζω άλλο, ξέρω ότι γράφω συχνά πυκνά τα ίδια αλλά αισθάνομαι ότι αποτελεί χρέος μου να βοηθάω να καθαρίζει η ματιά όλων όσοι έχουν διάθεση τουλάχιστον να ακούσουν και κάτι διαφορετικό και να μην έχουν γνώμη - μπετόν αρμέ που δε θέλουν να την αλλάξουν με τίποτα. Δεν είναι όλα τόσο απλά ή εύκολα στο ποδόσφαιρο όσο σας τα παρουσιάζουν κάποιοι.

ΥΓ: Αν υπάρχει μια ομάδα που στην πρεμιέρα έδειξε να έχει και ποιότητα και ενθουσιασμό για να κάνει μια καλή σεζόν αυτή είναι ο Άρης. Βεβαίως κι αυτός θα πρέπει να κριθεί σε πιο δύσκολα ματς.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Η πρεμιέρα, ο Κλοπ και ο Λουτσέσκου

Η πρεμιέρα, ο Κλοπ και ο Λουτσέσκου

Είστε έτοιμοι; Αρχίζουμε. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε τον ΠΑΣ στο Γ.Καραϊσκάκης και ο στόχος είναι προφανής. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.