Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυστηρά μπασκετικοί, ποδοσφαιρικοί ή αυστηρά Ολυμπιακοί;

Αυστηρά μπασκετικοί, ποδοσφαιρικοί ή αυστηρά Ολυμπιακοί;
Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2022 - 12:19
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Πριν από περίπου 11 μήνες, 22 Νοέμβρη 2021 ήταν, ο Παναθηναϊκός κέρδιζε τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ στο πρώτο μεταξύ τους ντέρμπι μετά το «μέχρι τέλους». Ήταν ντέρμπι για την Α1 μπάσκετ. Αλήθεια πόσοι απ' αυτούς που χθες βράδυ μετά το διπλό του Θρύλου στη Βαρκελώνη στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα, αλλά και πέρυσι στη συνέχεια της σεζόν που δήλωναν περήφανοι για την ομάδα, δεν ζήτησαν τότε να φύγει ο Μπαρτζώκας, όλο το ρόστερ και οι Αγγελόπουλοι; Πόσοι δεν έριξαν αναθέματα το βράδυ της 21ης Νοέμβρη 2021 κατά πάντων; Πόσοι αντιθέτως μπορεί να είπαν: εντάξει μόλις πρώτο ντέρμπι της σεζόν ήταν, η ομάδα ακόμα φτιάχνεται πάμε να στηρίξουμε; Την απάντηση την ξέρετε και δεν είναι και πολύ ευχάριστη για σημαντική μερίδα κόσμου που δηλώνει: Ολυμπιακός.

Ήθελα να τα γράψω αυτά με αφορμή τα όσα λέγονται και γράφονται σε social media τώρα για την ομάδα ποδοσφαίρου. Κάπου μάλιστα πήρε το μάτι μου και ένα σχόλιο του στυλ «τώρα θα είμαστε αυστηρά μπασκετικοί». Και κάνω τώρα τη δύσκολη ερώτηση: τι πρέπει να αγαπάει ένας οπαδός, τις νίκες και τις επιτυχίες της ομάδας του ή την ίδια την ομάδα ανεξαρτήτως αποτελέσματος; Θα συνεχίσω να γράφω δυσάρεστα και θα πω ότι όσο περνούν τα χρόνια αυξάνονται οι φαν των επιτυχιών και των επιτυχημένων και εκείνοι που τεμαχίζουν... πριόνι με αδιανόητα σκληρές κριτικές / ύβρεις την ομάδα που υποτίθεται υποστηρίζουν και τα πρόσωπα που την απαρτίζουν.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Και δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για το φαινόμενο αφού όσο περνάει ο καιρός έχει αυξητικές τάσεις.
Μαζί με τη διάθεση για σκληρή κριτική κατά πάντων και fast food συμπεράσματα, υπάρχει και η τάση της ξερολίασης. Οι πάντες «ξέρουν» τα πάντα. Νομίζουν δηλαδή (για να σας προλάβω είμαι ο πρώτος που δηλώνει ότι έχει πολλά να μάθει ακόμα και γνωρίζει λιγότερα από τον χειρότερο προπονητή) δε σημαίνει ότι ισχύει κιόλας... Κι αν τολμήσεις να διαφωνήσεις, αν δεν φας κι εσύ το μπινελίκι, εισπράττεις το «φοβερό»... επιχείρημα: μα αφού όλοι αυτό λένε. Ε, κι αφού το λένε όλοι ή έστω πολλοί, έτσι «πρέπει» να είναι.

Ευτυχώς, για να ολοκληρώσω την ιστορία που και τον συλλογισμό, ένας φίλος μου, αδερφός χωρίς να έχουμε ίδιο αίμα, έδωσε τη σωστή απάντηση σ' εκείνον που έγραψε στο facebook «τώρα είμαστε αυστηρά μπασκετικοί». Τι του απάντησε; Το αυτονόητο για μένα «Είμαστε πάντα αυστηρά Ολυμπιακοί». Τώρα λοιπόν που είναι σειρά της ποδοσφαιρικής ομάδας να μην «πατάει» καλά, τώρα ΔΕΝ χρειάζονται οι σκληρές κριτικές και τα αναθέματα. Τώρα η ομάδα θέλει στήριξη για να περάσει με ηρεμία την κρίση της. Ακόμα και οι καλοπροαίρετες κριτικές περισσεύουν πια αφού έχουν επισημανθεί και παραδεχθεί οι δυσλειτουργίες από την ίδια την ομάδα που πραγματοποιεί διαρκώς αλλαγές το τελευταίο διάστημα. Αν ήταν όλα καλά δεν θα άλλαζε, έτσι δεν είναι;

Διαβάστε επίσης

Όχι άλλα περιθώρια

Όχι άλλα περιθώρια

Ν' αρχίσουμε από τα αυτονόητα; Ας αρχίσουμε. Σήμερα η δοκιμασία στο Ηράκλειο για τον Ολυμπιακό είναι σκληρή. Γράφει στο σημερινό του blog, ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Ολυμπιακού

Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Ολυμπιακού

Ο ΟΦΗ δεν είναι στην καλύτερη κατάστασή του αλλά είναι ο ΟΦΗ και ειδικά στην έδρα του είναι πάντα ένας υπολογίσιμος αντίπαλος. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης, στον απόηχο του «διπλού» στο Ηράκλειο.