Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χαρακτήρας στις παρατάσεις, κακός δαίμονας το 4ο δεκάλεπτο!

Χαρακτήρας στις παρατάσεις, κακός δαίμονας το 4ο δεκάλεπτο!
Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018 - 19:11

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Με τον Ολυμπιακό συμβαίνει το εξής παράδοξο. Σίγουρα θα το έχετε προσέξει. Από τη μία έχει κερδίσει και τα τρία παιχνίδια φέτος στην Ευρωλίγκα, που έχει χρειαστεί το έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης από την άλλη και στα τρία αυτά παιχνίδια έχασε το επιμέρους στο 4ο δεκάλεπτο αλλά και γενικότερα να το δούμε, η συγκεκριμένη περίοδος… δεν του πάει!

Ο Ολυμπιακός χάνει τα επιμέρους σκορ στην τελευταία περίοδο, αλλά στην παράταση όπου χρειάστηκε όχι απλά κέρδισε το ματς αλλά είχε και σπουδαία αποτελεσματικότητα της τάξης του 86,3%. Ήτοι… στις τρεις παρατάσεις με Φενέρ (εκτός), Ρεάλ (εντός) και Παναθηναϊκό (εκτός) έχει συνολικά 19/22 σουτ.

ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ…

- Με τη Ρεάλ Μαδρίτης όπου είχε προηγηθεί τρεις φορές με διψήφια διαφορά πόντων, στην παράταση είχε 9/9 σουτ. Είχε 100% αποτελεσματικότητα. 5/5 δίποντα, 3/3 τρίποντα και τη μία βολή από την τεχνική ποινή στον Ρέγιες. 20 πόντοι σε 5 λεπτά με 9/9 σουτ. Να βάλουμε και το 1 κλέψιμο του Μακλίν; Να το βάλουμε φυσικά.

- Στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχε προηγηθεί με 60-71, είχε 7/9 σουτ. Έχασε δύο προσπάθειες, δύο τρίποντα για να ακριβολογούμε, το ένα εκ των οποίων στο τέλος του αγώνα, στα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν όλα πια είχαν κριθεί. Είχε 6/6 δίποντα, 1/3 τρίποντο συν 1 κλέψιμο και 1 μπλοκ. Καθόλα σημαντικά. Σκόραρε σε 5 λεπτά 15 πόντους.

- Στο ΟΑΚΑ, όπου είχε προηγηθεί ακόμα και με 13 πόντους στην κανονική διάρκεια του αγώνα, είχε στην παράταση 3/4 σουτ (2/3 δίποντα και 1/1 τρίποντο) και σκόραρε 16 πόντους (14-16 το επιμέρους) στα έξτρα πέντε λεπτά όπου είχε και 9/13 βολές (24/36 σύνολο).

ΤΑ 4Α ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ…

Από την άλλη, και στις τρεις αυτές περιπτώσεις έχασε τα 4α δεκάλεπτα:

Με τον Παναθηναϊκό 21-9.

Με τη Φενέρ 22-18.

Με τη Ρεάλ (εντός αυτό) 16-25.

Γενικότερα ο Ολυμπιακός στα 4α δεκάλεπτα δεν τα πάει καλά. Από τα 24 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα έχει χάσει στην 4η περίοδο το επιμέρους σκορ στα 17 ματς (έχει κερδίσει στα 6 έχει και μια… ισοπαλία, στην πρεμιέρα με την Μπασκόνια με 15-15). Από αυτά τα 17 παιχνίδια έχει πάρει τη νίκη στα 11. Μπορεί δηλαδή να έχασε στο επιμέρους αλλά τουλάχιστον τα 11 αυτά παιχνίδια τα κέρδισε.

Διαβάστε επίσης

Ανάλυση και χαλαρό πρόγραμμα

Ανάλυση και χαλαρό πρόγραμμα

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι συνεργάτες του ανέλυσαν στους παίκτες το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό – Χαλαρό πρόγραμμα για τους «ερυθρόλευκους», θεραπεία για Σπανούλη και Πρίντεζη.