Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο ορισμός του «Θρύλε παίξε γερά, παίξε με τσαμπουκά!» (videos)

Ο ορισμός του «Θρύλε παίξε γερά, παίξε με τσαμπουκά!» (videos)
Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021 - 11:47
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Γιάννης Μανιάτης και Γιώργος Ανατολάκης ξανά στον Θρύλο, λοιπόν. Δύο ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έκαναν πράξη, ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΤΣ, το «Θρύλε παίξει γερά, παίξε με τσαμπουκά!».

Έζησα τον πρώτο ως ποδοσφαιριστή, από κοντά. Η καθημερινή «τριβή» με κάποιον, σε κάνει να τον μαθαίνεις καλά. Εξαιρετικό παιδί, ψυχούλα. Μέχρι να βάλει τα ποδοσφαιρικά και να πατήσουν οι τάπες στο χορτάρι. Εκεί; Άλλος άνθρωπος. Μάχιμος, κομάντο, στρατηγός. Όλοι οι ρόλοι. Έπαιρνε τις οδηγίες του κόουτς και τις μετέφερε στο γήπεδο, ειδικά από όταν καθιερώθηκε στο κέντρο και έπειτα. Αλλά δεν ήταν μόνο η εξαιρετική ικανότητά του, ως ποδοσφαιριστής, η οποία τον έκανε να ξεχωρίζει. Ο Γιάννης Μανιάτης είχε πάντα μέσα του τον χαρακτήρα του ηγέτη. Ήταν ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος μπορούσε να αλλάξει την ομάδα με δυο κουβέντες.

Αλλά δεν μιλάμε, βεβαίως, μόνο για έναν σκληροτράχηλο παίκτη, με πάθος στον αγωνιστικό χώρο. Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος καταλάβαινε το άθλημα. Ο Γιάννης Μανιάτης είχε πάντα αυτή την κριτική σκέψη εντός και εκτός γηπέδου, η οποία τον έκανε να ξεχωρίζει. Όπως ήξερε τι να κάνει με την μπάλα στα πόδια του, έτσι ήξερε και πως να κάνει τους συμπαίκτες του, να ακολουθήσουν το πλάνο. Έμπειρος, όχι μόνο στα αγωνιστικά θέματα, αλλά και στον τρόπο λειτουργίας της ομάδας, έχει αποκομίσει γνώσεις από την παρουσία του στην πρώτη ομάδα. Γνώσεις τις οποίες μπορεί να μεταφέρει στην Β’ ομάδα. Στους παίκτες, αλλά και σε όλους όσοι εργάζονται σε αυτή.

Για τον Γιώργο Ανατολάκη μπορώ να πω λιγότερα, σε προσωπικό επίπεδο. Αλλά πολλά σε επίπεδο… οπαδικό. Εντάξει, δεν κρυβόμαστε εδώ, όπως κάνουν αλλού. Ολυμπιακοί είμαστε και γουστάρουμε να βλέπουμε παίκτες, οι οποίοι βάζουν τη φανέλα και γουστάρουν. Και αν υπάρχει ένας παίκτης, ο οποίος λειτουργούσε έτσι, αυτός ήταν ο Γιώργος Ανατολάκης. Προφανώς και υπήρχαν (και υπάρχουν) και άλλοι. Αλλά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει αρκετά, από τότε που ο Γιώργος φορούσε την τιμημένη ερυθρόλευκη ριγωτή. Έχει γίνει πιο επαγγελματικό.

Ο Γιώργος Ανατολάκης είναι, εκτός από εξαιρετικός άνθρωπος, σωστός επαγγελματίας. Έπαιζε πάντα στο 101%. Δεν έκανε διακρίσεις. «Δάγκωνε» στο χορτάρι. Και αυτό μπορεί να περάσει και στην ομάδα, της οποίας θα είναι Γενικός Αρχηγός. Ο «Ανατόλ» ξέρει καλά πως να βάζει στη θέση τους, τους αντιπάλους του Ολυμπιακού. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης του δίνει την ευκαιρία να το κάνει από εξωαγωνιστικό πόστο, πλέον. Και να προσφέρει ΚΑΙ έτσι, στον Ολυμπιακό. Τον έχω γνωρίσει, όχι όσο τον Γιάννη Μανιάτη, με τον οποίο δούλεψα και είμαι σε θέση να αντιλαμβάνομαι τι σημαίνει ο Ολυμπιακός, για εκείνον. Και αυτό, πιστέψτε με, αρκεί…

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ξέρει τι κάνει. Το να έχεις μέσα στην ομάδα παιδιά του Θρύλου, μέλη της οικογένειας, είναι πάντα σωστό. Το να έχεις κοντά στην ομάδα και γύρω από αυτή (Α’ ή Β’ ομάδα, το ίδιο είναι) ανθρώπους οι οποίοι ΤΙΜΗΣΑΝ τη φανέλα, είναι πάντα σωστό. Δεν θα σταθώ μόνο στα ονόματα. Υπάρχουν και άλλα παιδιά, τα οποία πρόσφεραν. Τα συγκεκριμένα δύο παιδιά παίρνουν, αυτή την ώρα, το χρίσμα από τον ηγέτη του Ολυμπιακού, να βοηθήσουν στη Β’ ομάδα.

Και με τον Γιώργο Ανατολάκη το ζήτημα έχει, δεδομένα και μια άλλη προέκταση. Ο Γιώργος Ανατολάκης είχε συγκεντρώσει προ ολίγου καιρού το ενδιαφέρον των… αρπακτικών. Άκουσε πολλά. Διάβασε περισσότερα. Έμεινε ήρεμος, βράχος. Δεν «μάσησε». Και τώρα ανοίγει μια νέα σελίδα, για εκείνον. Όπως ανοίγει και για τον Γιάννη Μανιάτη. Καλή επιτυχία και στους δύο.

Διαβάστε επίσης

Το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα!

Το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα!

Ο Θωμάς Μπίχτας γράφει για την ιστορική 24η Σεπτεμβρίου 2021. Την ημέρα κατά την οποία το όνειρο του δικού του κολυμβητηρίου πήρε σάρκα και οστά, για τον Θρύλο!