Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κύριε Βασιλειάδη γιατί δεν ελέγχεται μία επιχορηγούμενη Ομοσπονδία;

Κύριε Βασιλειάδη γιατί δεν ελέγχεται μία επιχορηγούμενη Ομοσπονδία;
Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018 - 16:43

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Από τη μία, σαφέστατα μπορούμε να μιλάμε για εικόνες ντροπής και ευτελισμό του ελληνικού μπάσκετ, αλλά από την άλλη δεν δύναται να μην ασπαστούμε το να «ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του». Όλο αυτό το σύστημα και οι άνθρωποι που κοροϊδεύουν, πράττουν όπως θέλουν δίχως να τους ελέγχει κανείς πρέπει όχι απλά να καταπέσει αλλά να εξαλειφτεί.

Όσοι πιστεύεται πως το θέμα αφορά μία ομάδα ή ότι κρύβει σκοπιμότητες είστε βαθιά νυχτωμένοι. Γιατί τις «αποφάσεις» του Βασιλακόπουλου και τις ενέργειές του τις πληρώνουν όλοι. Τις πληρώνει κυριολεκτικά ο ελληνικός λαός.

Οι οφειλές στους διαιτητές από Α2 μέχρι και Γ΄ Εθνική ανέρχονται στα… 3.000.000 ευρώ. Το αντιλαμβάνεστε; Ποιος πιστεύετε ότι θα τα πληρώσει αυτά τα χρήματα; Ο Βασιλακόπουλος και η ΚΕΔ; Και προσέξτε… Σε αυτό το ποσό δεν περιλαμβάνονται οι αποζημιώσεις που θα αποφασιστούν από τα δικαστήρια για τους διεθνείς διαιτητές, όπως ανάλογα έχουν υπάρξει στο παρελθόν αντίστοιχα περιστατικά με τους ρέφερι να δικαιώνονται, απλά το όλο θέμα… κουκουλώθηκε.

Μιλάμε για μία επιχορηγούμενη από το Κράτος Ομοσπονδία. Παίρνει λεφτά από το Κράτος άρα από τον ελληνικό λαό και αυτοί οι άνθρωποι δεν ελέγχονται. Δεν μπορεί δηλαδή να βγαίνει (παλαιότερα, γιατί αυτές τις ημέρες είναι εξαφανισμένος) ο Υφυπουργός, ο Γιώργος Βασιλειάδης και να λέει ότι δεν μπορεί να παρέμβει. Πως είναι δυνατόν να μην μπορεί να ελέγξει τις οικονομικές οφειλές μίας Ομοσπονδίας η οποία επιχορηγείται από το κράτος; Οι οφειλές της οποίας μόνο για τους διαιτητές διέρχονται στα 3.000.000 ευρώ.

Παράλληλα, η ΕΟΚ όπως φαίνεται στους ισολογισμούς της, έχει σπαταλήσει (δεν έχει πληρωθεί όλο το ποσό) σε εκδηλώσεις/διοργανώσεις εξωτερικού και εσωτερικού για το 2017 περίπου στα 2.800.000 ευρώ, τη στιγμή που το ποσό για τις ασφάλειες των αθλητών είναι μόλις… 45.000 ευρώ.

Όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχει γίνει η παραμικρή κουβέντα για έναν συμβιβασμό, έναν διακανονισμό για τα χρωστούμενα με την ΕΟΚ να τηρεί την γνωστή της τακτική. Κοροϊδία, ψέματα και κύριος σκοπός να κερδίσει χρόνο για… να ξεχαστεί το όλο θέμα.

Αμ δεν μπορεί να ξεχαστεί, γιατί οι διαιτητές, πέρα από τις αγωγές που έχουν καταθέσει, έχουν ασκήσει και ασφαλιστικά μέτρα.

Διαβάστε επίσης

Αφιέρωμα της Euroleague και στον Πρίντεζη! (vid)

Αφιέρωμα της Euroleague και στον Πρίντεζη! (vid)

Η Euroleague ετοίμασε ακόμη ένα βίντεο-αφιέρωμα για τον Ολυμπιακό και πιο συγκεκριμένα για τον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος πέτυχε τους περισσότερους πόντους της ομάδας στη σεζόν.