Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το πλασματικό -68 της Αρμάνι και το 4-11

Το πλασματικό -68 της Αρμάνι και το 4-11
Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018 - 09:15

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΟΛΗΣ ΛΕΟΥΣΗΣ

Με τους αριθμούς ζούμε και αναπνέουμε, ειδικά στο μπάσκετ. Συνήθως αυτοί λένε την αλήθεια, όμως είναι πολλές φορές που μας λένε ψέματα και δεν μας αποτυπώνουν την πλήρη εικόνα ενός προβλήματος. Γιατί μπορεί να μας δείχνουν κάτι που ουσιαστικά δεν σηκώνει αμφισβήτηση, όμως εάν ψάξουμε ενδελεχώς το πρόβλημα, τότε βρίσκουμε… διαμαντάκια που δεν θα τα περιμέναμε.

Που το πάμε όμως; Στην Αρμάνι Μιλάνο που είναι και η επόμενη αντίπαλος του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα.

Οι Ιταλοί είναι αυτήν την στιγμή στον πάτο της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας. Εχουν κατακτήσει 4 μόλις νίκες και έχουν ηττηθεί 11 φορές στη διοργάνωση. Η διαφορά επίθεσης και άμυνα είναι στο -68, ένας αριθμός που αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση τους στην Ευρωλίγκα. Ισχύουν όλα τα παραπάνω;

Και όμως η Αρμάνι δεν είναι τόσο κακή ομάδα όσο λένε οι αριθμοί. Το -68 προέρχεται είναι κατά πολύ μικρότερο από άλλες ομάδες που είναι παραπάνω στη βαθμολογία. Για να καταλάβετε τι εννοούμε, ο Ερυθρός Αστέρας (11ος στην κατάταξη) έχει 6-9 ρεκόρ όντας στο -76, ενώ στην ίδια θέση είναι η Μπάμπεργκ (12η στην κατάταξη) με το ίδιο ρεκόρ και -92 στο -/+. Την ίδια ώρα βέβαια, η Αρμάνι έχει ηττηθεί στο Μιλάνο από τη Ζαλγκίρις με 32 πόντους! Οπότε ως ένα σημείο το -68 εύλογα είναι πλασματικό, αφού θα μπορούσε να είναι εντελώς διαφορετικό.

Παράλληλα, το 4-11 ως ρεκόρ είναι μεν απαγορευτικό για τους Μιλανέζους, όμως πέρα του διασυρμού από τους Λιθουανούς, προέρχεται από ήττες που προήλθαν με τεράστια δυσκολία.

Βγάζοντας το -32 από την Ζαλγκίρις, η Αρμάνι μετράει άλλες 10 ήττες από τις οποίες χάνει κατά μέσο όρο με μόλις 6,2 πόντους ανά ματς. Στα περισσότερα από αυτά τα παιχνίδια βρέθηκε μπροστά στο σκορ και λύγισε στο τέλος (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Φενέρ, ΤΣΣΚΑ, Μάλαγα, Ερυθρός Αστέρας, Εφές, Κίμκι). Μόνο η Μακάμπι επέβαλλε 100% τον ρυθμό της και η Ρεάλ ένιωσε ελάχιστη απειλή από τους Ιταλούς.

Με άλλα λόγια, η επόμενη αντίπαλος του Ολυμπιακού, εάν δεν προσεχτεί, είναι ικανή να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους «ερυθρόλευκους» το βράδυ της Παρασκευής στο ΣΕΦ.

Διαβάστε επίσης