Ντουντούκα
Στο -31 και θέλετε και ανακοίνωση στο ημίχρονο ρε νούμερα!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ποια η επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό!

Ποια η επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό!
Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018 - 08:48

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Δεν είναι καθόλου εύκολη η επόμενη μέρα του τελικού Κυπέλλου στον Ολυμπιακό! Αυτό που προέχει είναι να ηρεμήσουν άπαντες- από τη διοίκηση μέχρι και τους παίκτες- και με καθαρό μυαλό και σκέψη να δουν πως θα προχωρήσουν και πως θα βγει η ομάδα από όλο αυτόν τον κυκεώνα που έμπλεξε. Γιατί το Κύπελλο για τον Ολυμπιακό αυτό ήταν: Αν το έπαιρνε δεν θα το πανηγύριζε καν, τώρα που το έχασε όμως, επήλθε και πάλι σε δεινή θέση και κατέστρεψε μονομιάς όλο αυτό που προσπάθησε να «χτίσει» με την αντίδραση απέναντι σε Φενέρ και Ρεάλ.

Πολλά έχουν ακουστεί, πολλά έχουν γραφτεί, αλλά αυτό που προέχει είναι να γίνει το ραντεβού διοίκησης και προπονητή όπως αναμένεται, ώστε να μιλήσουν και να δουν τι θα πράξουν από δω και πέρα για να βελτιωθεί το επίπεδο της ομάδας και φυσικά για το ενδεχόμενο αλλαγής ή προσθήκης παίκτη που θα βοηθήσει και θα δώσει πράγματα τα οποία ο Ολυμπιακός δεν παίρνει από τους υπάρχοντες και συγκεκριμένα τους Τόμπσον και Ρόμπερτς.

Τίποτα αυτή τη στιγμή δεν είναι δεδομένο… Όλα είναι ανοικτά… Να μιλήσουν πρώτα οι δύο πλευρές, όπως αναμένεται, να ανοίξουν τα χαρτιά τους, να φανεί τι έχουν στο μυαλό τους και να δούμε στη συνέχεια το επόμενο βήμα.

Διάθεση για αλλαγές έχουν διαφανεί ωστόσο μην ξεχνάτε πως υπάρχουν και ιδιαιτερότητες και διάφοροι παράμετροι. Δηλαδή: Αν υπάρχει παίκτης στην αγορά που αλλάζει επίπεδο τον Ολυμπιακό, δεν το συζητάνε καν και κάνουν κίνηση.

Ας το δώσουμε με ένα παράδειγμα… Παράδειγμα το ξαναλέμε:

Είναι ο Λάνγκφορντ τέτοιος παίκτης; Είναι, θα απαντήσουμε εμείς… Πρέπει όμως να δούνε και τις παραμέτρους, γιατί μπορεί (όπως είχε πει παλαιότερα και συγκριμένα για τον Ολυμπιακό) να μην θέλει να πάει σε ομάδα που να είναι το Νο.2 ή πρέπει, να δουν και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται κτλ.

Είναι ο Λάνγκφορντ σε καλή κατάσταση και γεμάτος κίνητρο να έρθει στον Ολυμπιακό και να πει για παράδειγμα «πάμε με τον Σπανούλη Final 4 να διεκδικήσουμε την Ευρωλίγκα»; Τότε, σε μια τέτοια προοπτική, γίνεται και κίνηση, γίνεται και η υπέρβαση.

Όλα αυτά όμως πρέπει να τα δουν. Δεν μπορούμε να συζητάμε στον «αέρα». Πρέπει πρώτα να καθίσει διοίκηση και προπονητής και να χαράξουν την επόμενη ημέρα. «Παράδοση» δεν υπάρχει, ίσα-ίσα υπάρχει επιθυμία να γίνει ότι προβλέπεται για να «σωθεί» η χρονιά και ο Ολυμπιακός να διεκδικήσει τους κύριους στόχους του.

Όπως δεν μπορούμε να μιλάμε στον «αέρα» και για αποχωρήσεις και να λέμε... φύγε Ρόμπερτς, φύγε Τόμπσον. Πρέπει να τα δουν και αυτά τα θέματα. Δεν είναι απλό. Και άντε ο Τόμπσον έχει και χαμηλότερο συμβόλαιο, ίσως μπορεί να βρεθεί μια λύση. Ο Ρόμπερτς παίρνει 1 εκ. δολάρια. Θα το χαρίσει; Αν προχωρήσουν σε προσθήκη, προτιμούν να τον κρατήσουν στην ομάδα (ούτως ή άλλως είναι τέτοιος χαρακτήρας που δεν δημιουργεί προβλήματα για τον χρόνο του) με σκοπό να βοηθήσει όπως μπορεί και όπως αξιοποιηθεί (γιατί αυτός έχει και ψυχολογικό, στο Ηράκλειο του έλεγε ο προπονητής σούταρε κι αυτός φοβόνταν να σουτάρει) παρά να τον αποζημιώσουν και να κάθεται σπίτι του.

Δεν είναι απλά τα πράγματα και υπάρχουν θέματα που πρέπει να καθίσουν κάτω στον Ολυμπιακό και να τα δουν, με τον χρόνο όμως να μην είναι σύμμαχος καθώς έχουν 10 μέρες προθεσμία για να δηλώσουν παίκτη στην Ευρωλίγκα.

Διαβάστε επίσης

Να συνέλθει άμεσα

Να συνέλθει άμεσα

Το κλίμα στον Ολυμπιακό είναι βαρύ μετά την απώλεια του Κυπέλλου, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να βρουν τον τρόπο να γυρίσουν άμεσα την κατάσταση, καθώς την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου θα αντιμετωπίσουν στο ΣΕΦ την Βαλένθια για την Ευρωλίγκα.