Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν τον έχουν λυγίσει οι απουσίες

Δεν τον έχουν λυγίσει οι απουσίες
Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017 - 18:50

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΟΛΗΣ ΛΕΟΥΣΗΣ

Πέρασαν 15 αγωνιστικές στην Ευρωλίγκα, ο πρώτος γύρος ουσιαστικά στην κανονική διάρκεια και ο Ολυμπιακός είναι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Αυτό βέβαια έχει συμβεί με τεράστια αυτοθυσία από τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι ποτέ σε όλη την διοργάνωση δεν έχουν παίξει γεμάτοι και με όλους τους παίκτες τους. Ο ένας τραυματισμός διαδέχθηκε τον άλλον, με αποτέλεσμα η ομάδα το Πειραιά να συμπληρώνει με το ζόρι 12άδα και παράλληλα να προχωράει στην απόκτηση του Κάιλ Ουίλτζερ για να καλύψει το κενό του Κιμ Τιλί.

Ολες οι ομάδες στην Ευρωλίγκα βίωσαν το πρόβλημα των τραυματισμών. Αυτό βέβαια που συμβαίνει στον Θρύλο, είναι κάτι που θα ήθελε γρήγορα κάθε άνθρωπος του συλλόγου να περάσει και να μην… επιστρέψει ποτέ. Στο κλίμα των ημερών, σίγουρα στο Φάληρο θα ήθελαν εάν υπήρχε κάποιος που είναι γνωστός για την θετική ενέργεια και το… γούρι του, να κάνει ποδάρικο στο ΣΕΦ για να μπει όσο το δυνατόν καλύτερα το 2018. Ας συνοψίσουμε…

Μόλις πέντε παίκτες του Ολυμπιακού έχουν καταφέρει να βγάλουν εις πέρας και τις 15 αγωνιστικές της διοργάνωσης με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο ουσιαστικά να... φτύνει τον κόρφο του που κατάφερε τουλάχιστον σε αυτήν την περίοδο να τους έχει και αυτούς στην διάθεσή του.

Στη σεζόν λοιπόν που οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πληγεί ουσιαστικά από 21 τραυματισμούς, μονάχα οι Τζαμέλ ΜακΛίν, Κώστας Παπανικολάου, Γιάνις Στρέλνιεκς και Χόλις Τόμπσον έχουν παίξει σε όλες τις αγωνιστικές της Ευρωλίγκας. Υγιής ήταν και ο Γιώργος Μπόγρης, ο οποίος δεν έχει λείψει από τις υποχρεώσεις της ομάδας του, όμως έχει αγωνιστεί σε 9 παιχνίδια για τα τακτικούς λόγους, όπως και ο Βασίλης Τολιόπουλος και ο Νίκος Αρσενόπουλος.

Από εκεί και έπειτα, ο Δημήτρης Αγραβάνης έχει χάσει (και θα χάσει και τα υπόλοιπα μας) 7 παιχνίδια, ο Βαγγέλης Μάντζαρης 2 παιχνίδια, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ 4 παιχνίδια, ο Ιωάννης Παπαπέτρου 1 παιχνίδι, ο Γιώργος Πρίντεζης 3 παιχνίδια, ο Μπράιαν Ρόμπερτς 1 παιχνίδι και ο Βασίλης Σπανούλης 10 παιχνίδια.

Την ίδια ώρα ο Κιμ Τιλί δεν πρόλαβε να παίξει κανένα ματς στην Ευρωλίγκα, ενώ ο Βασίλης Τολιόπουλος, παρότι μη τραυματίας, έχει αγωνιστεί στα 7 από τα 15 ματς των Πειραιωτών.

Όπως καταλαβαίνετε από μόνοι σας, ο Ολυμπιακός με αυτά τα προβλήματα έχει φτάσει στο 11-4 στη σεζόν, πράγμα που από μόνο του είναι μία τεράστια υπέρβαση για την ομάδα του Θρύλου.

Διαβάστε επίσης

Αναμετρήσεις με ευρωπαϊκό φόντο

Αναμετρήσεις με ευρωπαϊκό φόντο

Η χρονιά ξεκινά με ευρωπαϊκούς αγώνες για τις ομάδες μπάσκετ του Ολυμπιακού, με την γυναίκες να αντιμετωπίζουν την Τζιρόνα και τους άνδρες την Αρμάνι Μιλάνο.

Σπανούλης εκ.. καρδίας!

Σπανούλης εκ.. καρδίας!

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού μιλάει για όλα σε μία απολαυστική συνέντευξη που παραχώρησε στο ««We Are Olympiacos Magazine»…-«Εχω αγαπήσει τον Ολυμπιακό, με ιντριγκάρει ο ανταγωνισμός και γι αυτό θα συνεχίσω», ανέφερε μεταξύ άλλων.