Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Όπως έπρεπε»; Θα ήταν, με τον κόσμο…

«Όπως έπρεπε»; Θα ήταν, με τον κόσμο…
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 - 13:19
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Άδειο Καραϊσκάκη σε τέτοια ωραία νίκη, ΔΕΝ έπρεπε να ζήσουμε. Αντιθέτως, ο κόσμος έπρεπε να είναι παρών και να δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην ομάδα. Με τον κόσμο στο πλευρό του, ο Ολυμπιακός ενδεχομένως θα είχε καταφέρει να βρει τα γκολ, τα οποία δεν βρήκε. Και το σκορ θα είχε πάρει, ενδεχομένως… ιστορικές διαστάσεις. Ενδεχομένως γράφω, γιατί αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις. Αυτό που ξέρεις όμως και εσύ και εγώ και όλοι μας, είναι ότι ο κόσμος έλειψε ΑΔΙΚΩΣ, από αυτή τη γιορτή. Είναι το μόνο παράπονο που μου έμεινε από χθες βράδυ. Αγωνιστικά δεν έχω, αν και υπάρχουν θέματα. Θα τα λύσει ο Πέδρο Μαρτίνς αυτά.

Η ομάδα δεν ήταν όπως έπρεπε και χθες. Δεν ήταν στο 100%. Με διαφορά ότι ο Ολυμπιακός ακόμη και σε επίπεδο χαμηλότερο του 100%, είναι… 100% πάνω από όλο τον ανταγωνισμό στην Ελλάδα. Από τον ΠΑΟΚ, που λέει ότι πάει για πρωτάθλημα, απλά για να το πει. Από την ΑΕΚ που χτίζει από την αρχή, ποντάροντας σε ένα νέο πρότζεκτ-στοίχημα, αλλά και από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πληρώνει διόδια και… αδειάζει. Βγαίνει Επαρχία και… σβήνει. Δεν είναι έτσι οι μεγάλες ομάδες. Είναι σαν τον Ολυμπιακό. Ξέρουν να νικάνε παντού.

Ακόμη, λοιπόν και αν η ομάδα δεν ήταν όπως έπρεπε, έδειξε πως «τους έχει» όλους, εδώ στη Σούπερ Λιγκ. Το θέμα και αυτό είναι που πρέπει να μας ευχαριστεί και να μας φέρνει αισιοδοξία, είναι ότι σε κανέναν στην ομάδα, δεν αρκεί το να νικάει… όπως-όπως. Αλλά όλοι «την ψάχνουν» για να γίνει η ομάδα καλύτερη και όπως πρέπει. Πρώτος ο Μαρτίνς. Στη συνέχεια όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα του Θρύλου. Αυτή η διαρκής δίψα για βελτίωση είναι που στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας, για έναν Ολυμπιακό, ο οποίος την επόμενη φορά, κατά την οποία θα συναντήσει τον ΠΑΟΚ, δεν θα… σταματήσει στα δύο γκολ.

Κατά τα άλλα, αποδείχθηκε ξανά ότι στον Πειραιά θα πρέπει ΠΑΝΤΑ να παραμένει άγρυπνοι. Να μην επαναπαύονται και ποτέ να μη θεωρούν ότι ο «πόλεμος» τελείωσε. Το σκηνικό με το άδειο Καραϊσκάκη τώρα είναι ακόμη ένα δείγμα, του τι εστί «ελληνικό ποδόσφαιρο» εν έτει 2021. Και πώς οι ισορροπίες στα εξωαγωνιστικά μπορούν να παίξουν μεγαλύτερο ρόλο, από ό,τι νομίζουμε… Στον Ολυμπιακό οφείλουν πάντοτε να έχουν τα μάτια τους… 14. Να θυμούνται πόσες φορές το ίδιο το ποδόσφαιρό μας, έχει μπει απέναντι στην ομάδα, η οποία το προωθεί, με τη μεγαλύτερη συνέπεια, από όλες τις άλλες. Και να μην επαναπαύονται. Δεν επαναπαύονται, αλλά λέω…

ΥΓ. Όταν έρχεσαι με… τουπέ στο Καραϊσκάκη, βασισμένο μόνο στα… λόγια και στην ανύψωση της αξίας σου (μακριά από την πραγματική σου αξία) μονάχα μέσα από έναν… μηχανισμό ΜΜΕ, ο οποίος ΑΥΤΗ τη δουλειά έχει, τότε ο Ολυμπιακός θα σε προσγειώνει. Να το θυμούνται όλοι αυτό. Να το έχουν καλά στο μυαλό τους. Ή και όχι. Θα συμβαίνει, έτσι κι αλλιώς…

Διαβάστε επίσης