Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βάζει πολλά, δέχεται… αρκετά!

Βάζει πολλά, δέχεται… αρκετά!
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 - 19:14

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Δεν μπορεί να την υποτιμήσει τη Βαλένθια ο Ολυμπιακός. Καλά, μετά το στραπάτσο στον τελικό Κυπέλλου, δεν είναι και σε θέση να το κάνει, αλλά το ματς με τις «νυχτερίδες» ούτε απλό θα είναι ούτε αν δεν μοχθήσει θα το πάρει. Δεν κερδίζετε με τη φανέλα. Η Βαλένθια τα παίζει στις τελευταίες αυτές αγωνιστικές όλα για όλα, μήπως και καταφέρει να μπει 8άδα, δεν είναι φαβορί στον Πειραιά άρα δεν έχει καμία έξτρα πίεση, ο μόνος που πραγματικά θα χάσει αν στραβώσει το ματς θα είναι ο Ολυμπιακός.

Η ομάδα του Τσους Βιντορέτα, είναι επιθετική, σκοράρει και σουτάρει πολύ και χαρακτηριστικό είναι πως στις τελευταίες 7 αναμετρήσεις της πετυχαίνει 81,2 πόντους κατά μέσο όρο. Μόνο στα ματς με τους Τούρκους-εντός με Φενέρ και εκτός με Εφές (δύο ήττες φυσικά)-έμεινε στους 67 και 66 πόντους αντίστοιχα, ενώ στο τελευταίο της παιχνίδι (νίκη) με την ΤΣΣΚΑ πέτυχε 103 πόντους.

Και φυσικά δεν ήταν μόνος ο Γκριν, ο πρώτος της σκόρερ (και 4ος στην Ευρωλίγκα) με 16 πόντους. Ο Τόμας πέτυχε 14, ο Αλμπάντε 17, 18 ο Ντούμπλιεβτς, 13 ο Μαρτίνεθ, 11 Πλάις. 19 ο Γκριν αλλά όπως βλέπετε δεν ήταν μόνος.

Φυσικά έχει και τα τρωτά της σημεία. Η Βαλένθια κατ’ αρχήν, που μετά τις 10 σερί ήττες της έχει στα επόμενα 8 παιχνίδια 5 νίκες και 3 ήττες, από τις συνολικά 8 νίκες της στην Ευρωλίγκα τις 6 της έχει πετύχει μέσα στο γήπεδό της ενώ τις δύο εκτός έδρας που έχει κάνει τις κατάφερε απέναντι σε ισπανικές ομάδες. Μπασκόνια στις αρχές και μετά στη Μάλαγα. Άλλες οι ιδιαιτερότητες μεταξύ τους.

Η επίθεσή της λοιπόν μπορεί να πηγαίνει (αρκετά) καλά, αλλά πίσω δέχεται 80,7 πόντους, κάτι που σαφέστατα θα πρέπει ο Ολυμπιακός να αξιοποιήσει και να εκμεταλλευτεί, ενώ τις… κλέβουν 6,5 μπάλες και επιτρέπει στον αντίπαλο 55,5% στα δίποντα αλλά και ένα 37,6% στα τρίποντα, κάτι που σαφέστατα θα παίξει ρυθμιστικό ρόλο στο ματς.

Διαβάστε επίσης

«Πρότυπό μου ο Σπανούλης»

«Πρότυπό μου ο Σπανούλης»

Ο Σέρχι Γκαρθία μίλησε για την αναμέτρηση της ομάδας του, Βαλένθια κόντρα στον Ολυμπιακό, εκθειάζοντας τον αρχηγό του Θρύλου.

Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Τιλί (vids)

Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Τιλί (vids)

Δείτε σε βίντεο μέσα από την κάμερα του gavros.gr την τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού πριν το ματς με την Βαλένθια, στην οποία συμμετείχε κανονικά ο Κιμ Τιλί.

«Νιώθω καλά πλέον»

«Νιώθω καλά πλέον»

Ο Κιμ Τιλί τόνισε ότι είναι καλά και μπορεί να αγωνιστεί απέναντι με την Βαλένθια στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.