Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τώρα τα δύο πιο σημαντικά κομμάτια!

Τώρα τα δύο πιο σημαντικά κομμάτια!
Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017 - 23:38

Γράφει ο Θεόφιλος Τυριντζής

Νηνεμία πριν την… καταιγίδα; Ισως! Η ουσία είναι πως στον Ολυμπιακό δεν βιάζονται. Τηρούν στάση αναμονής, κάνουν τις κινήσεις τους μακριά από το φως της δημοσιότητας και ετοιμάζονται για να κλείσουν ιδανικά τα δύο τελευταία κομμάτια από το «ερυθρόλευκο» παζλ. Πρώτα ο «άσος» και εν συνεχεία ο παίκτης αυτός στο «2-3»!

Οι «ερυθρόλευκοι» στις πρώτες κιόλας μέρες του Ιουλίου έχουν βρεθεί με έναν μίνι απολογισμό πέντε κινήσεων. Τις δύο ανανεώσεις των Πρίντεζη και Μάντζαρη, την απόκτηση του Γιάνις Στρέλνιεκς και των Γιώργου Μπόγρη και Κιμ Τιλί που «κλείνουν» τη φροντ λάιν. Πρόσθεσαν τα στοιχεία αυτά που ήθελαν στο ρόστερ τους και συνεχίζουν μεθοδικά και προσεκτικά για την περιφέρεια.

Από εκεί ξεκίνησαν -άσχετα αν ήρθαν στη συνέχεια οι άλλες προσθήκες-, έχουν κάνει τις κινήσεις τους και πιέζουν με τον τρόπο τους.

Λίγο πολύ είναι τα πράγματα γνωστά. Ο Ααρον Τζάκσον αποτελεί προτεραιότητα, τον θέλει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και του έχει μιλήσει σχετικά, ωστόσο ο Αμερικανός γκαρντ αναμένει δύο ομάδες από το ΝΒΑ. Απέρριψε και την Μπαρτσελόνα για δεύτερη φορά με πανομοιότυπη πρόταση του Ολυμπιακού και έχει στο τραπέζι και προσφορά από την Κίνα (2,2 εκατ. δολάρια για έναν χρόνο) που περιμένει. Κερδίζει χρόνο και έχει θέσει τις προτεραιότητές του.

Ο Ολυμπιακός τηρεί στάση αναμονής στο θέμα, ενδεχομένως να υπάρξει νέα επαφή με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να πηγαίνει στις ΗΠΑ για το Summer League του Λας Βέγκας σε τέσσερις ημέρες, ωστόσο δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια. Βολιδοσκοπεί περιπτώσεις που τον ενδιαφέρουν.

Ο Αντουάν Ντιό είναι μία περίπτωση που ενδιαφέρει και εξετάζεται, ενώ ο Τζέισον Γκρέιντζερ, σύμφωνα με τους Ισπανούς, αν δεν βρει ομάδα στο ΝΒΑ, έχει αποφασίσει να επιστρέψει στη Μάλαγα. Τα είπαμε χτες τι συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση. Η Μάλαγα θα έχει πέντε ημέρες να ισοφαρίσει την επίσημη πρόταση της Μπασκόνια ή να την ξεπεράσει για να τον κρατήσει δικό της.

Από κει και πέρα, ο Σέιν Λάρκιν είναι ακριβός για όλες τις ομάδες (ίσως πλην της ΤΣΣΚΑ που περιμένει να δει τι θα γίνει με τον Τεόντοσιτς), ενώ ο Μπραντ Ουοναμέικερ, που ήταν μία επιλογή για τους Μοσχοβίτες και τη Φενέρ, χάνεται καθώς πάει στο ΝΒΑ. Εχει σχέση με τον Ολυμπιακό, καθώς με τον Ουοναμέικερ ένας μνηστήρας θα έφευγε από τη μέση για άλλες περιπτώσεις.

Εδώ που φτάσαμε, στον Ολυμπιακό δεν βιάζονται. Θα πάει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος με τον Χρήστο Σταυρόπουλο στο Λας Βέγκας και είναι δεδομένο πως θα κάνουν ραντεβού. Θα κοιτάξουν και εκεί περιπτώσεις που ίσως τους ενδιαφέρουν, ωστόσο θα μιλήσουν (ξανά) και για τις ήδη υπάρχουσες που είναι ψηλά στη λίστα. Τις επόμενες ημέρες πολλοί θα γνωρίζουν τι πιθανότητες θα έχουν για το ΝΒΑ, ο κόουτς έχει τον τρόπο του με τις περιπτώσεις που θέλει πολύ στην ομάδα και αναμένονται εξελίξεις. Εχουν προτεραιότητα τον «άσο» στο Μεγάλο Λιμάνι ώστε να κλείσει το παζλ στο «1» και μετά να κολλήσουν με την υπάρχουσα τετράδα στα γκαρντ και το «2-3άρι».

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 04/07/2017)

Διαβάστε επίσης

Πρεμιέρα με Χορζόφ

Πρεμιέρα με Χορζόφ

Γνωστό έγινε το πρόγραμμα των αγωνιστικών του Α' ομίλου του Eurocup στο οποίο μετέχει και ο Ολυμπιακός. Το πρώτο ματς θα γίνει στις 11 Οκτωβρίου στις 18:00.