Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η απαιτητική Ευρωλίγκα

Η απαιτητική Ευρωλίγκα
Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017 - 22:12

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΟΛΗΣ ΛΕΟΥΣΗΣ

Η περσινή σεζόν της Ευρωλίγκας ήταν το καλύτερο σχολείο για όλους. Ο προγραμματισμός των ομάδων για την ενίσχυσή τους, το πώς θα κυλήσουν τα πρωταθλήματα των χωρών τους και πάνω από όλα η φιλοσοφία, έδειξαν ότι όποιος είχε μελετήσει και επενδύσει σωστά και έχει στρατηγική, θα μπορέσει να φτάσει μέχρι και το τέλος αλώβητος.

Ο Ολυμπιακός από τη μεριά του είχε όλα τα παραπάνω, όμως του έλειπε δυστυχώς η τύχη, καθώς δύο από τα βασικά του γερά χαρτιά τραυματίστηκαν και είτε εκ των έσω είτε με λύσεις από χαμηλότερα ράφια, προσπάθησε να τους καλύψει.

Οπως και να ’χει, η Φενέρμπαχτσε φέτος θα ξεκινήσει με έναν ακόμα ισχυρό συνάδελφο για τη διατήρηση των σκήπτρων της. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης με την Ντόγκους στο πλευρό της θα εκτοξεύσει το μπάτζετ της στα 30 εκατομμύρια ευρώ. Μπάτζετ που έχει άλλη αξία αν αναλογιστεί κανείς πως η εφορία στην Τουρκία είναι ελάχιστη και δεν επιβαρύνει τόσο τους συλλόγους.

Την ίδια ώρα βέβαια η Φενέρ έχασε τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς για το ΝΒΑ, όπως και η ΤΣΣΚΑ που βλέπει τον Μίλος Τεόντοσιτςνα είναι το μήλο της έριδος για πολλές ομάδες του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη.

Στο παιχνίδι έχει κάνει γερό… μπάσιμο η Κίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα, η Μπάρτσα ψάχνει τον χαμένο της εαυτό, η Ρεάλ την επιστροφή στις επιτυχίες. Την ώρα που έχουν αποδυναμωθεί σημαντικά σύλλογοι που είχαν έπαιξαν ρόλο στην περσινή κατάταξη, όπως ο Ερυθρός Αστερας, η Μπασκόνια, η Ζαλγκίρις αλλά και η Μπάμπεργκ. Οι ομάδες κινούνται σε τακτική… Ολυμπιακού, καθώς χάνουν τα βαριά τους όπλα (είτε για ΝΒΑ είτε για μεγαλύτερους συλλόγους) και «σημαδεύουν» προς τις ομάδες του Eurocup ή του Champions League της FIBAγια να ενισχυθούν.

Τα… λαχεία δίνουν και παίρνουν για πολλές και αυτό είναι ένα φαινόμενο που η δίψα του ΝΒΑ έχει αναγκάσει άπαντες να κοιτούν, με τα κασέ των περισσοτέρων να εκτοξεύονται και παίκτες όπως ο Τζάκσον ή ο Γκρέιντζερ να ζητούν υπεραξίες για να παραμείνουν στην Ευρώπη. Ολοι στην Ευρωλίγκα κοιτούν τον τρόπο που θα γεμίσουν τα ρόστερ τους, έτσι ώστε στην απαιτητική σεζόν που θα διανύσουμε, να έχουν τις λιγότερες απώλειες και το καλύτερο πλασάρισμα μέχρι και το τέλος.

Διαβάστε επίσης

Στην Μάλαγα ο Σερμαντίνι

Στην Μάλαγα ο Σερμαντίνι

Ο πρώην σέντερ του Ολυμπιακού θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ανδαλουσία, καθώς η Ανδόρα δεν κατάφερε να «ματσάρει» την πρόταση της Μάλαγα.