Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν είναι αδιάφορος με Εφές!

Δεν είναι αδιάφορος με Εφές!
Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017 - 20:49

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Με προορισμό την Κωνσταντινούπολη θα πετάξει σήμερα στις 7 το απόγευμα ο Ολυμπιακός (19-9 ρεκόρ) ενόψει της αυριανής (20:00) αναμέτρησης με την Εφές (16-12), στο πλαίσιο της 29ης και προτελευταίας αγωνιστικής της Ευρωλίγκας! Μία αναμέτρηση η οποία θα μπορούσε να έχει διαφορετικό χαρακτήρα, ίσως «τελικού» για τους Τούρκους, ωστόσο πλέον, μάλλον έχει αυτόν του γοήτρου και του κίνητρου για ένα καλύτερο πλασάρισμα.

Αμφότερες οι δύο ομάδες έχουν προκριθεί στην επόμενη φάση (στους «8») της διοργάνωσης και ο Ολυμπιακός μάλιστα έχει «κλειδώσει» το πλεονέκτημα έδρας. Η χειρότερη θέση που θα καταλάβει είναι η 3η στην οποία βρίσκεται τώρα και έχει πιθανότητες για τη 2η, αρκεί να κάνει το 2/2 (και να επικρατήσει στη Μόσχα με 7 πόντους και άνω) και η ΤΣΣΚΑ την ίδια ώρα να κάνει το 0/2.

Η Εφές, η οποία βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας, έχει από την πλευρά της βλέψεις ακόμα και για την 4η θέση που δίνει πλεονέκτημα έδρας, απέχοντας μία νίκη από Φενέρ και Παναθηναϊκό (17-11).

ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ…

Αυτά είναι τα δεδομένα της αναμέτρησης όσον αφορά το καθαρά βαθμολογικό κομμάτι και τα κίνητρα πλασαρίσματος. Στον Ολυμπιακό βέβαια μόνο αδιάφοροι δεν είναι και γι’ άλλους λόγους. Εν πρώτοις μιλάμε για ένα σκληρό και δυνατό τεστ για την ομάδα, που δεν θα έχει τον Ματ Λοτζέσκι στη διάθεσή της. Εσωτερικές ανακατατάξεις γίνονται και πάλι στους «ερυθρόλευκους» με κυρίαρχη αυτή του Ιωάννη Παπαπέτρου που κατεβαίνει και πάλι στο «3» ώστε να μοιραστεί τη θέση με τον Κώστα Παπανικολάου (για να καλυφθεί το κενό του Λοτζέσκι), ενώ ο Αγραβάνης, σε αυτό το διάστημα απουσίας του Αμερικανού, θα έρχεται απευθείας πίσω από τον Πρίντεζη και θα χρειάζεται πολύ περισσότερο όπως αντιλαμβάνεται κανείς στο «4», συνεχίζοντας τις καλές του εμφανίσεις.

ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΥΣ»

Από κει και πέρα, πέραν των ρόλων και της λειτουργίας της ομάδας δίχως τον Λοτζέσκι, αλλά και της προσπάθειας του Σπανούλη εξεύρεσης εκ νέου του ρυθμού του μετά τα προβλήματα που πέρασε (προσαγωγό και ίωση), οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να τεστάρουν τους εαυτούς τους απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο που στα τελευταία 8 παιχνίδια μετράει 7 νίκες και προέρχεται ειδικότερα από τρεις σερί επί των Μακάμπι, Ζαλγκίρις και Φενέρμπαχτσε.

Το τεστ θα είναι δυνατό και για την άμυνα του Ολυμπιακού, την κορυφαία της διοργάνωσης η οποία βελτιώθηκε ακόμα περισσότερο και βρίσκεται στους 73,6 πόντους μ.ό. παθητικό. Η κορυφαία άμυνα, λοιπόν, θα κληθεί να αντιμετωπίσει την 3η καλύτερη επίθεση (πίσω από τις Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ) στην Ευρωλίγκα η οποία σκοράρει 84,4 πόντους ανά ματς. Πρόκληση για τους «ερυθρόλευκους» αποτελεί κιόλας η έφεση της Εφές στο επιθετικό ριμπάουντ. Μπορεί ο Ολυμπιακός να είναι η κορυφαία ομάδα σε σύνολο και στα αμυντικά (25,6 μ.ό.), ωστόσο οι Τούρκοι παίρνουν 12,9 επιθετικά κατά μέσο, όρο που σημαίνει ότι δίνουν στους εαυτούς τους δεύτερες ευκαιρίες για επίθεση.

Διαβάστε επίσης

Με 100 ΓΑΥΡΟΥΣ στην Πόλη

Με 100 ΓΑΥΡΟΥΣ στην Πόλη

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλο θα έχουν στο πλευρό τους στο παιχνίδι με την Αναντολού Εφές 100 ΓΑΥΡΟΥΣ, οι οποίοι θα στηρίξουν για ακόμη μία φορά την αγαπημένη τους ομάδας.

Η ώρα του Παπαπέτρου

Η ώρα του Παπαπέτρου

Μετά τον τραυματισμό του Ματ Λοτζέσκι ο «ερυθρόλευκος» φόργουορντ θα πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στη θέση «3».