Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Αυτή η ομάδα έχει κάνει θαύματα»

«Αυτή η ομάδα έχει κάνει θαύματα»
Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 - 11:52

Ο Ολυμπιακός ανέβασε… στροφές κόντρα στον Προμηθέα παίρνοντας μια εύκολη νίκη με την οποία έκανε το 1-0 στα ημιτελικά του πρωταθλήματος της Α1.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Ιωάννης Παπαπέτρου, μίλησε στους εκπροσώπους του τύπου και αναφέρθηκε σε όσα συμβαίνουν στους Πειραιώτες το τελευταίο διάστημα.

«Σίγουρα προσπαθούμε να παίξουμε καλύτερα και κάνουμε πολύ δυνατές προπονήσεις. Όλα τα παιδιά μπαίνουμε στο παρκέ με θετική σκέψη και με θετική αύρα και θεωρώ ότι αυτό είναι κάτι που σιγά σιγά θα βγει και στο γήπεδο που το δουλεύουμε και βήμα βήμα πιστεύω ότι παίζουμε και καλύτερα», τόνισε αρχικά και πρόσθεσε όσον αφορά το θέμα με την κριτική που δέχεται η ομάδα:

«Είναι άσχημο αλλά είναι μέσα στη ζωή μας, το ξέρουμε και το κακό είναι ότι στεναχωρούμε και τον κόσμο μας. Που είναι το πιο σημαντικό. Και κατά δεύτερο στεναχωρούμε τους εαυτούς μας και αδικούμε τους εαυτούς μας με τις εμφανίσεις που κάνουμε. Από εκεί και πέρα μας πεισμώνει και μας πληγώνει τον εγωισμό και θέλουμε να παίξουμε καλύτερα».

Στη συνέχεια μίλησε για τον ελάχιστον κόσμο ο οποίος βρέθηκε στο ΣΕΦ: «δεν αξίζει αυτήν την εικόνα η ομάδα γιατί έχει προσφέρει πολλές χαρές. Αυτό δεν είναι άλλοθι αλλά και ο κόσμος δεν πρέπει να ξεχνάει και νομίζω ότι τις χαρές που έχει προσφέρει στον κόσμο αυτή η ομάδα δεν υπάρχει άλλος σύλλογος που να τις έχει προσφέρει. Αυτή η ομάδα έχει κάνει θαύματα. Σίγουρα η σεζόν δεν εξελίχθηκε έτσι όπως θα θέλαμε να εξελιχθεί αλλά μένει ένας ακόμα στόχος και δεν είναι καιρός για να κρεμάσουμε κανέναν, ούτε να μην είμαστε όλοι μαζί, δηλαδή κόσμος και παίκτες, πρέπει να είμαστε μαζί, ο κόσμος να μας στηρίζει όσο μπορεί. Εμείς να δίνουμε το καλύτερο δυνατό γιατί έχει μείνει ένα πρωτάθλημα και αυτό είναι και το πιο σημαντικό…».

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην μιλήσει για τους τραυματισμούς ο οποίο διατάραξαν τη χημεία της ομάδας:

«Εγώ είμαι πάντα έτοιμος προσωπικά. Ανεξαρτήτως τι παίζω, πότε παίζω, πως παίζω εγώ νιώθω πάντα έτοιμος να προσφέρω. Δεν είμαι κάνα παιδάκι πλέον. Είμαι χρόνια στην ομάδα. Από εκεί και πέρα το ότι, σίγουρα με τους τραυματισμούς, παίξαμε και παραπάνω και αναλάβαμε περισσότερες ευθύνες, είναι κάτι που συμβαίνει και σίγουρα προετοιμάζεσαι καλύτερα όταν συμβαίνει αυτό. Προετοιμάζεσαι μέσα από τα λάθη σου και γίνεσαι καλύτερος.

Οπότε νομίζω ότι η ομάδα έχει 12 ετοιμοπόλεμους παίκτες και είναι και κάποιοι που είναι εκτός 12άδας και είναι και αυτοί ετοιμοπόλεμοι», ενώ συνέχισε για το αν περιμένουμε κάτι διαφορετικό από τον Ολυμπιακό στη συνέχεια: «προσπαθούμε να παίξουμε πιο γρήγορα και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Ανεβάζουμε το τέμπο, παίζουμε πιο γρήγορα, προσπαθούμε να βάζουμε πιο εύκολα καλάθια. Με τον Προμηθέα τώρα βάλαμε 108 πόντους που είναι και το περισσότερο για φέτος. Μεγάλη προσπάθεια στην άμυνα από όλα τα παιδιά και νομίζω ένα τσακ πιο γρήγορα στην επίθεση».

Τέλος αναφέρθηκε και στο παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στον Προμηθέα και στο πόσο διαφορετικό μπορεί να είναι:

«Σίγουρα θα είναι πιο δύσκολο το ματς. Το απέδειξε ο Προμηθέας εδώ στο προηγούμενο ματς, όταν και σε ένα ημίχρονο ήμασταν στα ίσα. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι να ξεκινήσουμε πάλι από τα βασικά και αν κάνουμε αυτό που πρέπει εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν».

Διαβάστε επίσης