Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η σωστή ερώτηση δεν «έχει» Μίτσελ μέσα

Η σωστή ερώτηση δεν «έχει» Μίτσελ μέσα
Τρίτη, 4 Απριλίου 2023 - 12:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Από χθες διαβάζω διαρκώς ερωτήματα του στυλ «γιατί έφυγε ο Μίτσελ», «πόσο λάθος ήταν που έφυγε τώρα ο Μίτσελ», «έφυγε ο Μίτσελ ή τον έδιωξε ο Ολυμπιακός και είπαν ότι έφυγε μόνος του;». Να σας πω κάτι μιλώντας όσο πιο ειλικρινά γίνεται;

1) Ο Μίτσελ έφυγε όντως μόνος του, βασάνιζε την ιδέα της παραίτησης μερικές εβδομάδες γιατί είναι άνθρωπος που του αρέσει να αισθάνεται αποδοχή από τους πάντες και όταν κριτικάρεται δεν το αντέχει η ψυχοσύνθεση και ο εγωϊσμός του.

2) Ο Μίτσελ πήρε την απόφαση να φύγει συνεπώς πλέον έχει μηδαμινή έως καθόλου αξία να συζητάμε για το παρελθόν. Ήθελε να φύγει, έφυγε. Ο Ολυμπιακός ήταν εδώ και παραμένει εδώ και θα παραμένει στο βάθος των δεκαετιών. Έχουν αποχωρήσει απείρως καλύτεροι προπονητές από τον Ισπανό από τον Ολυμπιακό αλλά δεν καταστράφηκε η ομάδα.

Ειδικά στην παρούσα συγκυρία, με ένα τόσο κομβικό και δύσκολο ντέρμπι να υπάρχει μπροστά μας το επόμενο 24ωρο, επιβαλλεται να πατηθεί το delete στο θέμα Μίτσελ. Είτε δεν άντεξε είτε δεν ήθελε να πολεμήσει άλλο, ο Ολυμπιακός έχει μάχες μπροστά και πρέπει να ασχοληθεί μόνο με αυτές και μόνο με εκείνους που έχουν διάθεση να τις δώσουν. Ο Μίτσελ τελείωσε.

Ο Ολυμπιακός υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Και κανείς δεν πρέπει να είναι με τον Μίτσελ, με τον Βαλβέρδε, με τον Μαρτίνς, με τον Λεμονή ή τον Σίλβα και τον Ζαρντίμ. Όλοι πρέπει να είναι πάντα και μόνο με τον Ολυμπιακό και (κάθε φορά) όλους όσοι είναι στην οικογένειά του και συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθειά του να κερδίσει αγώνες και τίτλους.

Όλοι οι προηγούμενοι, ανεξαρτήτως ειδικότητας, έγραψαν ιστορία με την ομάδα. Άλλοι θετική άλλη (σαφώς λιγότεροι) αρνητική. Αξίζουν (οι περισσότεροι όχι όλοι...) σεβασμό και αναγνώριση για τις προσπάθειες και το όποιο έργο τους αλλά ως εκεί. Ο σύλλογος είναι υποχρεωμένος να πάει παρακάτω. Βρίσκεται ήδη στην επόμενη... σελίδα. Και προσπαθεί για το καλύτερο σ' αυτή την επόμενη σελίδα. Κριτική, ειδικά φέτος, έχει ασκηθεί στα... κόκκινα. Εν τω μεταξύ δέχομαι διαρκώς μηνύματα από κόσμο που αναρωτιέται: γιατί δεν κάνουμε κριτική στη διοίκηση και τους αρμόδιους. Ήμαρτον ρε παιδιά, ειδικά φέτος μόνο για την τρύπα του όζοντος δεν έχουν κατηγορηθεί στον Ολυμπιακό.

Κοντεύει να φτάσει το καλοκαίρι του 2023 και από το καλοκαίρι του 2022, ή μάλλον από την άνοιξη του 2022, τα ακούνε διαρκώς. Ακόμα και πέρυσι που η ομάδα είχε στο... τσεπάκι το πρωτάθλημα τέτοια εποχή τα άκουγαν γιατί η ομάδα, σύμφωνα με το... κατηγορητήριο, δεν έπαιζε καλή μπάλα. ΟΚ, είπαμε, να υπερβάλλουμε αλλά όχι και δεν τα έχουν... ακούσει οι ερυθρόλευκοι. Πιο πολλά και σκληρά ακούνε κάθε φορά στη στραβή από ανθρώπους που είναι Ολυμπιακοί (ή δηλώνουν γιατί υπάρχουν και τρολ) παρά από τους εχθρούς...

Και για να τελειώσω όπως άρχισα, η σωστή ερώτηση πια είναι: ποιοί είναι παρόντες και συνεχίζουν να πολεμούν και τι θα κάνει η ομάδα στην επόμενη μέρα της.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης