Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα προνόμια-βάσανα του Κορμπεράν

Τα προνόμια-βάσανα του Κορμπεράν
Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2022 - 09:47
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Δεν χωράει αμφιβολία ότι ο Κάρλος Κορμπεράν ανέλαβε ένα δύσκολο έργο στον Ολυμπιακό. Είναι δύσκολο ούτως ή άλλως να πάρεις στα χέρια σου το τιμόνι ενός τόσο μεγάλου «καραβιού» όπως είναι ο Ολυμπιακός που ξανοίγεται πάντα στα βαθιά, αφού στοχεύει ψηλά, και δοκιμάζονται οι αντοχές του από τα κύματα. Ήταν δυσκολότερο για τον Ισπανό τεχνικό που κλήθηκε να αναλάβει σε μια δύσκολη συγκυρία. Ωστόσο μαζί με τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις, η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού παρέχει και σημαντικά προνόμια. Το μεγαλύτερο προνόμιο βεβαίως είναι ακριβώς αυτό, η συνεργασία με τον Ολυμπιακό. Όμως στις υποκατηγορίες προνομίων περιλαμβάνεται αναμφίβολα η γλυκιά δυσκολία του Κάρλος Κορμπεράν με την ευρωπαϊκή λίστα. Έχει όλο αυτό το υλικό στα χέρια του και καλείται να κόψει παίκτες που δεν θα χρησιμοποιεί στην Ευρώπη. Και είναι βέβαιο, αριθμοί είναι, δεν γίνεται αλλιώς, ότι θα κοπούν παίκτες που θα ήταν βασικοί σε οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα. Παίκτες με πολύ ταλέντο και με βαριά συμβόλαια. Κι όμως, στην ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού δεν θα χωράνε. Άλλοι προπονητές ψάχνουν καλούς παίκτες με το... κυάλι στα ρόστερ τους για να κάνουν τα βασικά. Ο Ισπανός κόουτς του Θρύλου θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να κόψει κάποιους. Βεβαίως, όταν υπογράφει ένας ποδοσφαιριστής στον Ολυμπιακό γνωρίζει ότι υπογράφει συμβόλαιο και με τη διαρκή υποχρέωση να αποδεικνύει πως αξίζει να παίζει και φυσικά με τον σκληρό ανταγωνισμό. Χαρισμένο δεν είναι τίποτα και για κανέναν. Σε κάθε προπόνηση, σε κάθε ματς, σε κάθε στιγμή πρέπει όλοι να αποδεικνύουν πως αξίζουν να βρίσκονται στον Ολυμπιακό γιατί περιμένουν στην... ουρά πολλοί άλλοι.

ΥΓ: Διαβάζω σε ανυπόγραφο κείμενο: «Και ψαγμένη και σοβαρή και ακριβή μεταγραφή ο Πεπ Μπιέλ. Ένας κανονικός παίκτης με ταλέντο, αλλά και μεταπωλητική αξία. Βόμβα βέβαια παίκτης που δεν έχει ούτε μια συμμετοχή σε κανένα επίπεδο της Εθνικής του ομάδας είναι μόνο για τα ουκ ολίγα Μέσα του λιμανιού».

Και σχολιάζω: ΟΚ, πάω πάσο, όταν έχεις στο «βιογραφικό» σου την... επιτυχία να χαρακτηρίσεις μεταγραφές βόμβες παίκτες με πολλές διεθνείς συμμετοχές σαν τον Καγκάβα και τον Μπερμπάτοφ είναι λογικό να κάνεις υποδείξεις στους άλλους για το τι πρέπει ή δεν πρέπει να αποκαλούν έτσι.

ΥΓ2: Κάποιοι... τσιμπούσαν στις παπάτζες που τους σέρβιραν για αρκετό καιρό αφού θόλωναν δεν έβαζαν το νου τους να σκεφτεί. Έστω και αργά πια, μέσα από τα γεγονότα, κατάλαβαν ότι η Νότιγχαμ δεν ζημιώνει ούτε στο ελάχιστο τον Ολυμπιακό, αντιθέτως τον βοηθάει και μάλιστα πολύ.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης