Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο ρόλος «κλειδί» του Μάντζαρη

Ο ρόλος «κλειδί» του Μάντζαρη
Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 - 14:02

Εξαιρετικά τα έχει πάει στη σειρά των πλέι οφ του Ολυμπιακού με τη Ζαλγκίρις ο Βαγγέλης Μάντζαρης.

Ο άσος των «ερυθρόλευκων» είναι από τους παίκτες που μπορεί να μη φαίνονται στο στατιστικό πίνακα τα όσα προσφέρουν στην ομάδα, όμως η συμβολή του ειδικά στο 2ο ματς και στη νίκη του Ολυμπιακού για το 1-1 κόντρα στους Λιθουανούς ήταν πολύ σημαντική.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης πέρασε μία δύσκολη χρονιά, στην οποία πολλές φορές δεν ήταν αυτός που έπρεπε, ωστόσο πλέον στα κρίσιμα ματς των πλέι οφ έχει βγει μπροστά και βοηθάει τα μέγιστα τον Θρύλο.

Ο 28χρονος έχει ρόλο «κλειδί» στα φετινά πλέι οφ της Ευρωλίγκας, καθώς καλείται να σταματήσει το «αστέρι» της Ζαλγκίρις, Κέβιν Πάνγκος. Και τα κατάφερε και με το παραπάνω στο 2ο ματς στο ΣΕΦ, αναγκάζοντας τον άσο των Λιθουανών σε μόλις 5 πόντους, με 2/8 σουτ και 4 λάθη.

Την ίδια ώρα ο Μάντζαρης, σημείωσε 6 πόντους με 2/2 τρίποντα και μάλιστα σε καθοριστικά σημεία του αγώνα, πήρε 5 ριμπάουντ, ενώ μοίρασε και 7 ασίστ προς τους συμπαίκτες του.

Αλλά το σημαντικότερο, είναι ότι μπόρεσε και περιόρισε τον Πάνγκος, κάτι το οποίο αν καταφέρει να κάνει και στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητές του για την πολυπόθητη πρόκριση στο Final 4 στο Βελιγράδι.

Διαβάστε επίσης

Δίπλα στην ομάδα οι πρόεδροι!

Δίπλα στην ομάδα οι πρόεδροι!

Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος ταξιδεύουν για το Κάουνας και θα βρίσκονται για ακόμη μία φορά στο πλευρό των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου.