Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Προσθήκη για να βοηθήσει, να δώσει κάτι διαφορετικό»

«Προσθήκη για να βοηθήσει, να δώσει κάτι διαφορετικό»
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 - 17:59

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Πολλά και ενδιαφέροντα είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για το ματς με τη Βαλένθια. Δεν μίλησε μόνο για την ισπανική ομάδα, αλλά αναφέρθηκε και στην προσθήκη που θα κάνει ο Ολυμπιακός (κι όχι αλλαγή) λέγοντας πως θα μπει ένας παίκτης στο ρόστερ για να δώσει το κάτι διαφορετικό με την εμπειρία και την ποιότητά του.

Στην αρχική του τοποθέτηση λοιπόν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για τη Βαλένθια λέγοντας πως «επανερχόμαστε στις υποχρεώσεις μας στην Ευρωλίγκα μετά την απώλεια του Κυπέλλου. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι για να συνεχίσουμε από εκεί που είχαμε σταματήσει, δηλαδή το ματς με τη Ρεάλ. Η Βαλένθια είναι μία επικίνδυνη ομάδα, επιθετική, έχει τον ο Γκριν που είναι καλός σκόρερ αλλά διαθέτει και καλό σύνολο. Της λείπουν 1-2 παίκτες στα γκαρντ αλλά έχουν καλύψει επάξια το κενό. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε σε άμυνα και επίθεση και να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Στη συνέχεια ο κόουτς ρωτήθηκε για τον τελικό Κυπέλλου κι αν αναλύθηκαν όλα αυτά που έφεραν την απώλεια και αυτά ώστε να βγάλει η ομάδα και πάλι αντίδραση, λέγοντας πως «ασφαλώς και αναλύσαμε το παιχνίδι τελικού, είδαμε τα λάθη μας, πως παίξαμε, τι δεν κάναμε σωστά και πως πρέπει να αντιδράσουμε. Τι λέτε να μην το έχουμε κάνει αυτό;».

Για τις κινήσεις της ομάδας για προσθήκη παίκτη τόνισε: «Όντως γίνονται κινήσεις για να ενισχυθεί η ομάδα σε συνεργασία με διοίκηση που πάντα είναι κοντά μας και βοηθάει. Ψάχνουμε να βρούμε έναν παίκτη σε πρώτη φάση, έναν παίκτη που να είναι ικανός να δώσει το παραπάνω όταν το χρειαζόμαστε. Είναι προσθήκη όχι αλλαγή γιατί πιστεύω σε όλους τους παίκτες του ρόστερ απλώς θα ενισχυθεί αυτό. Ψάχνουμε έναν παίκτη που να είναι στην περιφέρεια και να βοηθήσει όχι για να πάρουμε παίκτη απλά για να πάρουμε».

Για το αν βρίσκεται κοντά σε κάποιον, απάντησε πως «υπάρχουν ονόματα που βλέπουμε, γίνονται διεργασίες τις οποίες και εγώ δεν ξέρω, γιατί δεν κάνω εγώ τις επαφές, η διοίκηση μεριμνά για το καλό της ομάδας. Γίνονται επαφές και διαπραγματεύσεις και διεργασίες. Δεν μπορώ να πω αν είμαστε κοντά ή μακριά με κάποιον».

Για την διαφορά αποτελεσματικότητας στα εντός και στα εκτός, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος απάντησε: «Μπορεί να ισχύει, ο Ολυμπιακός εκτός έδρας έχει κερδίσει δύσκολα παιχνίδια, είχαμε έναν καλό μήνα τον Ιανουάριο και ένα κακό παιχνίδι στον τελικό τον Φεβρουάριο. Έχω πει πως μία καλή ομάδα πρέπει να παίζει σταθερά εντός και εκτός. Πρώτον τον Ιανουάριο είχαμε παίξει 4 σερί παιχνίδια εκτός και 5/6 εκτός συνολικά, σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα. Δεν είναι εύκολο να αποδίδεις καλά ίσως ήταν και το κακό μας μομέντουμ. Το παιχνίδι στη Ρεάλ έδειξε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί όπως και πριν τον Ιανουάριο που είχαμε περισσότερες νίκες εκτός. Ισχύει αυτό που λέτε. Προσπαθούμε να παίξουμε καλά».

Αναφορικά με την ενέργεια της ομάδας, είπε πως «η ενέργεια στα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα σχετίζεται και με το τι πρόγραμμα έχεις. Είχαμε τον Ιανουάριο σε 7 μέρες 4 ματς, δεν είναι εύκολο να το διαχειριστεί καμία ομάδα. Όταν σε μία εβδομάδα παίζεις 4 ματς, δεν μπορείς να τα κερδίσεις όλα. Σίγουρα η έδρα μας είναι σημαντική και θέλουμε να τη διαφυλάξουμε».

Για την άμυνα, καθώς η Βαλένθια σκοράρει στα τελευταία ματς 82 πόντους ενώ έβαλε πάνω από 100 στην τελευταία της νίκη επί της ΤΣΣΚΑ, τόνισε πως «είναι σημαντική η άμυνα, γιατί είναι ο Γκριν αλλά είναι μία ομάδα που έχει ικανούς σουτέρ, που έχουν καλό «σποτ απ» παιχνίδι με καλούς σουτέρ. Έχει βγει ο Αλμπάντε που είναι παραγωγικός, έχουν παίκτες που μπορούν να σκοράρουν. Η άμυνά μας είναι σημαντική ώστε να τους αποδιοργανώσουμε και να βρούμε εύκολο καλάθι στην επίθεση».

Για τις διαφορές από το πρώτο παιχνίδι στη Βαλένθια είπε πως «και αυτοί θα έχουν τον Ντούμπλιεβιτς αλλά και εμείς θα έχουμε παίκτες όπως τον Σπανούλη, τον Μάντζαρη και τον Τιλί. Έχουν διαφορές. Όμως συνολικά οι φιλοσοφία δεν αλλάζει, έχουν και οι δύο ομάδες τον ίδιο προπονητή, δεν έχουν μεγάλες διαφορές. Τότε είχε ένα σερί ηττών και δεν την αφήσαμε να ανακάμψει».

Για την κατάσταση του Κιμ Τιλί που θα επανέλθει στην αγωνιστική δράση είπε, «μετά από έναν μακροχρόνιο τραυματισμό είναι λογικό να μην είναι και ψυχολογικά σε 100% είναι έτοιμος ιατρικά από καιρό, έχει μπει στις προπονήσεις εδώ και καιρό με την ομάδα, τον βαθμό ετοιμότητάς του θα τον δούμε στο παιχνίδι. Κακά τα ψέματα όταν έχεις να παίξεις 4 μήνες δεν θα μπεις να κάνεις παπάδες. Θέλει χρόνο, να βρει τα πατήματά του. Είναι ένας σημαντικός παίκτης για εμάς».

Για την προσθήκη που παίκτη που θέλει να κάνει και τους λόγους που οδήγησαν σε αυτήν υποστήριξε «να έχουμε άλλον έναν ποιοτικό παίκτη, αν υπάρχει κάποιο ντεφορμάρισμα, κάποιος τραυματισμός να μας δώσει το κάτι παραπάνω με την εμπειρία του και την ποιότητά του. Να έχουμε μία λύση ακόμα. Όχι να λέμε ότι κάναμε μία μεταγραφή αλλά να βοηθήσει, γι αυτό δεν κάνουμε αλλαγή αλλά κάνουμε προσθήκη».

Για το ότι είπε ο Γκριν πως έρχεται στον Πειραιά για τη νίκη, απάντησε «εννοείται ότι έρχεται για να νικήσει, όπως όλοι οι παίκτες και οι ομάδες. Καλή άμυνα και στον Γκριν και σε όλη την ομάδα».

Για την προσθήκη, αν μπορεί να τραβήξει τους ήδη υπάρχοντες τόνισε, «ίσως ναι, θα είναι ένας τρόπος για να… είτε να τους τραβήξει είτε να τους βοηθήσει για να απελευθερωθούν. Όλα αυτά είναι στο σκεπτικό μας».

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη Τύπου του προπονητή του Ολυμπιακού:

Διαβάστε επίσης

«Νιώθω καλά πλέον»

«Νιώθω καλά πλέον»

Ο Κιμ Τιλί τόνισε ότι είναι καλά και μπορεί να αγωνιστεί απέναντι με την Βαλένθια στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.