Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μη γελιόμαστε… Δεν είναι έτοιμος!

Μη γελιόμαστε… Δεν είναι έτοιμος!
Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017 - 11:08

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Οι 30 πόντοι της τελικής διαφοράς αντικατοπτρίζουν τα μεγέθη και τη διαφορά των δύο ομάδων, ωστόσο επιτρέψτε μου να μην σταθώ στον μαχητικό ΓΣΛ Φάρο αλλά στα του… Ολυμπιακού. Παρά την 30άρα τα κακώς κείμενα είναι αρκετά. Τόσα ώστε να… παλαβώσουν τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στο 3ο δεκάλεπτο. Οι φωνές του ακούγονταν σε γήπεδο με 2.000 κόσμο και με μουσική παράλληλα. Από τις φωνές του άνοιξαν χώρο οι παίκτες και έκαναν δύο βήματα πίσω. Δεν είχε άδικο, όμως. Ναι, πρώτο επίσημο ματς, ναι, ακόμα είναι σε mood προετοιμασίας και με προβλήματα τραυματισμών, ναι, είναι λογικές οι διακυμάνσεις γιατί ακόμα ψάχνονται στο παρκέ, δεν είναι στην ετοιμότητα που θα ήθελαν ούτε έχουν ομοιογένεια, ωστόσο όπως είπε και ο Σπανούλης η εποχή δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία.

Πού να βρεις δικαιολογία δηλαδή όταν σου κλέβουν 10 μπάλες; Ελλειψη συγκέντρωσης. Ποια δικαιολογία στους 16 πόντους να δέχονται 9-0 σερί και να βρίσκουν ορθάνοιχτους διαδρόμους για να πάνε άνετα στο λέι απ. Αυτό τον εξόργισε. Φώναζε για τα ανενόχλητα σουτ, για τα ντράιβ που δέχονταν, όλα εύκολοι πόντοι. Ακοποι.

Επιπρόσθετα δεν μου άρεσε πάλι η άμυνα στη ρακέτα σε κάποιες φάσεις. Οταν δίνεται βοήθεια το καλάθι μοιάζει σίγουρο. Στο πρώτο δεκάλεπτο δέχτηκε 25 πόντους, πέρασε και μπροστά η Λάρισα. Στο 3ο δέχτηκε 13, αλλά με σερί στο τέλος και με άκοπα καλάθια, με τον Ολυμπιακό να έχει σκαμπανεβάσματα σε όλες τις περιόδους.

Εύλογα, λοιπόν, τα άκουσαν και θα τα ακούσουν ξανά. Γιατί έρχονται τα δύσκολα. Ναι, ανέτοιμες οι ομάδες, αλλά πλέον τα αποτελέσματα μετράνε.

Η διαφορά του Ολυμπιακού, εκεί που επιβλήθηκε, εκεί που έδειξε την ανωτερότητά του ήταν από τα τρίποντα (11/28), ωστόσο τα 7 ήρθαν από δύο παίκτες. 4/4 ο Στρέλνιεκς που είναι λίρα εκατό, 3/3 Τιλί. Θα περιμένω να δω τη συνέχεια. Θα σταθώ μόνο σε τούτο: μετά τα γκάζια του Σφαιρόπουλου οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το απλό. Δύο συνεργασίες μέσα στη ρακέτα, άμυνα και αιφνιδιασμός. Αυτό πρέπει να είναι το πραγματικό του όπλο.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 05/10/2017)

Διαβάστε επίσης

Θα περιμένω τα… επίσημα!

Θα περιμένω τα… επίσημα!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για τον αγώνα του Θρύλου με τον Ερυθρό Αστέρα και επισημαίνει ότι θα περιμένει τα επίσημα παιχνίδια, προκειμένου να κρίνει τον Ολυμπιακό.

ΑΡΧΟΝΤΑΣ!

ΑΡΧΟΝΤΑΣ!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει στον «ΓΑΥΡΟ» για τον σπουδαίο Ντούσαν Ίβκοβιτς και το «αντίο» του από τους πάγκους.