Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πόσο τυχεροί που έχουμε και συνεχίζουμε να ζούμε τον Σπανούλη…

Πόσο τυχεροί που έχουμε και συνεχίζουμε να ζούμε τον Σπανούλη…
Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018 - 13:22

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΟΥΣΚΟΣ

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε δίκαια το φετινό τρόπαιο της Ευρωλίγκας με τον Λούκα Ντόνσιτς να αποτελεί τον μεγάλο πρωταγωνιστή της ισπανικής ομάδας.

Το παιδί θαύμα σε ηλικία μόλις 19 χρονών έχει καταφέρει να δείξει πόσο τεράστιος παίκτης είναι, έχει κατακτήσει ήδη μία Ευρωλίγκα, όντας ο πολυτιμότερος της διοργάνωσης, ενώ το καλοκαίρι σήκωσε το Ευρωπαϊκό με τη Σλοβενία.

Ο 19χρονος έχει τονίσει πολλές φορές ότι πρότυπό του είναι ο Βασίλης Σπανούλης, κάτι το οποίο έκανε και κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του στο Final 4 του Βελιγραδίου.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει πετύχει τα πάντα στην καριέρα του, έχει χαρίσει μοναδικές στιγμές σε όλους τους φιλάθλους του μπάσκετ, ειδικότερα σε εκείνους του Θρύλου. Ωστόσο, η επιτυχία του δεν αρκείται σε τίτλους και ατομικές διακρίσεις, τις οποίες επίσης έχει σαρώσει.

Ένα από τα πιο σημαντικά του επιτεύγματα είναι ότι έχει εμπνεύσει παίκτες όπως ο Λούκα Ντόνσιτς, δεν είναι φυσικά ο μόνος, οι οποίοι ακολουθούν το παράδειγμα και τις κινήσεις του Βασίλη Σπανούλη, προκειμένου να προσπαθήσουν και εκείνοι να πετύχουν στην καριέρα τους.

Ο ηγέτης των «ερυθρόλευκων» με τη φιλοσοφία του, την αγάπη του για το μπάσκετ, τη σωστή νοοτροπία του και φυσικά με το ταλέντο και την τεράστια εμπειρία του έχει οδηγήσει παιδιά από όλη την Ευρώπη να αγαπήσουν το άθλημα και να προσπαθήσουν να τον μιμηθούν, όπως έκανε και ο Λούκα Ντόνσιτς.

Αυτό μας οδηγεί στο να σκεφτούμε πόσο τυχεροί είμαστε που έχουμε ζήσει και συνεχίζουμε να ζούμε αυτό τον παίκτη μέσα στα παρκέ. Η τεράστια καριέρα του, φυσικά, δεν έχει τελειώσει, καθώς υπάρχει και συνέχεια, η οποία αναμένεται να είναι επίσης λαμπρή με τον Θρύλο.

Μόνο χαρούμενοι και υπερήφανοι που έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε έναν τέτοιο παίκτη, πόσο μάλλον όταν εκείνος ματώνει την ερυθρόλευκη φανέλα, χαρίζοντας απίστευτες στιγμές σε όλο τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Διαβάστε επίσης

Deal με Κοσμά

Deal με Κοσμά

Η έμπειρη φόργουορντ είναι πολύ κοντά στην ανανέωση της συνεργασίας της με τον Ολυμπιακό.