Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μία ώρα βίντεο και… χωρίς προβλήματα!

Μία ώρα βίντεο και… χωρίς προβλήματα!
Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018 - 08:33

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού (12-5) ενόψει της αναμέτρησης της Τρίτης με την Μακάμπι Τελ Αβίβ (9-8) στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών (πλην των δύο γνωστών με Τιλί και Αγραβάνη) και περιμένει από τους παίκτες του αντίδραση και ανάκαμψη μετά την ομολογουμένως κάκιστη εμφάνιση στη Βιτόρια.

Άπαντες οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν ξεχάσει το βράδυ στην Μπασκόνια, το έλεγαν πως τους αδικεί αυτή η εικόνα και θέλουν να επανέλθουν στο σωστό μονοπάτι. Η Μακάμπι θέλει προσοχή, μπορεί εκτός έδρας να μετράει 4 συνεχόμενες ήττες, ωστόσο έχει αποδείξει ότι στο ΣΕΦ παίζει καλά και ελεύθερα οπότε μέσα από την άμυνά τους θέλουν να τους ελέγξουν και να χαλάσουν το παιχνίδι τους. Ιδίως αυτό των κοντών.

Ο Έλληνας τεχνικός του Ολυμπιακού επί μία ώρα (συνήθως τα μίτινγκ είναι στο μισάωρο) ανέλυσε το παιχνίδι της «ομάδας του λαού» στους παίκτες του και την τακτική που θα ακολουθήσουν και μετά προπονήθηκαν στη κεντρική σάλα του ΣΕΦ για περίπου 40 λεπτά. Η διαχείριση είναι σημαντική. Δεν μπορούν να κάνουν παραπάνω όταν έχουν αυτό το πρόγραμμα και οι προπονήσεις δεν έχουν καμία σχέση σε ένταση με αυτές προ δύο ετών. Έπαιζαν Παρασκευή στην Μπασκόνια, Κυριακή πρωτάθλημα, Τρίτη και Πέμπτη Ευρωλίγκα, οπότε κατανοείτε πως δεν γίνεται η προπόνηση να κρατήσει παραπάνω.

Συζήτησαν, μίλησαν και άπαντες γνωρίζουν πως επηρεάστηκαν από τα πολλά άστοχα σουτ, πως έχασαν το μυαλό τους και τους… πήρε η κατηφόρα και στην άμυνα με αποτέλεσμα να έρθει μια ήττα με βαρύ σκορ και απέναντι στη Μακάμπι εν πρώτοις (και μετέπειτα στη Μόσχα με την Κίμκι) θέλουν να επιδείξουν και πάλι το γνωστό τους πρόσωπο. Ξεκινώντας από την άμυνά τους, να κατεβάσουν τη Μακάμπι από τους 80 πόντους που σκοράρει κατά μ.ο. και να την φέρουν στα δεδομένα τους. Χρειάζεται πολύ καλό αμυντικό τρανζίσιον ώστε να ανακόψουν αιφνιδιασμούς και το εύκολο καλάθι που δίνει ψυχολογία και από κει και πέρα, να διαβάσουν σωστά την άμυνά της και να την πλήξουν καθώς οι αδυναμίες της είναι αρκετές με αποτέλεσμα να δέχεται 82 πόντους πίσω.

Διαβάστε επίσης

«Ιδιαίτερη ομάδα η Μακάμπι»

«Ιδιαίτερη ομάδα η Μακάμπι»

Ο Γιώργος Μπόγρης αναφέρθηκε στο διαφορετικό στυλ από αυτό του Ολυμπιακού, της «ομάδας του λαού» και την βαρύτητα των Κόουλ και Τζάκσον