Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Προσαρμοστικότητα και ένα δείγμα που (ακόμα) δεν είναι κανονικό

Προσαρμοστικότητα και ένα δείγμα που (ακόμα) δεν είναι κανονικό
Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2022 - 11:58
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Σ' ένα ματς που ουσιαστικά το είχε καθαρίσει από το α' ημίχρονο, επέτρεψε στον Ιωνικό να ελπίζει. Αδίκησε, ξανά, τον εαυτό του ο Ολυμπιακός. Δεν του άξιζε το όποιο (λίγο, μια φάση έκανε πέραν του γκολ του ο φιλοξενούμενος) άγχος ως το τέλος που έγινε το 3-1. Δεν είναι γκρίνια αυτό, είναι εξήγηση / υπενθύμιση πως ό,τι βλέπουμε τώρα από την ομάδα δεν είναι το κανονικό δείγμα. Κι αυτό γιατί πλέον μιλάμε για μια νέα ομάδα που, ως τέτοια, χρειάζεται χρόνο. Χρόνο για να απαλλαγεί από παλιές κακές συνήθειες και να λειτουργήσει καλύτερα ως σύνολο. Μην ξεχνάμε ότι στην 11άδα κόντρα στον Ιωνικό υπήρχαν ουκ ολίγες μεταγραφές. Άβιλα, Ντε λα Φουέντε, Μπιέλ και οι δύο Χουάνγκ. Τα 5/11 της 11άδας ήταν καινούργιοι που καλούνται να μάθουν το νέο τρόπο παιχνιδιού και τους συμπαίκτες τους.

Προσωπικά εντυπωσιάστηκα από τον Πεπ Μπιέλ. Όπως είχα εντυπωσιαστεί από το πρώτο δείγμα γραφής του Ινμπόμ Χουάνγκ. Δεν είναι εύκολο να παίζεις τόσο καλά στο ντεμπούτο σου σε μια νέα ομάδα και έχοντας ελάχιστες προπονήσεις μαζί της. Το κάνεις βεβαίως αν είσαι καλός παίκτης και έχεις και τον απαιτούμενο χαρακτήρα. Ποδοσφαιρικό αλλά και ανθρώπινο. Δεν είναι όλοι ίδιοι κι αυτό πρέπει να το σεβόμαστε. Ο Ισπανός και ο Νοτιοκορεάτης, προφανώς, έχουν μεγάλη ικανότητα στην προσαρμογή τους.

Το ζητούμενο κόντρα στον Ιωνικό επιτεύχθηκε. Τώρα η ομάδα πάει για τα επόμενα. Και στα επόμενα πρώτο πρώτο βρίσκεται το σπουδαίο ματς με τη Ναντ στη Γαλλία για την πρεμιέρα του ομίλου στο Europa League. Δεν χωράει αμφιβολία πως θα είναι μια σκληρή δοκιμασία για την ομάδα. Επίσης δε χωράει αμφιβολία πως και κάποιες επιλογές πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του ματς με τον Ιωνικό από τον Κάρλος Κορμπεράν έγιναν συνυπολογίζοντας την πρεμιέρα στο Europa. Ο Ισπανός τεχνικός καλείται να κάνει διαχείριση του ρόστερ. Να έχει όλους φρέσκους και παράλληλα ετοιμοπόλεμους. Βλέπουμε ότι ο Κορμπεράν χρησιμοποιεί αρκετούς παίκτες και δεν διστάζει να βάλει στην 11άδα κάποιους απ' αυτούς που δεν περιμέναμε. Και το κάνει γιατί θέλει να κρατάει άπαντες σε εγρήγορση και να αποφορτίζει εκείνους που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

ΥΓ: Τον Μαρσέλο μπορούμε να τον αποκαλούμε βόμβα; Εντάξει; Έχουμε το... δικαίωμα ή θα μας ψέξετε πάλι γιατί κατά τη γνώμη σας είναι... στρακαστρούκα;

ΥΓ2: Μετά τον Καγκάβα και τον Μπερμπάτοφ πρέπει να... αποσυρθεί ο όρος «βόμβα» στην Ελλάδα για μεταγραφές. Έκλεισε η λέξη λόγω ΠΑΟΚ.

Διαβάστε επίσης