Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ερυθρόλευκη»… παρέλαση!

«Ερυθρόλευκη»… παρέλαση!
Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018 - 20:48

Παντού θα προσκυνάτε τον Ολυμπιακό! Έκαναν και όνειρα στον ΠΑΟΚ για να κατακτήσουν το Κύπελλο. Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο, το γνωστό. Οι «ερυθρόλευκες» νίκησαν στο ρελαντί την ομάδα της Θεσσαλονίκης με 15 πόντους διαφορά (68-53) και κατέκτησαν το τρίτο Κύπελλο Ελλάδας στη σειρά, αποδεικνύοντας ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα! Συνεχίζοντας παράλληλα το αήττητο στις εγχώριες διοργανώσεις την τελευταία τριετία.

ΚΛΕΙΔΙ: Η πιεστική και δυνατή άμυνα του Ολυμπιακού στο δεύτερο δεκάλεπτο. Διάστημα στο οποίο οι «ερυθρόλευκες» ξέφυγαν με διψήφια διαφορά, πάτησαν το… γκάζι και δεν ξανακοίταξαν πίσω. Και από την άλλη, τα επιθετικά ριμπάουντ που πήραν οι κοπέλες του Θρύλου σε εκείνο το διάστημα, τους επέτρεψαν να «τελειώσουν» τον αγώνα. Διότι με τις δεύτερες επιθέσεις, χτύπησαν τον ΠΑΟΚ εκεί που «πονούσε», μέσα στη ρακέτα.

MVP: Η Ιβόν Άντερσον. Η Αμερικανίδα γκαρντ του Θρύλου είχε καταλυτική συνδρομή στη νίκη με τον ΠΑΟΚ. Στο πρώτο δεκάλεπτο πέτυχε τους 8 από τους 14 πόντους της. Ήταν το διάστημα που το ματς ήταν ανοικτό σε ό,τι αφορά την εξέλιξή του και έδωσε σημαντικές λύσεις στο επιθετικό κομμάτι, επιτρέποντας στον Ολυμπιακό να πάρει το προβάδισμα και να βάλεις τις βάσεις για μια ακόμα κούπα.

ΟΣΚΑΡ Β’ ΡΟΛΟΥ: Στις Εβίνα Μάλτση και Στέλλα Καλτσίδου. Η κορυφαία Ελληνίδα γκαρντ έδωσε το σύνθημα για να «τελειώσει» ο Θρύλος τον τελικό. Με τα δύο συνεχόμενα τρίποντά της στη δεύτερη περίοδο «εκτόξευσε» τη διαφορά από τους 11 στους 17 πόντους. Όσον αφορά στην διεθνή φόργουορντ, οι αριθμοί της ήταν απίστευτοι: 7 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 3 κλεψίματα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: Το υψηλό ποσοστό στα δίποντα που είχαν οι «ερυθρόλευκες» κι έφτασε στο 56%. Με 20/36 καθόρισε εν πολλοίς την έκβαση του τελικού και τις οδήγησε σε μια ακόμα κούπα. Και μαζί τα επιθετικά ριμπάουντ (12-8 υπέρ του Θρύλου και 9-4 στο πρώτο ημίχρονο) ήταν σημεία αναφορά για τη νίκη του Ολυμπιακού.

ΣΕ ΚΑΚΗ ΗΜΕΡΑ: Η Κένι Αλμπάνεζ, η γκαρντ-φόργουορντ του ΠΑΟΚ. Μια παίκτρια με έφεση στο σκοράρισμα είχε μόλις 4 πόντους με 2/13 σουτ στον τελικό. Με 2/10 δίποντα και 0/5 τρίποντα. Κάτι που οφείλεται στην εξαιρετική άμυνα που έπαιξαν πάνω της οι «ερυθρόλευκες» σε αυτό το ματς.

Η ανάλυση του ματς:

Ο Κώστας Μίσσας επέλεξε για την αρχική πεντάδα του Ολυμπιακού τις Άντερσον, Μάλτση, Καλτσίδου, Μάζιτς και Μακόλι. Οι «ερυθρόλευκες» δεν μπήκαν καλά στο ματς, ήταν αρκετές νευρικές και απίστευτα άστοχες από την περιφέρεια. Με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να κάνει σερί 7-0 και το 5-4 υπέρ του Θρύλου να γίνει 11-5 για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Η είσοδος της Χατζηνικολάου και η «ζεστή» Άντερσον (8π. στα πρώτα 7 λεπτά) βοήθησαν ώστε να αντιδράσει ο Θρύλος, να επιστρέψει στο ματς και να προσπεράσει με 12-11 από τις βολές της Αμερικανίδας γκαρντ. Και με το πρώτο τρίποντο από την Σταμάτη, 17’’ πριν το φινάλε της πρώτης περιόδου, ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο +6 (19-13), για να τελειώσει το δεκάλεπτο με 19-16.

Οι οδηγίες του Μίσσα στο ενδιάμεσο έπιασαν τόπο. Ο Θρύλος μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο δεκάλεπτο και με ένα σερί 10-2 στο πρώτο τετράλεπτο έστειλε τη διαφορά στο +11 (29-18) με την Άντερσον να είναι πια διψήφια (10π.). Πλέον στο σκοράρισμα βοηθούσαν όλες οι «ερυθρόλευκες», με την Καλτσίδου να είναι εξαιρετική και δημιουργικά. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να κρατήσει τη διαφορά στα επίπεδα των δέκα πόντων, αλλά τα κορίτσια του Μίσσα ήταν αποφασισμένα. Με γκολ φάουλ από την Σπυριδοπούλου και δύο σερί τρίποντα της Μάλτση που «ζεστάθηκε», ο Θρύλος έτρεξε νέο σερί 9-0 και η διαφορά έφτασε στους 17 (40-23), στο 19’, για να κλείσει το ημίχρονο με 42-27.

Στην 3η περίοδο ο ρυθμός του ματς έπεσε εν μέρει. Διότι οι κοπέλες του Ολυμπιακού είχαν «χτίσει» μια μεγάλη διαφορά και απλά έπρεπε να ελέγξουν το παιχνίδι. Και το έκαναν εξαιρετικά. Το τέμπο ήταν πιο αργό και με την Καλτσίδου να ανεβάζει την απόδοσή της σε ό,τι αφορά την επίθεση (6π. σε αυτό το διάστημα) η διαφορά έφτασε και στους 18 (48-30) με τον Θρύλο να έχει βάλει τις βάσεις για να τελειώσει από νωρίς το ματς. Ένα ακόμα τρίποντο από την Μάλτση έφερε τη διαφορά στους 19, στο 25ο λεπτό και η Μάζιτς λίγα δευτερόλεπτα μετά έκανε το 55-35, στέλνοντας τις «ερυθρόλευκες» στο +20! Ορισμένες στιγμές αδράνειας έδωσαν τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να περιορίσει τη διαφορά και με σερί 6-0 να μειώσει σε 41-55 στο 30ό λεπτό.

Όσον αφορά στο τελευταίο δεκάλεπτο, το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Κι αυτό διότι με τη διαφορά στο όριο των δεκαπέντε πόντων, δεν υπήρχε περίπτωση οι «ερυθρόλευκες» να επιτρέψουν να γυρίσει το ματς. Κι αυτό έγινε. Με καλή δουλειά στην άμυνα στο διάστημα 30’-35’ και ένα ακόμα σερί, αυτή τη φορά 10-4, ο Θρύλος βρέθηκε για μια ακόμα φορά να προηγείται με +20 (65-45). Στα τελευταία ο Κώστας Μίσσας έδωσε χρόνο συμμετοχής και στα κορίτσια που δεν είχαν αγωνιστεί ως εκείνο το σημείο. Και μπήκαν όλες στο παρκέ, έχοντας ρόλο στην κατάκτηση και αυτού του τροπαίου.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 27-42, 41-55, 53-68.

Διαβάστε επίσης

ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (53-68, Τελικό)

ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (53-68, Τελικό)

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Θρύλου αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και με νίκη κατακτά την τρίτη σερί διοργάνωση. Live stiw 18:30 από το gavros.gr / ERTplay1.