Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Χάντερ να είναι καλά...

Ο Χάντερ να είναι καλά...
Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015 - 19:59

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Το ’χει η μοίρα του Ολυμπιακού κάθε χρόνο να υπάρχουν διαφοροποιήσεις και ιδιαιτερότητες στους ψηλούς του. Να μην υπάρχει ένα σταθερό δίδυμο στο «πέντε» όπου θα βγαίνει ο ένας και δεν θα αλλάζουν οι ισορροπίες στη λειτουργία της ομάδας. Ξεκίνησε το κακό με τον τρελό-Ντόρσεϊ που αποφάσισε να κάνει έκρηξη στα αποδυτήρια και ουσιαστικά να θέσει εαυτόν εκτός ομάδας. Ο Πάουελ που τον αντικατέστησε ήταν παίκτης που έβαζε 10 πόντους με σουτ στην επίθεση, αλλά πίσω δέχονταν… 20. Την επόμενη σεζόν έμεινε μόνος του ο Ντάνστον, καθώς ο Μπέγκιτς δεν «κόλλησε» και δεν ανταποκρίθηκε ποτέ, ενώ ούτε ο Σερμαντίνι στη συνέχεια απέδωσε τα δέοντα. Μη θυμηθούμε και τον απίθανο Τζαμάριο Μουν.

Πέρσι ο Ντάνστον στα 2/3 της σεζόν αγνοούνταν, με τον Χάντερ να βγάζει όλη τη δουλειά μέχρι να συνέλθει ο συμπατριώτης του από τα περιττά κιλά και την κάκιστη φυσική κατάσταση.

Φέτος; Ηρθε το χειρότερο όλων. Η ομάδα έχασε τον Γιανγκ για το υπόλοιπο της σεζόν και μέχρι να μπει για τα καλά ο Σον Τζέιμς στο παιχνίδι και τη φιλοσοφία της ομάδας, ο Οθέλο Χάντερ (που ξεκίνησε τη σεζόν με τραυματισμό) θα τρέχει να καλύπτει και πάλι κενά και να βγάζει δουλειές απαραίτητες. Οπως άλλωστε έχει πράξει μέχρι στιγμής εν τη απουσία του Πάτρικ Γιανγκ, καλύπτοντας σε μεγάλο ποσοστό το κενό που έχει αφήσει στη ρακέτα ο 23χρονος συμπατριώτης του. Φανταστείτε να βρίσκονταν μαζί. Ο ένας να έμπαινε, ο άλλος να έβγαινε. Δεν πρόλαβαν παρά μόνο σε δύο ματς στην Ευρωλίγκα, με Λαμποράλ και Αρμάνι, να συνυπάρξουν. Στο 3ο, με την Εφές, ο Γιανγκ τραυματίστηκε πριν καν συμπληρωθεί το 5ο λεπτό του αγώνα.

ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ…
Δίχως να είναι εκρηκτικός όπως ο Γιανγκ, το ίδιο αποτελεσματικός στην άμυνα (κλεψίματα-μπλοκ) και ταλαντούχος όπως είναι ο Πάτρικ σαν πρώτη ύλη, με τεράστιες προοπτικές εξέλιξης και ανόδου, ο Χάντερ είναι αυτό που λέμε… σταθερή αξία. Παρέχει την όποια εγγύηση και ασφάλεια. Γιατί θα κάνει τη δουλειά αποτελεσματικά και ακόμα και σε ένα μέτριο βράδυ θα βοηθήσει στις λεγόμενες λεπτομέρειες. Τρομερή δουλειά στο ριμπάουντ με 5,7 σύνολο στην Ευρωλίγκα και πρώτος ριμπάουντερ στα επιθετικά με 2,7 σε όλη τη διοργάνωση. Είναι αυτός που -το ξαναλέμε, μέχρι να μπει ο Σον Τζέιμς στη φιλοσοφία της ομάδας και τη λειτουργία του συνόλου- θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και πάλι για τον Ολυμπιακό. Με την αθλητικότητά του, κυνηγώντας κάθε μπάλα, παρακολουθώντας κάθε προσπάθεια για να πάει στο φόλοου, με τα σωστά και δυναμικά χετζ άουτ του, με όλες αυτές τις δουλειές που κάνει, ιδίως στην άμυνα.

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΠΕΙ Ο ΣΟΝ…
Σε θεωρητικό επίπεδο, ο Ολυμπιακός μπορεί να βρει το «δίδυμο» που ήθελε και δεν είχε ελέω του τραυματισμού του Πάτρικ Γιανγκ. Αν μιλάγαμε για τον προ τριών ετών Σον Τζέιμς, δεν θα υπήρχε κανένας ενδοιασμός, το παραμικρό ερωτηματικό. Η τοποθέτηση θα ερχόταν με περίσσια σιγουριά αναφορικά με αυτά που θα πρόσφερε ο Σον Τζέιμς. Ωστόσο η άλλη όψη του νομίσματος είναι πως δύσκολα έως… απίθανα θα ερχόταν ο «τότε» Τζέιμς. Γιατί πολύ απλά κοστολογούνταν με ουκ ολίγα δολάρια. Ο Τζέιμς είναι αμυντικός παίκτης, είναι αποτελεσματικός στο «πικ εν ρολ», έχει τα μειονεκτήματά του, όπως την αργή περιστροφή στην άμυνα στο σετ παιχνίδι, ωστόσο την καλύπτει με το τεράστιο άνοιγμα στα χέρια του και την εμπειρία του. Αν ο Τζέιμς αποδώσει τα αναμενόμενα και δώσει αυτά τα οποία θέλει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και έδινε στο Μπιλμπάο μέχρι πρότινος, πρόβλημα δεν θα υπάρχει. Το δίδυμο θα δημιουργηθεί και θα σταματήσουν και στον Πειραιά να κάνουν τον σταυρό τους καθημερινά και να παρακαλάνε να μην πάθει τίποτα ξανά ο Χάντερ.

Μέχρι να αποδειχθούν, όμως, όλα αυτά στο παρκέ, γιατί, βλέπετε, η ρημάδα η μέση του παρέσυρε τον τότε παίκτη και προσπαθεί να βρει τον καλό του εαυτό, ο Οθέλο Χάντερ θα είναι η κολόνα και ο στυλοβάτης στη ρακέτα του Ολυμπιακού. Αυτός που θα κάνει τη δουλειά και θα στηρίζει το οικοδόμημα της άμυνας.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 14/12/2015)

Διαβάστε επίσης

Χριστοδούλου, γιατί τους ανέχεσαι;

Χριστοδούλου, γιατί τους ανέχεσαι;

Αλλα μέτρα και άλλα σταθμά από τον Έλληνα διαιτητή που άφησε ατιμώρητο τον Καλάθη και πάλι στην… μουρμούρα του ενώ έδωσε τεχνική ποινή δίχως δεύτερη σκέψη στον Χάτσερ.

Σπουδαία κίνηση

Σπουδαία κίνηση

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ξεκίνησε την συνεργασία της με το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Πειραιά, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης της Euroleague, ONE TEAM...