Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ομαδικότητα τον κάνει κυρίαρχο στους αιθέρες

Η ομαδικότητα τον κάνει κυρίαρχο στους αιθέρες
Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015 - 21:48

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΟΛΗΣ ΛΕΟΥΣΗΣ

Βρισκόμαστε περίπου μία εβδομάδα πριν από το τέλος της πρώτης φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκας, με τις ομάδες ήδη να προετοιμάζουν την επόμενη μέρα τους στην Ευρώπη.

Δύο ομάδες μέχρι στιγμής έχουν ξεχωρίσει στην κορυφαία τη τάξει διοργάνωση, με την ΤΣΣΚΑ και τον Ολυμπιακό να έχουν 8 νίκες και μόλις μία ήττα. Οι «ερυθρόλευκοι», παρότι δεν ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς, δείχνουν παιχνίδι με παιχνίδι πως αρνούνται να ηττηθούν. Το «κλειδί» της επιτυχίας τους και αυτού του 8-1 είναι δίχως άλλο τα ριμπάουντ.

Σημαντική υποσημείωση είναι ότι η ομάδα του Πειραιά από το τέλος του πρώτου γύρου έχει τον Πάτρικ Γιανγκ με ρήξη χιαστών, στο ματς που επέστρεψε ο Οθέλο Χάντερ. Και πώς έχει έρθει αυτή η διάκριση;

Με τη συνολική δουλειά που γίνεται στη διεκδίκηση ενός ριμπάουντ, καθώς οι Πειραιώτες κατεβάζουν ανά ματς 38,89, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να τους ακολουθεί με 38,33 σε αυτές τις εννιά αγωνιστικές.

Το φοβερό στην υπόθεση είναι ότι ο Ολυμπιακός καταφέρνει να βρίσκει λύσεις από όλους τους παίκτες του. Πρώτος είναι Χάντερ με 5,7 ριμπάουντ ανά ματς, με τον Πρίντεζη να έχει 5, τον Λοτζέσκι με 4,1 και πέντε παίκτες με +3 ριμπάουντ ανά ματς (Χάκετ, Μάντζαρης, Μιλουτίνοφ, Παπαπέτρου, Στρόμπερι). Το παραπάνω στοιχείο αποδεικνύει περίτρανα ότι το ριμπάουντ δεν είναι αποκλειστικά ευθύνη των ψηλών. Ολοι βοηθούν με τα μποξ άουτ (ο τρόπος που παίρνει θέση ο αμυνόμενος στη ρακέτα ώστε να μην μπορέσει να πάει προς την μπάλα ο αντίπαλος) να είναι η ιδανικά. Και για του λόγου το αληθές, ο Χάκετ είναι δεύτερος στα αμυντικά ριμπάουντ με 3,1 στον Θρύλο.

39ος ο Χάντερ στο σύνολο
Οταν, λοιπόν, βλέπεις μία ομάδα να διακρίνεται σε αυτόν τον τομέα, είναι εύλογο κάποιος από τους παίκτες της να διακρίνεται και στη γενική κατηγορία στην Ευρωλίγκα. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού δεν ισχύει σε κανένα σημείο αυτό. Ο κορυφαίος του στα ριμπάουντ, ο Οθέλο Χάντερ με 5,7 σε κάθε παιχνίδι, βρίσκεται στην 39η θέση στην εν λόγω κατηγορία. Μία… διάκριση που από μόνη της αποδεικνύει τη σωστή δουλειά και το ομαδικό πνεύμα του Θρύλου στο συγκεκριμένο και ουσιαστικό κομμάτι του παιχνιδιού.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 14/12/2015)

Διαβάστε επίσης

Έτοιμος ο αρχηγός!

Έτοιμος ο αρχηγός!

Ο Βασίλης Σπανούλης προπονήθηκε κανονικά την Δευτέρα και τέθηκε στην διάθεση του Γιάννη Σφαιρόπουλου για το ματς με την Εφές.
Χριστοδούλου, γιατί τους ανέχεσαι;

Χριστοδούλου, γιατί τους ανέχεσαι;

Αλλα μέτρα και άλλα σταθμά από τον Έλληνα διαιτητή που άφησε ατιμώρητο τον Καλάθη και πάλι στην… μουρμούρα του ενώ έδωσε τεχνική ποινή δίχως δεύτερη σκέψη στον Χάτσερ.

Ο Χάντερ να είναι καλά...

Ο Χάντερ να είναι καλά...

Ο Οθέλο θα συνεχίσει να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά για τον Ολυμπιακό, μέχρι να ενταχθεί για τα καλά στην ομάδα ο Σον Τζέιμς και να δώσει πράγματα...