Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η καθολική αναγνώριση στον Μπλατ

Η καθολική αναγνώριση στον Μπλατ
Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018 - 13:21
Αρθρογράφος: Δημήτρης Κρούσκος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΟΥΣΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός ήθελε πάρα πολύ να φέρει στον πάγκο του τον Ντέιβιντ Μπλατ, κάτι το οποίο τελικά κατάφερε, ανακοινώνοντας και επίσημα την απόκτηση του Αμερικανοισραηλινού τεχνικού την Τετάρτη (27/06).

Ο 59χρονος προπονητής έχει κερδίσει μέσα από τις πολλές και σπουδαίες διακρίσεις και επιτυχίες του την καθολική αναγνώριση και τον σεβασμό από τους κορυφαίους του αθλήματος, γεγονός που δείχνει το μέγεθος της κίνησης των Πειραιωτών να τον φέρουν στον πάγκο της ομάδας τους.

Ο Μπλατ, ο οποίος έχει βρεθεί σε μία από τις κορυφαίες ομάδες του NBA και έχει προπονήσει τον κατά πολλούς κορυφαίο παίκτη του πλανήτη Λεμπρόν Τζέιμς, έχει ακούσει μόνο καλά λόγια από φίλους αλλά και αντίπαλους προπονητές όλα αυτά τα χρόνια της προπονητικής του καριέρας.

Ενδεικτικά αποτελούν τα λόγια του Στιβ Κερ, όταν ο 59χρονος τότε τεχνικός των Καβαλίερς απολύθηκε, ενώ η ομάδα έτρεχε ένα πάρα πολύ καλό ρεκόρ, ενώ και την περυσινή σεζόν είχε καταφέρει να την οδηγήσει μετά από πολλά χρόνια στους τελικούς του ΝΒΑ, με τον κόουτς των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς να μη μπορεί να συνειδητοποιήσει τον λόγο της απομάκρυνσής του από τον πάγκο των «Καβς». Χαρακτηριστικά είχε αναφέρει: «Είναι τρελό να απολύεται μετά από τόση μεγάλη επιτυχία, αλλά έτσι είναι η δουλειά μας».

Μάλιστα, εκτός από τον Στιβ Κερ εκείνες τις ημέρες, ο Γκρεγκ Πόποβιτς,o Βαν Γκάντι, καθώς και σχεδόν όλοι οι προπονητές, αλλά και παίκτες από το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη είχαν εκφράσει το σεβασμό και την αναγνώρισή τους στον Ντέιβιντ Μπλατ.

Όταν μιλάνε οι ειδικοί και οι κορυφαίοι τα πολλά λόγια περιττεύουν… Ο Ντέιβιντ Μπλατ βρίσκεται στην ελίτ των προπονητών παγκοσμίως και αυτό έχει αναγνωριστεί από τους ίδιους τους κορυφαίους τεχνικούς. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, προχώρησε σε μία κίνηση που αλλάζει τα δεδομένα και δείχνει ξεκάθαρα τη διάθεση που υπάρχει η ομάδα τη νέα σεζόν να επιστρέψει στην κορυφή.

Ο Θρύλος, πλέον, με τον Μπλατ στην προπονητική ηγεσία του αρχίζει να χτίζει το ρόστερ του, το οποίο αναμένεται με μεγάλη ανυπομονησία, καθώς οι ήδη τεράστιες φιλοδοξίες που υπάρχουν κάθε χρόνο στον Ολυμπιακό γίνονται ακόμη μεγαλύτερες, με την έλευση του Αμερικανοισραηλινού στον Πειραιά.

Διαβάστε επίσης