Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

100 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα ο κόουτς!

100 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα ο κόουτς!
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 - 16:37

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Σημαδιακό και… ορόσημο θα είναι το παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Βαμβέργη απέναντι στην Μπάμπεργκ για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Αφενός οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν και προσδοκούν να σπάσουν την κατάρα της «Brose Arena» καθώς δεν έχουν κερδίσει σε τρεις επισκέψεις τους εκεί (2-1 στο ΣΕΦ) αφετέρου ο Έλληνας τεχνικός του Ολυμπιακού θα κοουτσάρει για 100η φορά στην Ευρωλίγκα. Όλες φυσικά με στην τεχνική ηγεσία των «ερυθρόλευκων»!

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέλαβε τον Ολυμπιακό τον Νοέμβριο του 2014 και στις 7 του μηνός ξεκίνησε την πορεία του στην Ευρωλίγκα με τους Πειραιώτες από το Βελιγράδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα με τον Ολυμπιακό να περνάει με 62-57. Ολοκλήρωσε εκείνη τη σεζόν με 19 νίκες και 8 ήττες φτάνοντας στο Final 4 της Μαδρίτης και στον τελικό όπου έχασε το τρόπαιο από την ΤΣΣΚΑ.

Τη σεζόν 2015-16 ολοκλήρωσε με τον Ολυμπιακό την Ευρωλίγκα με 14 νίκες και 10 ήττες ενώ την επόμενη, έφτασε ξανά με την ομάδα στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης και τον τελικό όπου έχασε τον τίτλο από τη Φενέρμπαχτσε. Ολοκλήρωσε λοιπόν τη σεζόν 2016-17 με 23 νίκες και 14 ήττες.

Φέτος σε αυτές τις 11 αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί έχει 9-2 με τον Ολυμπιακό οπότε συνολικά, σε 99 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα με τους «ερυθρόλευκους» μετράει 65 νίκες και 34 ήττες με ποσοστό επιτυχίας 65.7%.

Διαβάστε επίσης

Στη Ρουμανία ο Θρύλος (pics)

Στη Ρουμανία ο Θρύλος (pics)

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ έφτασε στο Σφάντου Γκεόργκε, όπου το βράδυ της Πέμπτης θα αγωνιστεί κόντρα στην Σέπσι (14/12, 18:30), για τον πρώτο αγώνα των μπαράζ του Eurocup.

«Δύσκολη η έδρα της Μπάμπεργκ»

«Δύσκολη η έδρα της Μπάμπεργκ»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε κατά την αναχώρηση του Ολυμπιακού για τη Γερμανία και τόνισε μεταξύ άλλων πως η συμμετοχή του Πρίντεζη θα κριθεί την τελευταία στιγμή.