Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ωραία πράγματα

Ωραία πράγματα
Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017 - 16:46

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

Σαν να μη μας τα λένε καλά φέτος στο μπάσκετ, με σοβαρότητα, σχεδιασμό, αλλά και κινήσεις με ουσία και προγραμματισμό, αφού ανανέωσε τους δύο Ελληνες πυλώνες, Πρίντεζη και Μάντζαρη, ήδη έχει βάλει στη μηχανή του Στρελνιεκς, Μπόγρη και Τιλί, ενίσχυση σημαντική και ουσιαστική.

Πέρσι, λοιπόν, δεύτερο σημαντικό «τεσσάρι» δεν είχε, τώρα έχει και μάλιστα έναν παίκτη-υπόδειγμα σοβαρότητας και του προπονητή. Με την απόκτηση του Μπόγρη έβαλε και τρίτο αξιόπιστο σέντερ που τόσο έλειψε πέρσι, με τα προβλήματα του Γιανγκ. Ο Μπόγρης με την πρόοδο που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια όχι μόνο θα βοηθήσει, αλλά θα παίξει ρόλο πρωταγωνιστή, σημειώστε το αυτό γιατί σας το λέω αρχές Ιουλίου. Θα με θυμηθείτε τον χειμώνα.

Αυτό που μένει τώρα είναι να συμπληρωθεί η ομάδα με αξιόλογα γκαρντ που πρέπει να σκοράρουν κιόλας. Μαθαίνω ωραία πράγματα και για εκεί και σύντομα θα κλείσουν οι παίκτες και για την περιφέρεια.

Η χρονιά τρέχει με προσεκτικές κινήσεις, με στοχευμένο σχεδιασμό, με κινήσεις ουσίας και όχι τραλαλά. Αυτό δείχνει ότι έχουν γνώση οι φύλακες, δεν πετάνε λεφτά και έχουν πρόγραμμα για την ομάδα και τους στόχους της. Η χρονιά που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη με πολλούς αγώνες, με πολλά προβλήματα, που άφησε όμως τη γνώση για το επόμενο βήμα για καλύτερη προετοιμασία, για συμπλήρωση των κενών, να έρθουν παίκτες να βοηθούν τον κορμό που έτσι και αλλιώς δεν άλλαξε γιατί είναι Ελληνες, και τι Ελληνες, οι καλύτεροι.

Πάμε γερά, λοιπόν, φέτος για τους τρεις στόχους, Κύπελλο, πρωτάθλημα αλλά και Ευρωλίγκα, μια Ευρωλίγκα που το Final 4 θα γίνει σπίτι μας, στο Βελιγράδι. Ας παίξουμε και εμείς μια φορά γηπεδούχοι.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 03/07/2017)

Διαβάστε επίσης