Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Ολυμπιακού

Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Ολυμπιακού
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 - 13:23
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ο ΟΦΗ δεν είναι στην καλύτερη κατάστασή του αλλά είναι ο ΟΦΗ και ειδικά στην έδρα του είναι πάντα ένας υπολογίσιμος αντίπαλος. Ωστόσο, κατά την ταπεινή μου γνώμη, στο Ηράκλειο διαπιστώθηκε κάτι βασικό που αφορά στον Ολυμπιακό. Τι είναι αυτό; Η αίσθηση που αποκόμισα είναι ότι ακόμα κι αυτός ο Ολυμπιακός, που ψάχνεται ακόμα και δε λειτουργεί υποδειγματικά αφού έχει υποστεί πολλές αλλαγές σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχει ως μεγαλύτερο αντίπαλο τον... εαυτό του. Μιλάω βέβαια για το ελληνικό πρωτάθλημα, όχι για την Ευρώπη όπου ο ανταγωνισμός είναι σαφώς πιο υψηλός.

Στο α' ημίχρονο στο Γεντί Κουλέ λοιπόν ο ίδιος ο Ολυμπιακός ήταν που έβαζε... αντίσταση στον Ολυμπιακό, όχι ο ΟΦΗ. Ένας Ολυμπιακός που ήταν στημένος λάθος και είχε... κρατημένα τα γκέμια του. Με την έναρξη του β' ημιχρόνου και τις διορθωτικές αλλαγές τα πάντα πήραν το δρόμο τους. Η ομάδα άρχισε να θυμίζει σε όλους ποια είναι ξεδιπλώνοντας στο χορτάρι μέρος της απίστευτης ποιότητας που έχει και ξεχειλίζει. Μια ποιότητα που φτάνει και περισσεύει για νίκες με τέτοιους αντιπάλους στην ελληνική λίγκα.

Ναι, συμφωνούμε, ακόμα δεν είναι όσο δεμένος πρέπει ο Ολυμπιακός. Φυσικά και δεν έχουν όλοι οι παίκτες την ετοιμότητα που πρέπει. Όμως στο ελληνικό πρωτάθλημα της πολύ μέτριας ποιοτικής στάθμης, είναι τέτοια η κλάση ενός Χάμες ή ενός Μπακαμπού που δεν χρειάζεται ιδιαίτερος κόπος για να γίνει η διαφορά. Να γίνονται τα βασικά χρειάζεται και τα υπόλοιπα θα τα κάνει η κλάση. Την κλάση που είδαμε στην απίθανη κάθετη του Κολομβιανού στον Γκάρι στο γκολ της ισοφάρισης. Την κλάση του Βαλμπουενά να μπορεί να στείλει, από τόσο μακριά, τη μπάλα στο κατάλληλο σημείο στη μικρή περιοχή.

ΥΓ: Στη φάση του γκολ του ΟΦΗ υπάρχει φάουλ στον Τζολάκη στην αρχή. Και είναι φάουλ στον τερματοφύλακα, δε μπορώ να καταλάβω τι νόημα είχε ένα πλεονέκτημα, αν υποθέσουμε ότι άφησε πλεονέκτημα ο διαιτητής ή θεώρησε ότι δεν υπάρχει κάτι. Το VAR ωστόσο όφειλε να γυρίσει τη φάση πίσω. Βεβαίως, επειδή μιλάμε για φάση εις βάρος του Ολυμπιακού, δεν τη γύρισε. Όταν όμως η φάση είναι υπέρ του Ολυμπιακού, στο VAR κάνουν rewind όσο χρειάζεται.

Θυμάστε σ' ένα ντέρμπι με την ΑΕΚ πόσο πίσω γύρισε η φάση για να ακυρωθεί γκολ που έβαλε ο Ολυμπιακός για χάρη του Γκιλιέρμε; Μιλάμε για μια φάση που η μπάλα έκανε γκελ πάνω στο μπράτσο του Γκιλιέρμε που ήταν κολλημένο στο σώμα του Ολιβέιρα καθώς διεκδικούσαν και οι δύο τη μπάλα με κεφαλιά. Και τότε θεωρήθηκε ότι υπήρχε παράβαση για χέρι (που ήταν ανέκδοτο ως υπόδειξη) ενώ παράλληλα η φάση πήγε πίσω σ' αυτή τη στιγμή ώστε να ακυρωθεί ένα γκολ που μπήκε κάποια δευτερόλεπτα μετά.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Να μπει ένα τέλος και στην Ευρώπη

Να μπει ένα τέλος και στην Ευρώπη

Είναι δεδομένο ότι αντιλαμβανόμαστε άπαντες σε τι διαδικασία βρίσκεται ο Ολυμπιακός, μιας αλλαγής που θα τον οδηγήσει σε καλύτερες μέρες το συντομότερο. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Όχι άλλα περιθώρια

Όχι άλλα περιθώρια

Ν' αρχίσουμε από τα αυτονόητα; Ας αρχίσουμε. Σήμερα η δοκιμασία στο Ηράκλειο για τον Ολυμπιακό είναι σκληρή. Γράφει στο σημερινό του blog, ο Σπύρος Γρομητσάρης.