Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

It’s coming home: Μόνο ο Θρύλος το λέει και το εννοεί!

It’s coming home: Μόνο ο Θρύλος το λέει και το εννοεί!
Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021 - 10:01
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Μάλιστα, τελικά δεν πήγε σπίτι το ποδόσφαιρο, όπως μας έλεγαν οι Άγγλοι. Προσωπικά δεν πήρα μέρος στην «κόντρα» του τελικού και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει, ως λαός, να «διχαζόμαστε» μονίμως με κάτι. Ακόμη και αν αυτό δεν μας αφορά. Η δική μου ξένη αγαπημένη Εθνική ομάδα το σήκωσε τα ξημερώματα της Κυριακής, αλλά και να το έχανε από τη Βραζιλία, όλα καλά. Ένα πράγμα δεν μπορώ, να βλέπω τον Ολυμπιακό να χάνει. Όλα τα άλλα μου φαίνονται -από λίγο έως πολύ- αδιάφορα. Τέλος πάντων, πάμε παρακάτω.

It’s coming home: Μόνο ο Θρύλος το λέει και το εννοεί! Μόνο που εμείς το λέμε «και την κούπα ξανά, φέρε στον Πειραιά»! Έτσι δεν είναι; «Θρύλε παίξε γερά, παίξε με τσαμπουκά. Και την κούπα ξανά, φέρε στον Πειραιά», τραγουδάμε στην εξέδρα. Είναι το δικό μας «it’s coming home». Μόνο που εμείς στον Ολυμπιακό το εννοούμε. Το λέμε και το κάνουμε. Κάθε καλοκαίρι αρχίζουμε με στόχο να φέρουμε την κούπα του πρωταθλητή στο σπίτι της. Στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Και κάθε επόμενο καλοκαίρι τελειώνουμε με φιέστα. Και την κούπα να έρχεται σπίτι. Στο σπίτι της. Στο «Γ. Καραϊσκάκης». Μόνο Ο ολυμπιακός έχει τη δυναμική να το λέει κάθε καλοκαίρι και να το κάνει πράξη κάθε επόμενο καλοκαίρι. Εντάξει, εκτός αν γίνουν («εξυγιαντικά») πράγματα και θαύματα. Μόνο έτσι. Και πάλι δύσκολα θα το αλλάξουν το «it’s coming home».

Είναι τέτοια η δυναμική της ομάδας, που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία της. Κανείς δεν μπορεί να βάλει εαυτόν στην ίδια αφετηρία, με τον Ολυμπιακό. Εδώ και 3 χρόνια οι Πειραιώτες έχουν κάνει άλματα προόδου, σε όλους τους τομείς. Αγωνιστικά, εξωαγωνιστικά, διοικητικά, σκάουτινγκ, μεταγραφές, ακαδημία, κοινωνική δραστηριότητα, όλα δουλεύουν σε ΦΟΥΛ ΡΥΘΜΟ και δεν σταματούν να φέρνουν αποτελέσματα. Όλοι οι τομείς λειτουργούν αρμονικά και συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός κάνει… περίπατο, εδώ και δύο χρόνια. Παρότι τα («εξυγιαντικά») πράγματα και θαύματα… δεν λείπουν, ο Ολυμπιακός είναι απλά ανίκητος. Δεν μπορεί κανείς να τον κοντράρει.

Και έρχεται το φετινό καλοκαίρι. Και ενώ ο Ολυμπιακός είναι ήδη μπροστά από τον ανταγωνισμό και, όχι απλώς αρχίζει τον αγώνα από την pole position, αλλά έχει πάρει την pole position και την έχει πάει μερικά… χιλιόμετρα παρακάτω, βλέπουμε όλοι την ομάδα να ενισχύεται ακόμη περισσότερο. Βάτσλικ, Κούντε, Τικίνιο. Λόπες στα σκαριά (για να δούμε…), πλάνο ενίσχυσης στα μπακ, αναμένεται να έρθει και 2ος εξτρέμ… Η ομάδα αναμένεται να φτάσει σε επίπεδο, το οποίο οι αντίπαλοι δεν θα μπορούν να πλησιάσουν. Επ’ ουδενί.

Δεν έχει σημασία. Ο Ολυμπιακός δεν χτίζει με γνώμονα τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός χτίζει με γνώμονα την Τότεναμ, την Πόρτο, τη Μαρσέιγ, την Μπάγερν Μονάχου, την Άρσεναλ, τη Μίλαν… Χτίζει με γνώμονα την Ευρώπη. Και γι’ αυτό στην Ελλάδα κάνει περίπατο. Γι’ αυτό μπροστά στους αντιπάλους του στη Σούπερ Λιγκ προβάλλει ως το απόλυτο φαβορί, κάθε χρόνο. Προβάλλει ως ο Νο1 -και με διαφορά- υποψήφιος για να φέρει την κούπα σπίτι. Οι ΓΑΥΡΟΙ το τραγουδούν, αλλά ο Ολυμπιακός δεν το λέει. Το πράττει. Το λένε οι μεταγραφές του και η δουλειά που κάνει, σε όλα τα επίπεδα. Ο Βάτσλικ, ο Τικίνιο, ο Κούντε, οι υπόλοιποι που θα πιάσουν λιμάνι, μαζί με τους υπάρχοντες παίκτες, αυτό το πλούσιο και ποιοτικό ρόστερ, φωνάζουν από τώρα «it’s coming home»!

Πάμε για το 47ο…

Διαβάστε επίσης

Το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα!

Το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα!

Ο Θωμάς Μπίχτας γράφει για την ιστορική 24η Σεπτεμβρίου 2021. Την ημέρα κατά την οποία το όνειρο του δικού του κολυμβητηρίου πήρε σάρκα και οστά, για τον Θρύλο!