Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βασίλης Σπανούλης: Το τοτέμ του Θρύλου

Βασίλης Σπανούλης: Το τοτέμ του Θρύλου
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018 - 19:56

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΟΛΗΣ ΛΕΟΥΣΗΣ

Του αρέσει να τον αμφισβητούν. Να μιλούν για την ηλικία του, ότι δεν κρατούν τα πόδια του, ότι δεν αντέχει πλέον το κορμί του γιατί ο χρόνος είναι αδηφάγος. Ο Βασίλης Σπανούλης δεν κλείνει τα αυτιά του σε αυτά. Αντιθέτως, τα ακούει με προσοχή, τα σημειώνει και δουλεύει ακόμα περισσότερο για να μπορέσει να απαντήσει με τον καλύτερο τρόπο. Μέσα στο παρκέ, εκεί που οι απαντήσεις πονούν περισσότερο και οι απόψεις… ξεγυμνώνονται σε 40 αγωνιστικά λεπτά.

Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονταν από ένα κακό παιχνίδι στην Κρήτη με την ΑΕΚ. Έναν χαμένο τελικό που ενόχλησε τους ίδιους πρώτα και μετά τον υπόλοιπο κόσμο. Το ήθελαν πολύ στον Πειραιά τον τίτλο αυτό, όμως μόνοι τους βρέθηκαν σε αυτήν την θέση.

Ο 35χρονος γκαρντ από τη μεριά του ήταν όμως εκεί. Και στην Κρήτη έδωσε την μάχη του. Προσπάθησε να φέρει το κύπελλο σε «ερυθρόλευκα» χέρια, όμως ήταν πολύ μόνος. Κάτι που τελικά στοίχησε.

Δεν το έβαλε κάτω. Πήγε ένα βήμα μπροστά και εμφανίστηκε ακόμα πιο διψασμένος για… αίμα. Το παιχνίδι με την Βαλένθια ήταν ο πρώτος από τους 8 τελικούς που είχε ο Ολυμπιακός να κατακτήσει.

Ο Βασίλης Σπανούλης από το πρώτο λεπτό ήταν καθοριστικός. Πέρασε στο παρκέ για να κερδίσει. Εκανε καλύτερους τους συμπαίκτες του και ουσιαστικά τελείωσε όποιες ελπίδες είχαν οι Ισπανοί για να κάνουν ζημιά στους Πειραιώτες. Τελείωσε λοιπόν την αναμέτρηση με 25 πόντους και 9 ασίστ, δίνοντας πόντους και στους συμπαίκτες του και δη τον ΜΙλουτίνοφ ο οποίος ήταν ο άμεσος αποδέχτης των πασών του.

ΣΕ ΞΕΦΡΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΡΕΚΟΡ

Και δεν είναι μόνο όσα κάνει τώρα ο αρχηγός του Ολυμπιακού φέτος. Είναι όσα μπορεί να καταφέρει επί προσωπικού και στο άμεσο μέλλον. Αν και όπως τονίζει και ο ίδιος, δεν τον νοιάζει το ατομικό κομμάτι όσο το ομαδικό. Να παίρνει τίτλους ο Ολυμπιακός.

Ο Βασίλης Σπανούλης λοιπόν είναι δεύτερος όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα στις ασίστ. Πρώτος είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 278 παιχνίδια και 1255 τελικές πάσες. Ο ενεργός ακόμα Σπανούλης έχει 1222 ασίστ σε 12 παιχνίδια λιγότερα από τον πρώτο (266 ματς).

Με άλλα λόγια μπορεί από φέτος να φιγουράρει στην κορυφή στην συγκεκριμένη κατηγορία της διοργάνωσης.

Την ίδια ώρα βέβαια ο ηγέτης του Θρύλου, ο οποίος σταμάτησε όπως προείπαμε στους 25 πόντους απέναντι στην Βαλένθια, είναι κοντά και στον πρώτο σκόρερ της Ευρωλίγκας.

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο οποίος είναι στην Μπαρτσελόνα ακόμα αλλά δεν έχει το ίδιο ενεργό ρόλο όπως το παρελθόν, είναι στην κορυφή με 4096 πόντους σε 334 ματς. Από πίσω του καροδοκεί ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος σε 266 παιχνίδια έχει πετύχει 3554 πόντους. Ουσιαστικά λοιπόν είναι πίσω από τον εμβληματικό αρχηγό της Μπάρτσα 542 πόντους. Αριθμός που βάσει των χρόνων που έχει ακόμα να παίξει μπάσκετ, είναι διόλου απίθανο να τον υπερβεί. Βέβαια με την λογική ότι θα περάσει και τον ίδιο τον Ναβάρο ο οποίος παίζει ακόμα.

Στα ευκολα και στα δυσκολα ! Ολοι για εναν κ ενας για ολους!! #polixronosgiwrgara

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Spanoulis Vassilis (@vassilis7span) στις

ΕΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΕ

Εδώ και καιρό ο Βασίλης Σπανούλης έχει αποκτήσει προσωπικό λογαριασμό στο instagram. Συχνά πυκνά ανεβάζει στιγμές του με την οικογένειά του, δίνει συνθήματα αντεπίθεσης και γενικότερα είναι ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που δεν μας είχε συνηθίσει.

Μετά από τη νίκη επί της Βαλένθια, αποφάσισε να ανεβάσει μία φωτογραφία. Μαζί με τον Γιώργο Πρίντεζη, τον Βαγγέλη Μάντζαρη και τον φροντιστή της ομάδας, Δημήτρη Πασχόπουλο, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού μάλιστα να γράφει: «Στα εύκολα και στα δύσκολα! Όλοι για έναν κ ένας για όλους!! Πολύχρονος Γιωργάρα».

Ένα μήνυμα που μπορεί ο καθένας να το μεταφράσει όπως θέλει. Ως μία απλή ευχή στον συνοδοιπόρο του αυτά τα χρόνια στο Μεγάλο Λιμάνι. Ως ένα μήνυμα συσπείρωσης που κρύβει ακόμα κάτι περισσότερο βάσει των πρωταγωνιστών της ίδιας της φωτογραφίας.

Όπως και να έχει ο Βασίλης Σπανούλης είναι ένας ηγέτης εντός και εκτός παρκέ και ο άνθρωπος που έχει αναδιαμορφώσει τα αποδυτήρια του Θρύλου. Από τους κύριους υπεύθυνους του οικογενειακού κλίματος που υπάρχει εκεί και ένας αθλητής κόσμημα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Διαβάστε επίσης